• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGILiberland
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    ROMANET: Tak dneska je volná část Lybie, část Syrie, případně část Jemenu. Už tu někdo psal i o Bir Tawil. Dále je to např. část v území zvaném Západní Sahara. A to nepočítám četné ostrovy v Tichomoří. A také Antarktida.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    KEIKIN: myslel jsem to tak že imho Liberland má být k tomu aby pravicový sociolog a jemu podobní konzultanti dodávali své služby v Liberlandu zákazníkům sídlícím v Liberlandu apod. a nemuseli žádnému státu platit daně. Nejsem teda úplně specialista na vyjebávání s finančními úřady takže mne prosím nechytejte úplně za slovo ...
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KEMAL: ? Daňovou rezidenturu ? tomu nerozumím. Na neobydleném území podle mně nejsou parcely, tudíž neplatíš daň z nemovistosti, daň z příjmu můžeš zaplatit jinde. Nejsou tam sídla společností, nefunguje ta,m stavební úřad, který by stavbu zkolaudoval. Chybí územní plán. suma sumárum cokoli tam postavíš, bude na černo.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    KEIKIN: jmenuj mi jeden ten volný flek nebo se seber a běž zpátky na pískoviště.

    PREVIT: je to fakt naivní blbec.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    KEIKIN: jenomže tady nejde o nějaké pubertální večírky ale o daňovou rezidenturu
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Když se tak nad tím zamyslím, je to škoda. Území mohli "v tichosti" obývat svobodní lidé, mohli se tam dělat večírky a jiné "nezávislé" akce. Takhle to jeden trouba zmedializuje a vlastně dosáhne jen toho, že se prostor uzavře a nebude tam místo pro nikoho. Smutné.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    ROMANET: jak nevědí, v Africe je spousta volných fleků. Podle mně jste mu všichni skočili na špek. Až si na hranice stoupnou pohraniční stráže, tak se bude po srandě.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    BRETA: no vidíš, vyjmenoval jsi hned 2 důvody proč tebe nepřijmou
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    KEIKIN: Liberland je mimo EU.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    KEIKIN: a kde mimo EU? co to je za radu? o žádném jiném "volném" území nevědí.

    tak když tě uzná celý svět a terorizujou tě sousedy, tak ti svět může pomoci.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    ROMANET: Jako založení státu pěkně z uprděné sedačky teploučkého obýváku je věc jedna. Ale fyzicky vstoupit na území, vztyčit vlajky, začít stavět atd... vybudovat si kulometná hnízda na ochranu hranic. Věř tomu, že i kdyby uznal Liberland téměř celý svět, tak Chorvati a Srbové se nikdy nesmíří s tím, aby měli u hranic nějaké podivné libertiány. Takže já to beru vše jako flame a snahu se zviditelnit. Kdyby opravdu chtěli, tak si stát vybudují jinde, mimo EU, možná mimo Evropu.
    BRETA
    BRETA --- ---
    KEMAL: na pravicový pragmatismus ti ale z vysoka seru. jasně tam bylo uvedeno, že to je pouze můj dojem, který vychází z teze, že nebudou brát komunisty a další dementy... ikdyby jim cpali prachy horem dolem, prostě budou zohledňovat psychiku těch lidí, nejde jen o prachy
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    BRETA: mlel jsi nějaký levičácký haluze o psychologických testech a pravicový pragmatismus s tržní cenou jsi úplně opominul
    ale nezoufej, uvnitř bolševikem jsou dva ze tří zdejších myslitelů, nejsi výjimkou
    BRETA
    BRETA --- ---
    KEMAL: já jsem psal že budou nový občany selektovat, co konkrétně je na tom píčovina?
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    KEIKIN: Děkuji za projevenou úctu, nicméně věz, že v běžné komunikaci se spokojím i s neformálním oslovením.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KEMAL: co to meleš bože ? Jaký rozpočet, jaké pozemky ? DyŤ je to území nevhodné pro výstavbu, není to imho v záplavové zóně ? Navíc Chorvatsko a Srbsko by si nenechali u hranic škodnou v podobě nějaký intektuálů ze západu.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    ECLECTICA: Takové rozhodnutí přeci nesmím vymáhat mimo hranice svého soukromého pozemku. Skutečně svobodný stát mi samozřejmě nesmí upřít právo prodat svůj soukromý pozemek třeba i ISILu. BRETA samozřejmě mlel píčoviny. Nicméně někdo jiný už tady vysvětlil, že občanství/pozemky budou dávat podle výše finančního příspěvku do státního rozpočtu, to už je podle mne OK libertariánské a proti tomu nemám co říci.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KEMAL: nedobře na to pohlížíš, Kemale. Kde jinde bys chtěl praktikoat Svobodné rozhodnutí nenechat se otravovat kdejakým ručníkářem nebo opicí z džungle?
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    KEIKIN: jako marketing to vypadalo, opravdu měli libertariáni krásnou příležitost šířit své myšlenky. jenže oni se nechovají jako, že chtějí jen využít prostor v médiích. tým lidí opravdu pracuje na založení státu. pořád si ale neuvědomují, že když tam něco vybudují a chorvatský traktorista je vyžene s klackem, tak se svého majetku už nikdy nedomohou.

    jediný možný řešení je zatáhnout do problému rusko a v souvislostí s tím i srbsko. to je jediný cesta, jak se domoci nějakého relevatního uznání země. ale pak zas ta země těžko bude svobodná.

    mezinárodní právo je jedna věc, ale rozhoduje uznání země.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam