• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAKROUSEKBusiness Class - hédonismus, cestování a podobně
    Tipy kde je co k vidění, slyšení, chutnání. Triky jak se dostat do těch nejlepších restaurací na světě. Chlubítko, co kdo kde zažil. Útočiště pro vyšší střední třídu. Jak sbírat frequent flyer points. Kde je na světě nejlepší sex. Které auto stojí za hřích. Kde nejlépe utratit své tvrdě vydělané peníze. Jaké rezorty jsou nejlepší na Bora Bora. Je lepší do Svatého Mořice letět pronajatým letadlem nebo dojet autem?
    rozbalit záhlaví
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Teda tedka me pekne nastvali Finove - jsem si koupil z Prahy do Osaky, jako ze dojedu Shinkansenem do Tokya a jeste vyzkousim tu jejich novou A350. A co cert nechtel - vymenili mi letadlo za starou A330 s uplne jinyma sedackama. Vubec z toho nemam radost, tak snad se trochu vyspim.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Ted jsme leteli Tokyo pres Shanghai a v Pudongu zadny Fast Track, prestup hezky venkem pres dve imigrace. Pet hodin zpozdeni, z toho 4 hodiny sezeni ve vymrazenem letadle. Uzasny zazitek, pres Shanghai uz nikdy.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MUI: Tak to me se stavalo pomerne bezne, kdyz jsem byl mladej a lital do Australie. Noc v Roxy na MDMA, ve Vidni pulka Rohypnolu a probudil jsem se v Melbourne. Jednou mi to malem v Hong Kongu uletelo, kdyz jsem usnul pri tankovani na letisti
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MUI: To musi byt pomerne namahavy nasledny let.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Business salonek v Helsinkach. Priste teda letim jinudy!

    JANOS
    JANOS --- ---
    MUI: Maji i busy... jsou specialni bus gates... myslim ze Z.. ?
    JANOS
    JANOS --- ---
    MUI: Jedina zkusenost se SQ Je first... plno myslim nebylo...


    MUI: Ta stara lounge nebyla nijak supr, ale byla lepsi nez Senator ve FRA, to urcite. Jidlo a piti bylo na lepsi urovni. FRA First byla lepsi samozrejme. Po rekonstrukci jsem jeste v ZRH First nebyl, ted na novy rok ji odzkousim.
    JANOS
    JANOS --- ---
    MUI: A co rikas na First lounge v ZRH? LH je i u mne lepsi, ale holt kdyz bydlim v ZRH tak se obcasnemu Swissu nevyhnu... Se SQ First jsem letel, ale bohuzel ne suites :( Kazdopadne vyborne sedacky, jidlo a letusky
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    TRAVIX: Jojo, to je super darek. Nam dala jedna kamaradka plechovku anglickyho caje s obrazkem jednorozce a s fungujicima hodinama. Velmi pekne, moc libilo.
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    MAKROUSEK: To máš ještě dobrý, já ani nevím, že něco takovýho existuje :-)
    Jinak, balíček z Harrods dorazil, přesně týden po objednání. Každá položka samostatně zabalená v bublinkové fólii, celý balík taktéž vycpaný bublinkovou fólií... No, patrně by to přežilo i českou poštu (ale přivezla to DHL). Myslím, že plechovka čaje z Harrods jako dárek nikoho neurazí.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    JANOS: To je jasny, tyhlety velky destinace, to je jednoduchy. A bleda zavist s tou first, na to jsem jeste chudej.
    JANOS
    JANOS --- ---
    MAKROUSEK: Nerikam primo LH, ale neco jineho z aliance? Pokud ma v tvem regionu *A diru tak je to jasny. Ja litam nejvic asi USA, Indie a Japan, a tam litaj vsichni.

    Na novy rok letim first class Swiss do Indie, zpatky Lufthansa first class (first class terminal ve frankfurtu pocas 2 hodinoveho prestupu - mnam!)
    Na velikonoce zas s manzelkou Japonsko, tam letime Air Nippon business class, zpatky Lufthansa first
    V breznu si dam jeste jeden Boston, a premyslim ze bych si dal pres Los Angeles, abych odzkousel novy Boeing 777 od Swissu (s novou first class), ale mozna to dam jen nudnym primakem v businessu.

    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    JANOS: Nojo, jenomze ja litam destinace jako zitra Alzir, pak Uzbekistan, pak Azerbajdzan, to se lita Lufthansou pekne blbe. Ja osobne radsi letim v rozumny cas a za rozumny penize, nez abych se hnal za milema ;-).
    JANOS
    JANOS --- ---
    Kdyz nenalitas status tak ti budou mile propadavat.

    Porizovat si vsechny 3 garantuje ze v zadnem nenalitas status :)

    Ja jsem sice mel Air France Platinum, CSA Gold, British Gold, ale verny jsem a zustavam Lufthansa Senator - uz 8 let... sice obcas koupim drazsi letenku abych sbiral mile se spravnou alianci, ale funguje to.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    TRAVIX: Frantici maji takovy hodne zbytecny (tam patri i OK). A anglicani musi mit svuj, kam nikdo jiny nespada. Porid si vsechny tri, ono pokazde se leti s nekym jinym.
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    MAKROUSEK: Díky, taky mi připadá dobrý... Navíc s Lufthansou létám celkem často.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    TRAVIX: Nejlepsi je Miles and More od Lufthansy.
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    Mimochodem, když už jsem tady, tak se zeptám: Hodně teď létám, tak uvažuju o nějakém frequent flyer programu. Je nějaký, který stojí za to? Létám hlavně po Evropě...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    TRAVIX: Ale i ne :-). Prece jenom, kdyz je nekdo turista, tak tam maj i veci pro turisty.
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    MAKROUSEK: V přízemí mají diamanty, v patrech 2-5 jsou snídaňové bufety...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam