• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLDHEREINTERNETOVÉ SEZNAMKY – tipy a triky
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    AVATAR: hele, dokud svým šukáním neobtěžují, v pohodě :)
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    AVATAR: ty voe, kéž by si KOUDY místo sbírání hodinek vzal za svy, že treba vyrobí nějakej poldr na nějakým pozemku. To by mělo přímý pozitivní impact než jeho Aston Martin :)
    Já bych ho za to fakt ocenila, poplacala po zádech, určitě by to bylo za nějaký palečky i na IG :)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PASTAFARIANKA: to, ze nemam auto a ani ho neplanuju by ti mohlo napovedet, ze zrovna ja nejsem v te vetsine lidi, kterym to dela dobre.

    Presto jim nenadavam. To je jak kdybys byla asexual a nadavala lidem za to, ze sukaj :)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PASTAFARIANKA: ok... sucho je zpusobeny tim, ze nadnarodni firmy devastujou pudu, dtto zaplavy, snih a lesy. To jde jedno s druhym. Nevol babise, on zkrachuje, rozproda to svy imperium a treba jeho nasledovnici budou uspesnejsi. Nebo taky ne, ale to neovlivnis.

    A jak ma koudy ovlivnit tani permafrostu na sibiri, to fakt netusim.

    Ja chapu tvou frustraci, ale pokud s tim nic nenadelam, pak nema moc smysl se tim trapit a spis uvazovat, co s tim budu delat na osobni urovni. Nadavani bohatsim fakt neni jedna z tech veci :D
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    AVATAR: tak jediný přání mám, kéž by ti houplo z nějaký fakt pěkný přírody. Ne z auta. No. Ale tak úchylky sou různý...
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    AVATAR: infarkt nás dostává teď. Teď. Sucho, záplavy, není sníh, umírají lesy. Teď se to děje. Teď máš začít panikarit, co budou žrát tvoje děti. Ne za třicet let. Teď roztává permafrost na Sibiři, teď kácíme deštný pralesy, teď stříkáme včely pesticidama. Teď máme zasažený spodní vody. (kup si nějakej hodně drahej filtr, KOUDY, abys to nemusel pít, jako lůza, nebo si nechej dovážet vodu z Rakouska... ;))
    A my furt lítáme a kupujeme auta a říkáme si, kurva, proč i na mojí pláži jsou plastový odpadky, vždyť jsem si zaplatil drahou dovolenou... :/ chápeš to?
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PASTAFARIANKA: podkurovat nemusis, ja to taky nedelam. Proste nesoudim druhy lidi kvuli jejich zajmum a konickum. A point je ten, ze to neskodi. Ne tak, aby to melo realnej dopad na tvuj zivot nebo tvych deti...

    p.s. koudy ti psal, ze ma uzasnej zvuk, nikoli, ze to dela silenej hluk. Chapu, ze to nechapes, ale vetsine chlapu a spouste zen ten bublavej hlubokej zvuk dela dobre, zvedne ti husi kuzi a nekterym i neco jinyho.
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    AVATAR: whatever, Avatare. Otázka je pořád stejná. Proč bych mu za to měla podkuřovat. Proč nemůžu říct, myslím si, že to škodí. KOUDY se tady prsil, jakej to dělá hluk. Hluk je znečištění. Tak má IQ houpacího koně? Nemá, ne?
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PASTAFARIANKA: kdyz bude tvuj soused palit pneumatiky na zahrade, posli na nej policajty.

    Kdyz bude nekdo porusovat hygienickou vyhlasku o hluku, posli na nej policajty.

    Kdyz si koupi Koudy astona, bude tam mit elektronicky prepinatko, po jehoz stisknuti bude motor auta vrnet tak tise, ze se o tom oktavce muze leda zdat, pravdepodobne bude mit mensi spotrebu a navic - je to dvanactivalec, ktery uz se dnes nevyrabej - prave kvuli tlakum ekologicke lobby.

    Problem je v tom, ze bys chtela vse hned. Tak to proste nefunguje. Jakej muze mit koudy majetek? Maximalne v desitkach milionu. Za to nezmenis ani svy nejblizsi okoli.

    Vezmi si ted covid. Tri tydny byla cast populace doma a cestovalo se minimalne (eh, zbozi cestovalo furt stejne) a je z toho sekera 700 miliard a na podzim dost mozna ekonomicka krize, kdy bude 10-20% obyvatelatva bez prace.

    Jsme krecci, kteri musi bezet, aby se kolo ekonomiky nezastavilo. Je to blby, nemusi se nam to libit a muzeme proti tomu bojovat. Muzeme z nej i vyskocit, ale to kolo se toci tak rychle, ze si pri tom zlamem vaz.

    Pokud ale budem zpomalovat postupne a pockame si xx let, nez to bude bezpecne, vaz si nezlameme. Snad nas mezitim nedostane infarkt (klimaticka zmena).

    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    AVATAR: ahoj. Tak problému rozumíš. Když si někdo řekne o ocenění za věc, která je ve všech ohledech škodlivá, proč bych ho měla dávat? Proč teda zodpovědnost za bordel leží na Africe a Asii, rozhodně ne na spotřebiteli? Proč ve společnosti oceňujeme něco (myslím luxusní spotřebu), co ve finále přináší ekologickou katastrofu všem? A vlastně fakt velká fůra lidí už si to uvědomuje. Stejně ale nezmění svý chování. Proč bych měla KOUDYmu podkuřovat za něco, co škodí? A co se týče hluku auta, tam jako se to dá nějak rozporovat? Ono to jako ten hluk některým lidem nedělá? Některé emise ze spalování se dají dýchat?
    Je to teda tak, že když tvůj soused bude pálit na zahradě pneumatiky, tak ať to dělá, když je to jeho pozemek a vydělal si na ně?
    Celkem věřím, že je KOUDY v něčem i docela dobrej člověk, jo. Ale některý věci mu jistě nebo zdánlivě zatím nedocházej... Což je škoda. Má zdroje, může mít větší impact než kdekterý ekolog chodící po lese... A že mi tady schválně nahrával, to je též pravda.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    pastafarianko, kdo ti vymyl mozek?
    to co tu predvadis je prachsprosta extremisticka politicka agitka...

    jako jo, tyhle tlaky potrebujem jako protivahu zisku za kazdou cenu a proto diky za gretu, ale co si slibujes ty od toho, ze budes peskovat lidi za to, ze neziji jako ty?

    Porad tu meles o poslednim spravedlivym koudym, ale moralni nadrazenost strika z tvych prispevku.

    A zkus si sama sebe zeptat: kdybych mela vic penez, zila bych porad stejne, tak jako ted? (predpokladam nekde v teepee, kde radsi ani netopis).

    V politice je normalni, ze se prosazuji extremni nazory z obou stran, aby se doslo kompromisu nekde na pul cesty. Ale proc tlacit nazory, ktery by poslaly zemi 200 let zpet i v osobnim zivote a jeste urazet svy okoli, tomu nerozumim.

    Jednotlivci nic nezmeni, od toho tu mame vlady, ktery nakazou - zmeni. Proto mame volby, kde muzes hodit hlas tem, kteri tvuj svetonazor budou prosazovat, pripadne se do ni prihlasit.

    I kdyby se milion koudaku dal na bushcraft a vzdali se vsech svych pozemskych statku, nijak by se to neprojevilo, protoze by za a) jejich majetek s radosti nekdo prevzal, za b) by je z te bushe hnali ochranci prirody s pokutovym blockem v ruce, pripadne policajt, protoze ten les nekomu (wait for it) patri.

    Mam vystudovanou ekologii, letadlem jsem letel dvakrat ve svym zivote, auto nevlastnim a ani ho neplanuju kupovat, tridim a snazim se zit co nejsetrneji. Ale nikomu to necpu a nedelam z ostatnich hajzly, protoze ve vysledku jde o nadnarodni korporaty a ne jednotlivce. Delam to jen pro svuj dobrej pocit, efekt je naprosto nulovej.

    A ver nebo ne, korporaty na tom makaj - cpou neuveritelny prachy do vyzkumu, zavadej vykonnejsi filtry. Ale nedelaj to z altruismu, delaj to proto, ze jim to vlada naridi (pripadne vyrobu prestehuji nekam, kde to resit nemusi). Jenze nekde ty penize na vyvoj a vyzkum vzit musi a kdyby si koudy nekoupil astona na kterym je marze 2000%, nemeli by za co to delat.

    A bohuzel jsme ve stavu, kdy je pokrok v souladu s zivotnim prostredim, za stavajiciho technologickyho rozvoje, neudrzitelnej. Lidstvo tak stoji pred dvoji volbou - bud zredukuje svuj stav na 15% (coz nechci) nebo vymysli, jak problem vyresit k cemuz potrebuje penize, aby zaplatili vedce a jejich badani. A ti k tomu potrebujou stoly a pocitace, ktery nahodou prodava Koudy. Co tys udelala pro vedeckou obec? :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PASTAFARIANKA: popravde, tohle jsem zazil, borec na ctyrkole to ohulil hned vedle kocarku. Na dedine na rovine
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    KOUDY: já nadávala do kokotů za to, že to dělá hluk, což obtěžuje všechny kolem. Předpokládám, že jsi už slyšel zvuk motorky či nějakého vozu. Normální je, že existujou limity na hladinu hluku, zejména v obydlených oblastech. Až budeš mít to mimino, usne ti po hodině tvyho usilovnyho vození v kočáru a pojede kolem kokot na mašině, tak možná pochopíš i jisté nevýhody hluku motoru. Co teprve splašená zvířata. Těm to ani nevysvětlíš, kolouškovi třeba, že není konec světa. Svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého. Právo na příznivé životní prostředí je v ústavě. Nechápu, proč nějakej zamindrákovanej kokot na motorce ho nerespektuje a nikdo ho za to nepokutuje. A hlavně, co z toho má. Péro mu tím nenaroste.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PASTAFARIANKA: to samozrejme usoudit muzes, ale kdyz ja nebudu rozumet jizde na kole a budu hejtovat profi cyklisty a nadavat jim do kokotu za to, ze si kupujou drahy kola a nechodej pesky..tak to bude vypovidat neco spis o me nez o nich :)
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    KOUDY: a opět, spotřeba Evropana je nasobna proti Africanovi a Asiatovi. Usoudime li, že jime, pijeme a spíme, jsme lidi, pak nechápu, kde se právo na nasobne vyšší spotřebu bere... Jsme teda lepsolidi? Protože jsme se narodili v Evropě? Ostatní ať chcipnou?
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    PASTAFARIANKA: nebo prostě když ty něco děláš a myslíš si, je to správné? Ocenění hodné? Měla bych z toho učůrnout?
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    KOUDY: poslední spravedlivý KOUDY...
    Můžu usoudit z projevu člověka na internetu, když něco napíše, že je to kokotina? Pošle i obrázky a tak... Tak můžu si o jeho názoru myslet, že je to kokotina nebo to můžu udělat, až když to řekne do očí?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PASTAFARIANKA: Pouzila jsi to naprosto bez znalosti druhe osoby a je to asi jako kdybych ja tebe nazyval kokotem, protoze chces chodit bosa po lese a zabijet tak nebohe broucky..nicit jim domovy apod. Fakt se zamysli nad tvymi myslenkovymi pochody a nad tim jak lidi ktere neznas hodnotis. Dost to o tobe vypovida..:)

    PASTAFARIANKA: Me uz to docvaklo plno let zpatky, ale co tem trem miliardam lidi v asii nebo africe?..Kdy jim napises "hau der ju?"..A vezmou si neco z tveho zbytecneho internetoveho kazani? To je otazka.
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    KOUDY: kup si vlastní louku, vlastní obec, vlastní stát a vlastní kontinent, vlastní počasí, vlastní vodu ze studně, která nebude znečištěná pesticidama a vlastní vzduch... Fakt ti to nedochází? Všichni jsme v tom namoceny spolu. Plast v oceánu je i tvůj bordel a tvůj problém, stejně jako hluk nebo virus. Před tím tě prachy neochranej. Ale tak jednou ti to třeba secvakne. Možná.
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    KOUDY: výraz obr kkt jsem nepoužila v souvislosti s tvým přirození, ale duševní vyzrálostí
    Existuje ten vtip, jak je blondýnka v letadle a chce sedět v první třídě a tak jí řeknou, že první třída letí jinam, ať jde do druhý... To je postoj, jak to nazvat, klausovských podnikatelů, vůči ekologickým otázkám. Mají asi pocit, že dýchají jinej vzduch. skutečně, splodiny spalovacího motoru jsou toxické i pro ty, co tím autem jezdí. Nejen pro ty, co chtěj jezdit na kole.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam