• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWOnline přednášky a rozhovory
    Místo pro sdílení odkazů na zajímavé přednášky a rozhovory, které jsou volně dostupné na internetu. Zaměření spíš ty společenské vědy, ale není nutné se omezovat pouze na tuto oblast. Přednáška může být z jakéhokoli oboru, pokud je zajímavá, poutavá.. prostě se dobře poslouchá. Takže: univerzitní přednášky, open university, TED, rozhovory, rozhlas, youtube.. klidně i show Jana Krause, když bude stát za to ;)
    rozbalit záhlaví
    DAW
    DAW --- ---
    ZZUZI: paráda :)
    jen nevim, co sledovat dřív ;)

    Open Yale Courses | Death | Lecture 1 - Course Introduction
    http://oyc.yale.edu/philosophy/phil-176/lecture-1
    ZZUZI
    ZZUZI --- ---
    mole milované prokrastinování s Yale
    Open Yale Courses
    http://oyc.yale.edu/
    (zatím jsem v půlce Craig Wright: Lisening to music a je to bájo)
    jsou tam i přepisy
    DAW
    DAW --- ---
    sleduju kurz sociální psychologie na Coursera a je výbornej (je to ten týpek, který tady o pár příspěvků zpátky dává lekci na Psychological construction of reality)
    Odkaz na kurz zde:
    https://class.coursera.org/socialpsychology-002/
    ale nevím, jestli bude fungovat, páč je potřeba se u nich nejdřív zaregistrovat a pak se na kurz přihlásit už pod svým ID

    TRAVIX: Ten Harvard taky vypadá výborně :) Našel jsem si tam přednášky Charlieho Nessona o právu a soudnictví - týpek mluví charismatickým a pomalým hlasem - ideální poslech při pracování rukama - navíc ten pán působí dojmem, že je to fakt profík se spoustou zkušeností ;)
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    Ale abychom nebyli off-topic:
    HarvardX
    http://harvardx.harvard.edu/
    Některé přednášky či celé kurzy z Harvardu.
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    FRANCIMOR: Assange a Snowdena nechtějí zavřít za to, že mají protistátní řeči nebo za to, že odhalili vládní zločiny. Oni je chtějí stíhat za to, že vyzradili utajované informace. A to je zásadní rozdíl. Whistleblowing má svoje pravidla. Pokud Snowden narazil na nějakou špínu, pak měl v první řadě kontaktovat nadřízené. Pokud ti v tom jeli, tak i jejich nadřízené. Pokud v tom jeli i ti, pak dozorový orgán, což je v tomto případě Kongres. Pokud i to selže, pak teprve měl jít za novináři a těm důvěrně předat informace pouze v nezbytném rozsahu. Teprve poté měli zveřejňovat.
    Snowden nic z toho neudělal, prostě informace vzal a zveřejnil je všechny, najednou a bez rozdílu. Čímž odhalil zločiny vlády, ale současně odhalil třeba jména a adresy spolupracovníků USA v Iráku a Afghánistánu, případně odhalil vojenské strategie a kdovíco ještě. A je tedy naprosto logické, že ho v USA chtějí trestně stíhat. Nechci obhajovat to, co NSA dělala. Ale chyba je na obou stranách. Snowden měl prostě postupovat jinak, a když postupoval tak, jak postupoval, trestní stíhání je logický důsledek.

    ...i když Snowden má samozřejmě právo hájit se jak uzná za vhodné a vytvářet obraz disidenta a politického vězně je v jeho pozici logický krok.
    DAW
    DAW --- ---
    Confirmation bias refers to a type of selective thinking whereby one tends to notice and to look for what confirms one's beliefs, and to ignore, not look for, or undervalue the relevance of what contradicts one's beliefs.

    Confirmation Bias
    https://www.youtube.com/watch?v=XNmq0rBQtoQ
    DAW
    DAW --- ---
    Lecture 1 4: The Psychological Construction of Reality
    https://www.youtube.com/watch?v=nGXUJ0QGtdU
    DAW
    DAW --- ---
    Prosím kdyžtak tu diskuzi zkuste nějak rozumně ukončit ;)
    Přecejenom žijeme ve svobodné části světa, takže kdo chce, může se do číny odstěhovat a pokračovat v takovém životě, který jemu připadá lepší.
    A kdo chce, může se zapsat u Coursery (viz nástěnka) na bezplatné universitní kurzy a získat tak komplexnější představu o tom, co ho zajímá ;)
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    JORIM
    QQ.com je sociální síť větší Facebooku. V Číně. - Lupa.cz
    http://www.lupa.cz/clanky/qq-com-je-socialni-sit-vetsi-facebooku-v-cine/
    JORIM
    JORIM --- ---
    Na druhou stranu, pokud by v Číně skutečně byla cenzura sociálních sítí... Tak se to z čínských sociálních sítí asi nedozvíme, že...
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    DAW: ja ze socialni podpory neziju. Mam business. prave ze importuju produkty z ciny.
    mimo jine
    http://www.ozyurts.com.au
    Kolik znas cinanu?
    ja jich znam par a komunikujeme spolu nekolik let. Ani jeden nebo jedna mi neprijdou jako poslušni otroci, kteří jsou plní strachu a nesvobody.
    Prave o tom je to video. Cina se vyviji tak rychle, ze to nikdo nestaci dokumentovat.
    schvalne se zkus zkontaktovat pres internet z nakejma cinanama a popovidej si. Je jich spousta na ruznejch socialnich sitich. Dneska uz kazdej druhej vi ze cinksa firewall se da obejit pres VPN. A nikoho tam za to nezaviraj.
    DAW
    DAW --- ---
    FRANCIMOR: Já teda nevim, ale mě připadá čínské potírání lidských práv a svobod tak do očí bijící, že opravdu nechápu, co se tady snažíš obhájit. A co se týká ekonomiky - jasně, národ poslušných otroků, kteří jsou plní strachu a nesvobody holt pracuje levněji a efektivněji... Ale že zrovna ty - hipík, který už 20 let nepracoval a žije ze sociální podpory bude obhajovat čínské otrokáře a diktátory, tak to je další věc, kterou opravdu nechápu.
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    JORIM: tva naivita me udivuje....v dnesni dobe si muzes odpovedi vygooglit sam. mel by to byt klub o prednaskach, Myslim ze se dostavame mimo okruh tohodle boardu.
    jen k tomu muceni jsem si dovolil.
    Torture report: 10 examples of the horror in the CIA's prisons - Telegraph
    http://www.telegraph.co.uk/...4139/Torture-report-10-examples-of-the-horror-in-the-CIAs-prisons.html
    JORIM
    JORIM --- ---
    FRANCIMOR: A přesto bych radši bydlel v USA než v Číně, věříš? Čína je možná ekonomicky silná, ale v USA mají takovou maličkost, jako respekt k lidským právům. Tak schválně - kolik blogerů byl v USA zatčeno za to, že publikovali zprávy proti vládě? Kolik protivládních demonstrací bylo v USA rozehnáno policií? Kolik lidí bylo v USA mučeno a následně "podezřele" zemřelo ve vězení? Kolik vůbec mají v USA politických vězňů? Kolik lidí je tem perzekuováno za náboženské vyznání? Kolik území USA okupuje?
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    JORIM:emigroval jsem pred 10 lety do australie. Nechce se mi ucit cinsky.
    cina jako tovarna ktera vyrabi pro cely svet je ted dost znecistena...uvidime za 10 let jak na tom budou.
    Ve srovnani s USA ma cina mensi dluh, mene nezaměstnanosti, mene lidi pod urovni chudoby, rychleji rostouci
    Jestli jsi zaspal dobu tak se mrkni na tenhle odkaz.
    China vs United States Economy Stats Compared
    China vs United States Economy Stats Compared
    http://www.nationmaster.com/country-info/compare/China/United-States/Economy
    a minuly rok to je uz takto: The Chinese economy is now worth $17.6tn, slightly higher than the $17.4tn the International Monetary Fund (IMF) estimates for the US.
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    TRAVIX: Jo ale kdyz vypustis informace o zlocinech vlady jako to udelaly Snowden nebo Assange, dopadnes stejne jak v usa, tak v cine. Svobodne se vyjadřovat o takove malichernosti jako rikat ze prezident je blbec. Dekuji takova svoboda slova je mi k nicemu. Nemam potrebu nikomu nadavat. Mam ale potrebu a pravo vedet o tom co goverment dela. Zvlaste je li to ilegalni. To uz bohuzel nejde.
    DAW
    DAW --- ---
    hodil jsem na nástěnku pár odkazů
    pokračování zase příště ;)
    TIGRIS
    TIGRIS --- ---
    tahle me dostala uz pred casem ... o svobode, cestovani a nemoci s tezkym nadhledem
    Máme více svobody než 90% planety, tak proč... stavíme zdi?: Iva Roze Skochová at TEDxPrague 2013
    https://www.youtube.com/watch?v=TLcqTR6UHoc
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    JORIM: Podívej, svoboda slova v USA a v Číně je přeci na úplně stejné úrovni. V USA můžeš přijít před bílý dům, začít vykřikovat, že Obama je idiot, a nic se ti nestane. A v Číně zrovna tak. Můžeš přijít na náměstí Tian-an-men, začít vykřikovat, že Obama je idiot, a nic se ti nestane.
    JORIM
    JORIM --- ---
    FRANCIMOR: No tak na co ještě čekáte? Šup, emigrovat do Číny, když je tam taková svoboda a tady je corporátní dikatutra!
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    DAW: No ta svoboda slova v dnesnich korporatnich demokraciich taky neni moc slavna.
    Viz. Assange, SnownSnowden a jini.
    myslim si ze ten cinskej system funguje lepe nez nas postdemokraticky system, kterej se zapmel evolvovat. V dnesni demokracii vladnou lobiste a kapital. Az se podepise TPP tady v pacifiku a TTIP u vas v evrope tak se vlada corporaci zavrsi. Podivej se jak dnesni demokracie vypada. Babis v cechach si hrabe do kapsy. U nas v Australii Abbot kterej pracuje pro korporace. Plane sliby pred volbami, ktere se porusuji po volbach a nikdinikdo za podvod neni stihany... V cine je to alespon videt a lide vedi na cem jsou. V nasich demokraciich je to vsechno schovane pod rouskou udajne svobody. Media ovladane korporacemi manipuluji s verejnosti jak je jim libo.... co vidim ja tak Cinskej system se vyviji k lepsimu, a naz postdemokraticky pada ke dnu....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam