• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGILiberland
    GREGI
    GREGI --- ---
    nekdo nejake shrnuti co se deje? nemam cas to procitat...
    COOLER
    COOLER --- ---
    FIONOR: já myslím, že v téhle argumentaci si nezadáš se svobodnými :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FIONOR: bile ponozky, predpokladam...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LOL :P

    "Čekal jsem v Liberlandu na Putina a Obamu" | Týden.cz
    http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/cekal-jsem-v-liberlandu-na-putina-a-obamu_343080.html

    Měsíc poté, co založil Liberland, a mezitím byl zatčen, vysmíván i oslavován, navštívili reportéři TÝDNE Víta Jedličku. Prezidenta sedmikilometrové země v bažinách Dunaje, jenž vládne zatím šedesáti občanům a vyřizuje dalších tři sta tisíc žádostí o občanství v Liberlandu. Spolu s fotografem Radkem Cihlou jsme ho zastihli v jeho pražské asi čtyřicetimetrové rezidenci nad Havlíčkovými sady. Tady žije se svou budoucí první dámou, tady úřaduje, odtud se dohaduje s překvapenými Chorvaty a Srby, s nimiž Liberland sousedí. Odtud z terasy vede státnické telefonáty, tady, na fatboyi, přijímá novináře, odtud bojuje proti Evropské unii, zde cvičí, čte a hraje na saxofon - tak jako kdysi americký prezident Bill Clinton.

    Profil prezidenta Liberlandu a rozhovor s ním najdete v aktuálním čísle časopisu TÝDEN, přinášíme krátkou ukázku.

    Pane Jedličko, jste první velvyslanectví v našich dlouhých novinářských životech, kde nás za dveřmi zuli. To nařizuje váš diplomatický protokol?

    Je tu teď velký šrumec. Větší, než na ambasádách obvykle bývá. Souvisí to s tím, že jsem teď nejvíce interviewovaný státník na světě. Stejně jako má náš stát zrovna největší nárůst žádostí o občanství týdně ze všech zemí planety. Snažíme se tady na ambasádě, v mém bytě, udržet vysokou kulturu. A abychom nemuseli dokola vytírat, omluvte ten diskomfort, že jste se museli zout. Všem tu nabízíme přezůvky, jsou přímo za dveřmi. Poslužte si, ať nejste bosky.


    se nedivim, ze obama neprijel... :P
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    FIONOR: ale to už se tu opakujem.
    Ta představa je lichá. Oni tam naženou lidi, aby tam fyzicky "žili", ale sami budou pokuřovat někde v Srbsku a domlouvat kšefty do bezcelní zóny. Srbsko - to je zem pašeráků. Pro místní je určitě lákavá představa, že by přes Liberland pašovali zboží do EU.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    A to je na tom Lieberlandu asi nejlepší - tedy ta diskuse. Dycky se nějak začne a pak se to rozjede různými směry, končí to v emocích v noci u rozsvícených úsporek a normovaných banánů.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    MAWERICK: Tak to se teda mas, me moji manipulatori ze strany, co vznikne tak za 8 let nejdriv nakazali jeste chvili kutit na elektronice :)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    GILHAD: meh... to je na me moc gordicky :) Jdu spat :) Zitra jdu pracovat :) Abych mohl odevzdat pres polovinu mzdy statu a unii a mel se porad lip a lip a slunickoveji :)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    MAWERICK: Hele, nemanipuluj me jeste ty - pokud bych s tim mel neco delat, tak to prece rozhodnou ti manipulatori, ja prece nemuzu mit na nic vlastni nazor, kdyz nesouhlasim s Fionorem, tak jak po me muzes chtit nazor na manipulaci, kdyz jsem tak strasne zmanipulovanej? :)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    GILHAD: taky se citim zmanipulovanej :ú nemeli bysme s tim neco delat? :)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FIONOR: proste kdyz s tebou nesouhlasim, tak jsem zmanipulovany. Kdyz ne svobodnyma, tak ods, kdyz ne ods, tak iluminaty, nebo astarem, nebo kymkoli jinym - proste jsem zmanipulovany, protoze kdybych nebyl, tak s tebou souhlasim a basta. Tak jsi to myslel? Tak si to tak klidne mysli dal.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    ok. jsem na hlavu porazen... zmlacen opoustim boj...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    FIONOR: to je hodne blbej argument... Ja jen rozlisuju prinosne veci a balast kterej fakt nicemu nepomaha
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FIONOR: pokud vim, tak svobodni vznikli nekdy kolem roku 2009, takze patrne maji stroj casu, kdyz me dokazali manipulovat uz pred rokem 2001 - zajimava konspiracni teorie, ale radsi v tom dal neslapej ...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    AXTHEB: jestli jsem nakupci ovoce tak je moje prace tak nejak zajistit aby ovoce co kupuju bylo kvalitni jinak zkrachuju...

    pormin ze to nechci chapat, ale podle me je EU proste zlo...
    Bohate by stacilo EHS a shengen.... Evropskou vladu nebo lisabonskou smlouvu fakt nepotrebujem...
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FIONOR: jo precetl jsem si to, nektere detaily jsem neznal, ale co jsi tim chtel jako rict? Ze EU nezarizla zarovky? Clanek tvrdi, ze zarizla. Ze rozbita usporka je stejne neskodna jako rozbita zarovka? To clanek jiste netvrdi. Ze si lidi kupovaly usporky tam, kde se jim vyplatily usporky a zarovky tam, kde se vyplatily zarovky, takze je EU donutila k pro ne nevyhodne zmene chovani? To prece vime. Ze usporka nedokaze zarovku plne nahradit a v dobe toho zakazu na tom byla jeste mnohem hur? To vime taky. Ze se zavedenim usporek spotreba elektriny nijak znatelne nesnizila? Jeste ze mame tu uzasnou EU, bez ni bychom byli uz davno v haji, protoze by si kazdy svitil tim, co mu nejvic vyhovuje a externality platil v cene elektriny, misto v cene elektriny a jeste usporek? A to me ma jako presvedcit o cem?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MAWERICK: Mno, kdyby ses zivil jako nakupce ovoce tak bys chapal, ze norma ktera stanovi ze banan prvni jakosti je tak a tak zraly a ma takovy a takovy tvar neni nebetycna kravina. Je rozdil koupit tunu bananu a dostat tunu bananu ktere si nekdo koupi a nebo koupit tunu bananu a pak z ni ctvrt tuny vyhodit protoze sou banany hnusny na pohled, nikdo je nekoupi a tak shnijou na regalech.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    FIONOR: to ze takovou nebetycnou kravinu vubec nekdo navrhl, schvalil a zavedl? Treba? Za nase penize....
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FIONOR: a taky nemuzes vyjmenovat vsechny ty slavne veci, ktere jimi byly uvozeny a ujaly se.

    Co se DVD tyce, tak i ty jsou uz celkem na ustupu, i kdyz svou chvili slavy zazily, nevim, jestli tim podivnym diskem myslis laserdisk, ktery se u nas moc neuchytil, ale v asii byl sveho casu velice popularni, nebo neco jineho, ale ono na tom nezalezi. Proste vznika spousta veci, nektere se uchyti hned, nektere nikdy a nektere se vrati v jinem havu. tezko rict predem, co a jak dlouho bude na vysluni. Pan Babbage taky svuj analyticky stroj nedokoncil a schytal za nej dost posmesku, ale ted jsou pocitace rozsirene az hruza. A mnohe principy od nej prevzaly (a mnohe jine zase ne).

    Ale kdyby nikdo nezkousel nic, u ceho neni predem zaruceny naprosty a nehynouci uspech, tak bychom krome tech neuspesnych prisli i o ty uspesne a celkovy pokrok.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    FIONOR: ja jsem tim reagoval na to ze nikdo nevi o alternativach... Vi...

    ad banany... Jedná se o Nařízení Komise (EK) č. 2257/94.... Pravda... sice zrusene v roce 2008 ale existovalo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam