• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGILiberland
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: nechápu tu reakci - mi napiš kdo z těch zadržených neplatí daně ve svém státě - chci jména, or GTFO :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    COOLER: Jiste, liberland jeste neudeluje obcanstvi, ale jiz naprosto jasne deklaroval ze bude vybirat pouze dobrovolne dane.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OTAVA: a kde jsi se dopracoval ke zkratce, ze neplati dane? Pokud v Dansku (nebo i u nas) bezne zije, tak tam zadne dane urcite neodvadi, vid? :)
    Pokud jsi trestni zakonik a navazane normy cetl skutecne pozorne, pak jiste vis, ze se provineni musi take prokazat (a pozor na institut kriveho obvinovani :D). I kdzy samozrejme se ve stale vice oblastech projevuje snaha toto nejak legislativne obejit...
    Jinak zrovna Monako je priklad zeme, kde zrovna prime zdaneni je minimalni. Rozdelenim "temer niceho" vznikne... ehm... "temer nic", bez ohledu na existenci nejake smlouvy - drobny detail, co ti tez nedochazi :) Manipulace s danovou rezidenturou neni vec zrovna neobvykla a na boji s tim je videt, o jak krecovite a ne zrovna uspesne snahy jde - typicky to schyta i ten, kdo se o zadne spekulace nesnazi (kterych je - troufam si rict - stale vetsina).
    A jake si to v Liberlandu udelaji, takove to tam budou mit. Je to jejich problem - nebo snad tvuj, ze to porad tak resis? :)
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: obávám se, že ti z liberlandu jsou také stále daňovými rezidenty ve svých státech, kocourku :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    DANYSEK: Ja rikam - ze pokud se nekdo stane obcanem jednoho stau, proto aby neplatil dane, a presto vyuziva naplno sluzby jineho statu, pak je legitmni se ptat jestli se nejedna o podvod. Jestli jsi nekdy neco cetl - a nahodou treb trestni zakonik ceske republity, tak vis ze o trestny cin se jedna kdyz skoda presahne vysi 5000Kc.

    Proc by meli byt ? Pokud se ty dva staty dohodli ze si nejak rozdeli dane daneho cloveka a ten pak muze vyuzivat jejich sluzeb, nevidim v tom problem. S vetsinou civilizovanych statu (kde s eplati dane) CR takovou dohodu ma.

    At si strejda Jedlicka dela se statnim rospoctem Liberlandu dela co chce, jenom jsem ilustroval ze pokud by se Liberand nekdy mel stat statem a mel fungovat, mel by poskytovat svym obcanum i nejake ty sluzby. V soucastne chvili neexistuje zadna statni struktura, jenom "president" ptery pouziva statni rozpocet na sve vice ci mene soukrome ucely.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    IVANA_ANAVI: to je nějaký nesmysl
    Natural-born U.S. citizens may not have their citizenship revoked against their will, but may choose to renounce their citizenship on their own. - See more at: http://immigration.findlaw.com/...hip/can-your-u-s-citizenship-be-revoked-.html#sthash.P8OpTQwp.dpuf
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    OTAVA: evidentně to tak těm občanům vyhovuje, jinak by ty dobrovolné daně neplatili. Jaký s tím máš problém?

    Dánský občan (který má zároveň zájem stát se občanem Liberlandu (pokud vím, tak Liberland zatím občanství neuděluje)) má problém s Chorvatskou policií, tak by to měla řešit jeho země - Dánsko.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    DANYSEK: Amerického občanství se vzdát nemůžeš, pak bys byl v USA stíhán za vlastizradu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    IVANA_ANAVI: Vsak co mu branilo se toho americkeho obcanstvi vzdat a nechat si jen to ceske... nic, ze se tam narodil fakt neni zadny argument (o okolnosti vubec nejde) :) On to neni jen Dienstbier, ale treba i Svejnar (ktery tam emigroval). Stejne argumentuje OTAVA, kdyz se nekdo prohlasi za obcana Liberlandu - ze by mel prijit o obcanstvi v puvodni zemi. Do hlavy nikomu nevidis, aby slo zjistit skutecne duvody, proc si dotycni drzi vicero obcanstvi. Nas zakon to nezakazuje, jen OTAVA s tim ma nejaky ne zcela pochopitelny problem :)
    OTAVA: OK, takze vsichni ti, co maji dvoji obcastvi kdekoliv z jakychkoliv duvodu jsou proste paraziti, dekuji za Tve sofistikovane vysvetleni... :) Jen je smutne, ze kopes jen do obcanu vybraneho (pseudo)statu, a ne spravedlive do vsech... :D
    OTAVA: tak uz tomu Vitkovi nezavid a vymysli si taky neco, cim na sebe strhnes vetsi pozornost sveta... ja vim, je to smutne byt pro svet nezajimavy, tobe nezbyva nez zavidet :D
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Krom vlajek tedy Liberland neposkytuje svym obcanum zadne sluzby ;-)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    EDEN: https://www.fio.cz/scgi-bin/hermes/dz-transparent.cgi?ID_ucet=2800402875

    Vyber pokladnou, prevod uvnitr banky a letenky pro presidenta vedou, ale pokladna bude timhle tempem brzo na hunte ;-)
    EDEN
    EDEN --- ---
    OTAVA: hijacking? odporucam sa s tym obratit na liberland, urcite sa nevedia dockat vzajomne prinosneho dialogu
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    DANYSEK: Pro tvoji informaci, Jiří Dienstbier se stal občanem USA tím, že se narodil na jeho území, což je věc, kterou vlastní vůlí nijak ovlivnit nemohl. V jednom rozhovoru se dokonce přiznal, že až do svých jednadvaceti let netušil, že je občanem USA, a když si pak žádal o vízum (jel na studijní pobyt), na ambasádě mu řekli, že mu dát vízum nemohou a že si má zažádat o pas. Tak má pas, ale jen proto, že chtěl jet před x lety do země, kde je občanem, protože se tam narodil. Amerických voleb se neúčastní a do USA lítá už jen pracovně. Nevím, kdes přišel na ono "požívání výhod, když jim to přijde vhod" (i když Schwarzenberga nemohu hodnotit), prostě když jseš občanem nějaké země, nebudeš si žádat o vízum, aby ses tam dostal. Jiné případné požívání výhod nějak dokaž.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    EDEN: Jake sluzby ze to Liberland svym obcanum nabizi ? Kolik ze zbyva penez ve statnim rozpoctu na letosni rok z tech dobrovolnych dani ?

    Kolik % statnich vydaju slo na sluzby obcanum a kolik na pohodli a sebepresentaci Jedlicky ?
    EDEN
    EDEN --- ---
    OTAVA: obcana danska zatkli chorvati malo by to riesit dansko. vsetko ostatne uz su len fantasmagorie. ale dik za zabavny nahlad do sveta podla otavy
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    DANYSEK: pokud se vzdali ceskeho obcanstvi, vse je v poradku, kazdy at si zije tam kde je mu libo a vyuziva sluzby ktere mu jeho novy stat nabizi.
    Nicmene stejne pokud ziji v CR vice nez 50% roku, danove patri sem. Tedy pokud ma s danym statem podepsanou dohodu zamezujici dvojimu zdaneni.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    JIMIQ: Takovou informkaci nemam a pochybuji ze i ty muzes rict jestli enjake dane plati nebo neplati v Dansku.

    Pointa je ze chce byt obcanem Liberlandu kde se dane neplati.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    OTAVA: on ten Dán ty daně v Dánsku neplatí, nebo co?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OTAVA: v dobe kdy to neslo se nekteri cesti podnikatele ceskeho obcanstvi ochotne vzdali, prave kvuli danove optimalizaci... viz treba takovy Rittig, ze :-) Moc to s obcanstvim prozivas, v globalizovanem svete je jeho vyznam vyrazne mensi, nez byl drive - specielne pak z danoveho pohledu.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    DANYSEK: Olol, Proste mlady muz kolem 30 ktery nechce platit dane ale chce mit vsechny vyhody plynouci ze statu kde zije, volic Svobodnych.
    Potrebujeme vic takovych !
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam