• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGILiberland
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LALINA: No právě že je to jen PR, tak se o tom záměru nedá bavit vážně.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    FRONEMA: to území je buď Chorvatů nebo Srbů. Záleží jak se mezi sebou dohodnou. To je ale věc dvou suverénních států. Do teď je v podstatě nic nenutilo to řešit, protože tam nemají žádné extra zájmy.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEIKIN: je to PR no a co? rozhodně je to zajímavější a podnětnejší, než cpát blbečkům párky a koblihy...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    FRONEMA: PAtri to jednomu z nastupnickych statu Jugoslavie, jednani stale probihaji. rozhodne ne zlodeji Jedlickovai ktery dosahl uznani tak maximalne od Severniho Sudanu. Dyt ten debil ani nevio ze chorvatsko neni v Schengenu.
    LALINA
    LALINA --- ---
    FRONEMA: šmarja ale státy nejsou snad ještě byznys, (až tak)... tve nechci ani domýšlet, kam by se tak dalo dostat.....
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KEIKIN: myslim,ze se zatim domorodci dobre bavi, v pripade, ze by slo do tuhyho, vytahnou svoje stary kulovnice a liberland jednoduse zmizi z povrchu zemskyho i s presidentem.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    OTAVA: vyjmenoval si tri zeme, muze to patrit jen jedne. Neni dulezity, jak to bylo driv, zajima mne, komu si myslis ze to patri ted a proc. Ocenila bych treba nejaky link ktery by podporoval tve tvrzeni
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    FRONEMA: Prave jsem ti odpovedel.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    OTAVA: ja nic netvrdim, mne jenom zajima, komu se domnivate ze to ted patri a cim to muzete podlozit
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    FRONEMA: A co ty holandani kteri vznesli narok jako prvni ? Nebo Chorvatsko, nebo Srbsko, zalezi ci bylo pred tim. Rozhodne ne debil Jedlicka kterej ukrad cizi napad, uzemi a ted dela do medii jakej je genuius
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KEIKIN: no a ci je to teda ted uzemi podle tebe? a proc si to myslis?
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    FRONEMA: Já ti odpovím z části. Na Balkáně byla před dvaceti lety válka. Za Chorvatsko, Srbsko a další umírali lidé. Svoji svobodu si vykoupili krví. A teď mají přijít o část území ? Myslím, že politici mají strach hlavně o právní tahanice. To máš jak s dětmi. dokud je hračka na zemi a nikdo si jí nevšímá, tak je klid. Ale jakmile ji jedno dítě veme do ruky, hned na tu hračku vznese nárok i druhé dítě a začíná tahanice, pláč apod.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    FRONEMA: jsem otevřená kniha, do které se dá zapisovat. Ale současně už v té knize mám nějaké zápisky a na základě nich se domnívám, že celé tohle mediální PR Svobodných je promyšlená volební kampaň. Vlastně nikdo z těch lidí nechce reálně trávit život v bažinách s komáry a pravidelnými záplavami. Jde jen o to, jak se vyhnout placení daní :-(
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    OTAVA: tvuj zacatek zni jako vykop do flamu. Res svobodne v diskuzi svobodnych prosim. Btw ja jiz nejsem clenem.

    Btw ja bych se spis naopak ptala, cim to je, ze ostatni staty se citi pripadnou existenci liberlandu tak ohrozene. Zcela zjevne se z nej neda ocekavat vojensky vypad, ani nehrozi ze by tam nastala jaderna katastrofa nebo tak neco. Hrozi, ze nekteri lide, si nektere sluzby nechaji poskytovat radeji od Liberlandu nez od sveho puvodniho statu (pravni ochrana a podobne). Byla bych radeji, kdyby se staty snazili nabizet lepsi sluzby nez konkurence nez aby se snazili znemoznit jeji existenci...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    FRONEMA: Zakladni premisa je ze kdyz nemuzete uskutecnit predstavy SSO v CR, Udela to Jedlicka v Lieberlandu. Otazka zni - proc nemuzete uskutecnit svuj program v CR ? Protoze ho tu chce pouze zanebatelna mnozina obcanu CR. Stejne tak jako politicky pribuzne strany jsou obvykle zanedbatelna mensina. Mozna by stalo zamyslet se nad tim proc jsou pribuzne strany zanedbatelna mensina a proc vy zustanete zanedbatelna mensina. Zacal bych tim ze LePennova je placena z Ruska a vy se tam taky tlacite.
    COOLER
    COOLER --- ---
    KEIKIN: jenom jestli nejsi zbytečně moc složitý :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KEIKIN: tomu moc nerozumim, mas chut se neco dozvedet, jsi otevrenej novejm myslenkam, nebo jenom hledas komu se smat a material na to "koukej to bys neveril co jsou libertariani schopni tvrdit"?

    Ja obecne Jedlickovi i Liberlandu fandim. Nicmene nesleduji to natolik, abych mohla vedet, jestli souhlasim se vsim co dela.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    FRONEMA: Tak dle četností příspěvků usuzuji, že to tam moc nežije. V podstatě se tam čeká na ústavu a zákony Lieberlandu. Ale to si asi počkáme.....
    FRONEMA: Prosím njeposílej mne pryč, mně se to tady začalo docela líbit. A když jsi mne tedy vyzvala, mohu se zeptat i já, zda-li ty osobně sdílíš sympatie k panu Jedličkovi a jeho projektu ?
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    COOLER: No, abych se přiznal, tak jsem v této diskusi zatím neidentifikoval pravověrného libertiána, zastánce Jedličkova. Je tu už tolik flame a OT příspěvků, že mi to trošku splývá. Vlastně se to celé stočí k základní filosofické otázce - kam sahá svoboda člověka. A taky se tu vlastně řeší mezi řádky moderní výklad občanství. A mně tyhle diskuse o základních filosofických otázkách docela baví.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam