• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGILiberland
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    NIZBORSKY: Ale jo, to mas pravdu. Jako ta pravni stranka, tam je to dost oprskle, ale kdyz jsou ty dva staty jak male decka a nedokazou se dohodnout, tak se zase neni cemu divit, ze se toho nekdo chopi, zvedne odhozenou hracku a vyuzije ji i pro sve ucely. Jestli se nejak dohodnou, tak mozna budou schopni i tohle nejak rozumne poresit, ale ono "jestli" taky muze znamenat jeste par generaci ...
    Ze selskeho pohledu zase tahle udalost ma ten zajimavy dopad, ze se o ni mluvi vsude, media to s nadsenim sleduji a hlasi se tam statisice lidi - cili takove to "kdyz se vam to nelibi, tak tahnete pryc a udelejte si to po svem, stejne vas je dohromady deset a manzelky vas nepusti" je najednou takove nejake bezzube a i kdyz to tady a ted nevyjde, tak to naznacuje, ze lidi, co by neco takoveho zajimalo jsou mraky a ze nekteri jsou schopni i zvednout zadek a udelat to. Kdyz to nevyjde tady a ted Jedlickovi, tak je mnohem vetsi sance, ze nekdo jiny, jindy a jinde se toho chopi, pouci se z chyb, ktere Jedlicka udelal a zkusi to jinak a lip. A po nem dalsi a dalsi - jakmile je jednou sidlo z pytle venku, tak uz se to bude zastavovat mnohem hur. Ono tohle misto je zajimave tim, ze je celkem blizko, celkem snadno dostupne a celkem obyvatelne. Ale jsou i mista jina, kde se to da zkouset (zdravime severni sudan :) )

    Mimochodem jsou i jine podobne iniciativy, jak jinymi cestami ziskat nekde minimalisticky stat, nektere z nich mnohem realistictejsi. Ale cim vic vlastovek, tim je jaro bliz :)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    JOOJSEMTOJA: Ja doufam, ze ano. Danove raje existuji. Male statecky existuji (i mensi nez Liberland a treba takovy Vatikan bych zrovna neoznacoval za zcela bezvyznamny, i kdyz nema atomove zbrane). Male statecky, ktere si "jen tak nekdo zalozil" tak existuji a existovaly a vznikaly i nedavno a nektere z nich mely pomerne dlouhe trvani, i kdyz se o ne skoro nikdo nezajimal. V ne zcela davne historii vim i o anarchiich (a Liberland chce byt sice minimalistickym, ale statnim zrizenim, ne anarchii), ktere se udrzely a fungovaly leta ve skutecne tesne blizkosti velkych statu.

    Tudiz nevidim duvod, proc by neco jako Liberland nemohlo taky existovat. Jestli to bude ten Jedlickuv na tom konkretnim miste, nebo jinde, nebo neci jiny, to ti nezarucim, ale neni pricipielniho duvodu, proc by nemohl v soucasne dobe byt.

    A trolove jako Fionor, kteri odsuzuji jako nebetycny zlocin, kdyz si nekdo vezme, co nikdo jiny nechce, ale kdyby to z druheho vymlatil brutalni silou, tak by to schvalovali (jeho vlastni vyjadreni), ackoli jsou na internetu hlasiti, tak na tom realne nic zmenit nemuzou.
    NIZBORSKY
    NIZBORSKY --- ---
    Vtipne, jak se tady mijite, protoze kazdy se na to divate z jineho uhlu pohledu a ty argumenty jsou pak v te druhe rovine invalidni. Jedna vec je nejaky selsky rozum (to uzemi by logicky melo patrit Chorvatsku nebo Srbsku) a druha vec je statut toho uzemi z hlediska mezinarodniho prava, kdy zadny ze statu si na nej nedela narok. To, co udelal Jedlicka, bylo pochopitelne mirne receno drze, protoze nerespektuje historicky vyvoj i realny stav veci a schovava se za formalni statut. Na druhou stranu on jenom vyuzil demence Chorvatska, ktere take formalne ignoruje soucasny a prirozeny stav veci ( tzn. Chorvatsko ma zapadni breh, Srbsko vychodni breh) a porad se tvari, ze mu patri nejaka uzemi na vychodnim brehu za velkou rekou. Srbsko Jedlicku bude podporovat, protoze Jedlicka nasere Chorvaty: 1. Chorvati bud budou Jedlicku trpet a ten Liberland pak vlastne zafixuje tu hranici podle Dunaje nebo 2. (pravdepodobneji) ho vyzenou a pak to bude vypadat, ze se k tomu uzemi hlasi a tak vlastne daji za pravdu Srbsku. Chorvati to vidi pochopitelne presne opacne, ale zatim to vypada, ze jsou trochu bezradny, jak to resit. Nejdrive to zkusili vyresit nasazenim lokalni policie - zadrzeni, prohlidka analu, pokuta, vyhrozovani, ale pokud tohle Jedlicku a spol. neodradi, tak Chorvati nebudou moct s tim legalne nic moc udelat. Takove ty vykriky, ze Chorvati (nebo dokonce Srbove) vytahnou flinty a Jedlicky postrili, jsou mimo. Chorvati jsou v EU a tohle by jim rozhodne neproslo a Srbum Jedlicka nahrava. Nejpravdepodobneji varianta je, ze Chorvatsko oficialne vyhlasi neco v tomu smyslu, ze tohle "srbske" uzemi oficialne zabira do doby, nez Srbsko uzna spravne hranice (= podle Chorvatska; coz se nestane nikdy) a vyda "chorvatska" uzemi na levem brehu. I tohle ale Chorvatsku uskodi, protoze 1. budou smesny, ze nejaky stryc z CR je donutil k anexi "ciziho uzemi", 2. to o neco malo zabetonuje soucasny stav (vsichni budou videt, ze kdyz tem Chorvatum na tomhle uzemi tak zalezi, tak uz se asi smirili s hranici v soucasnem koryte). Nicmene, pokud Jedlicka dokaze oficialne Chorvatsko donutit k takovemu kroku, tak to bude dost slusny arcitrolling na mezinarodni urovni. Kdo z Vas to ma? Nicmene vidim tam dokonce tak 1 promile, ze se na to Chorvati vykaslou a neco jako Liberland tam opravdu vznikne.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    IVANA_ANAVI: ale nic, trolim FIONORA, kdyz na jeho zasvecene prednasky, jake jsou platne zakony v Cesku a ze sebevrazda je i de iure zlocin jen tak frivolne pastuju odkazy na paragrafy Noveho Obcanskeho Zakoniku, ktere tvrdi pravy opak a i jinak mu oponuju a jsem osinou v zadku :)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    IVANA_ANAVI: maly flame :) vlastne nic zajimaveho :)
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    118 nových příspěvků?! Co se tu sakra stalo? :D
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FIONOR: a pro prohlaseni nekoho za zlocince (zlodeje ...) poterbujes vic, nez jen svou neschopnost najit paragraf, co by mu konkretni jednani explicitne povoloval, stejen jako poterbujes vic, nez jen to, ze neznas presny paragraf pro opusteni uzemi statem k tomu, abys mohl tvrdit, ze stat rozhodne nemuze za zadnych okolnosti opustit uzemi.

    Prokazuje se vina, nikoli nevina.

    Takze mas ted tak 2-3 hodiny na hledani dalsich pochybnych tvrzeni ve svuj prospech.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FIONOR: ani to tve moceni nezminuje vyslovne. Ale kdyz teda beres listinu jako bernou minci, tak Jedlickovi neni zakonem zakazano tam vyhlasit stat, ledaze bys takovy zakon nalezl. Takze diky za uznani, ze v dulezitych vecech mam pravdu, nebot to zarucuji listiny, na ktere se sam odkazujes.

    Jinak samozrejme nemam jen tebe tady, potreboval jsem zabalit na cviceni, takze pokracovani az se zase vratim.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    GILHAD: vid, moji otazku taky vyignoroval :)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FIONOR: Kdyz uz ses procetl tak daleko, tak jsi doufam nepreskocil clanek 2, odstavec 3, ze ne?
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FIONOR: je to blby, kdyz ti dochazeji pokusy o argumenty a nemas cim vyvratit protivnikova dolozena tvrzeni, co? :)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FIONOR: mas smulu, ja svou pravdu prosazoval uz davno a mohu to prokazat.
    Nejlepsiho, ceho bys mohl dosahnout je prohlaseni pravdy za spornou, coz rozhodne neni pripad, kdybychom se ji vzdali oba dva.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FIONOR: dej sem paragraf, ktery ti povoluje mocit :)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FIONOR: Pravdu mam odjakziva a prosazuju ji porad, cili se pokousis rusit moji drzbu, cemuz se timto branim. Nemas tudiz pravdu a na opusteni bys musel cekat dalsich 10 let, kdy bych se sve pravdy nedovolaval. Nashledanou po roce 2025 :)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FIONOR: BTW: Mas paragraf na provedeni moceni? Jinak nelze, aby ses vymocil, pokud na to nemas paragrf, ne? Ja teda mocim klidne i bez paragrafu ...
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FIONOR: omyl - neexistuje mezinarodni paragraf, ktery by zakazoval opustit uzemi. A ze uzemi byla opoustena a pak obsazovana jinym, to uz se stalo mnohokrat.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    GILHAD:
    FIONOR: Jestli je to ono, tak je vysvetleni jednoduche - nekdo, kdo NENI predstavitelem Liberlandu si udelal nejakou stranku na facebooku. Takovych stranek si muze udelat kazdy kolik chce a treba tam napsat, ze Liberland uznavaji USA, Rusko, Eu, OSN, Cina, Japonsko a Severni korea nejen jako samostatnou suverenni zem, ale i jako sveho nejvyssiho vudce, jehoz prikazum se s radosti ochotne kdykoli a jakkoli podvoli - co z toho jako ma plynout?
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FIONOR:
    Narychlo jsem k tomu nasel tohle - nebo je to neco jineho?

    Liberland.org - Diskuze
    https://liberland.org/cz/forum/?threadID=287559668554601aad18e5


    Diskuze
    Diskuze je určena pro komunikaci mezi registrovanými uživateli stránek Liberland.org. Představitelé Svobodné republiky Liberland se v této diskuzi nevyjadřují. Všechny příspěvky tvářící se jako oficiální vyjádření zástupců Liberlandu jsou podvodné.

    The Liberland Times - Collecting news

    TheLiberlandTimes
    Vloženo 03.05.2015 13:09:43
    +3 -0
    Reagovat
    Let me introduce you our new page, The Liberland Times. We collect news and photos directly from people who are trying to settle Liberland right now and translate them to english language. If you're intrested, visit our page for the newest informations and photos. If this is considered as a spam, I beg your pardon.
    https://www.facebook.com/pages/The-Liberland-Times/1623952854514220?fref=ts
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FIONOR: zde: GILHAD:

    Gandhi - nejdriv nas ignorovali, pak se nam smali, pak nas nenavideli a nakonec jsme zvitezili - nebo tak nejak - taky takova komicka figurka - jenze ji zaclo brat vazne prilis moc lidi. Coz uvidim, kolik jich zacne brat vazne Jedlicku, uz ted jich je docela dost a jejich rady rostou (rady posmevacku a hateru taky, samozrejme)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FIONOR: ovsem pokud si ho neprivlastni ten druhy stat (a zadny z nich se k tomu nechysta), ale Jedlicka (ktery uz to udelal), tak zadny konflikt nevznikne a vsichni budou slunickove happy :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam