• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARIOOgreenpeace
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    EWUSHA: Lokální je například Hnutí duha a spousta dalších sdružení... neznám dobrovolníka, ani zaměstnance GP, který by nešel příkladem a nejednal by sám za sebe.
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    Mimochodem ta jejich akce v Peru byla úžasná. Klesli na na úroveň barbarů ničících kulturní památky...
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    V záhlaví je napsáno "volnost projevu"...
    MARIOO: větrné elektrárny mi nevadí vzhledem, ale mají vliv na lokální mikroklima. vodní energii si může dovolit málokdo. Tři soutěsky a Belo monte jsou fakt výhra (ironie). solární panely na nejlepší zemědělské půdě jsou taky super. kdo se trochu zajímá, tak ví, že ani biopaliva nejsou ekologická.
    jedinou alternativou je šetřit energií, ale to jde velmi těžko, když každý musí mít televizi, kompa, každý den nabíjený tablet...

HEXXX: jo, němci můžou o obnovitelných zdrojích mluvit....
    Zelený pokrok: Nejúčinnější plynová turbína na světě se odstaví kvůli německé „Energiewende“! | NWOO.ORG
    http://www.nwoo.org/...-nejucinnejsi-plynova-turbina-na-svete-se-odstavi-kvuli-nemecke-energiewende/

Velrybí vyděrači: Greenpeace rýžuje na nesmyslném soucitu | g.cz
    http://www.g.cz/ekologie-velrybi-vyderaci

Měli byste se zamyslet, jestli opravdu není lepší "myslet globálně a jednat lokálně". Zajímalo by mě, kolik lidí poblázněných touhle partou ekoteroristů opravdu pro přírodu něco dělá. Kolik z nich uklízí v přírodě odpadky, pomáhá v útulku, šetří energií, apod.? Bohužel díky takovým organizacím jako je greenpeace a lidem jako kateřina jacques pak společnost nahlíží na lidi opravdu se snažící něco pro žp udělat jako na bandu kreténů s vymytými mozky, co se jen přivazují ke stromům a jakýkoliv jejich nápad je hoden blázince. Jenže ona má každá mince dvě strany...

ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    ALIQUPISO: sympatizant s pravidelnou podporou
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    DIG: Solární panel se dá z většiny recyklovat a jeho recyklace se oproti výrobě nového ekonomicky i energeticky vyplatí. V ČR to zajišťuje bezplatně firma PVCycle. Většina panelů v ČR má recyklaci předplacenou.

PV panely se skládají z hliníku, plastu, skla a křemíku a vše krom plastu se dá recyklovat. Konkrétně ty křemíkové destičky se dají znovu použít. Recyklace PV panelů se ekonomicky i energeticky vyplatí a proto se v budoucnu nebudou válet na skládkách, ale recyklovat.
    DIG
    DIG --- ---
    HEXXX: přečetl jsem si to, ale chybí mi tam jedna odpověd, jak se budou recyklovat použitý solární články (obsahují spoustu vzácných kovů,ekologicky těžených v číně, a třeba kadmium který se ve výrobě používá je rakovinotvorný kov vstřebávající se kůží) takže jak se bude recyklovat??? už jsem si těch studii pár přečetl a nikde jsem nic o tom jak se s tím bude nakládat až to doslouží nenašel...

jiank k té studii.. cituji:. strana 30...
    s přihlédnutím k aktuálnímu vývoji na trhu s ropou byl jako
    vstup do scénáře použit vyšší scénář publikovaný ve World Energy outlook
    2009, který předpokládá cenu 124 eur za barel ropy v roce 2030, a jeho
    extrapolace do roku 2050.

používat cenovou studii cen ropy z roku 2009, mi v roce 2015, po těch všech pádech cenu ropy i přijde nesmyslné, a magické slovíčko extrapolace, mno extrapolovat můžeš jak k nejvyšším tak k nejnižším odhadům, ale kam extrapolují nebo jak ty čísla používají, to nám greenpeace neřekne.... Jinak některé nápady nejsou špatný, bioplynky, určitá forma smartgrids ale celkově, číselnej chaos a neekologické (nerecyklovatelné)řešení...
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    LINKOS: doporucuji procist http://www.greenpeace.org/czech/cz/Kampan/klima_a_energetika/EnergetickaRevoluce/ . gp nerika ted hned prejdeme 100% na obnovitelne zdroje, nabizi dlouhodobou strategii prechodu v radu desitek let.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LINKOS: Podle mého jsme toho schopni, ale zatím nemáme technologie na takové úrovni, abychom více vytěžovali. Peníze do vědy, kam vlastně jdou ? V Americe vymýšlejí furt nějaké mobilní aplikace, dost prachů se vrazí do farmakologie, genetiky apod. Velké korporace zatím nemají zájem na opuštění ropné a uhelné ekonomiky.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    skutečně myslíte, že jsme schopni získat z obnovitelných zdrojů to množství energie co poskytuje ropa, uhlí a atom?
    Ano chápu jednotlivé zdroje mají svoje úskalí, ale čím je můžeme nahradit?
    Sám jsem uvažoval, že si přestavím dodávku na rostliný olej- zatím mě odradilo určité riziko zadření motoru, při netěsnostech motoru, nebo začnu používat bionaftu, tam mě snad odrazuje hlavně, že má Babiš monopol na zpracování řepky.
    No vím o zařízení co je schopno bionaftu produkovat, stojí tak okolo 70k-100k kč, ale to taky není nízká investice, když vezmete jaká je cena oleje dnes, tak ta návratnost je daleko.
    Ale rozhodně si nemyslím a nemyslí si to třeba ani Standa Miler, který na něj jezdí a byl takovým vozem v Indii, že přestup na bionaftu nás zachrání, už kdyby jsme byli schopni vyprodukovat ho takové množství.
    Ohledně slunečních a větrných elektráren jsem zatím skeptický. Pokud vím nebylo vyřešeno několik problémů, jako kolísání v síti, záloha, případně uschování energie, recyklace panelů... Pokud v greenpeace znají řešení těchto problémů, rád je si je přečtu.
    MARIOO
    MARIOO --- ---
    ANIKEVESTIFEX: Kazda mince ma dve strany a zrovna v tomhle s tebou souhlasim.
    ANIKEVESTIFEX
    ANIKEVESTIFEX --- ---
    Doporučuju dokument END CIV: Resist or Die, zmiňuje i ten druhý pohled na Greenpeace. Mě osobně taky vadí, že se v tom točí tolik peněz.
    Z osobní zkušenosti nechápu, že jednou člověk pošle Greenpeace 150 Kč a od tý doby ho 3 roky otravujou papírama, jak mám obnovit podporu - vážně EKO, těch 150 korun už proposílali v těch dopisech co mi furt chodí.
    -Jinak ale nechci do ničeho rejpat, jen využívám volnosti projevu :)
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    LINKOS: tedy s tou ropou asi nějaká biopaliva, ale nejsem na to odborník, takže nechci kecat

Energetická revoluce | Greenpeace Česká republika
    http://www.greenpeace.org/czech/cz/Kampan/klima_a_energetika/EnergetickaRevoluce/
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    LINKOS: obnovitelné zdroje energie
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    Je tu nějaký dobrovolník nebo zaměstnanec?
    MARIOO
    MARIOO --- ---
    LINKOS-Co takhle energie ze slunce,vetru,vody ... A jde i o to nechovat se tak konzumne a umet setrne vyuzivat energii.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    docela by mě zajímalo co greenpeace nabízí jako alternativu vůči ropě, uhlí a atomu...?
    MARIOO
    MARIOO --- ---
    MARIOO
    MARIOO --- ---
    Greenpeace Česká republika | Greenpeace Česká republika
    http://www.greenpeace.org/czech/cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam