VENDULKA: výše uvedené již dělám. Nekritizuju, že má někdo motorku. Kritizuju, že ty prostředky obtěžují emisema hlukem a majitel to považuje za přidanou hodnotu. Tak ukazuju druhou stranu mince. To, že tě něco baví a považuješ to za cool ještě neznamená, že je to bez následků a neškodí to. Tu škodu nejde vykoupit těma penězma, za který si to koupíš. To je přesně vada týhle civilizace a postoj spousty lidí tady, když si to zaplatím, jako by ta škoda (hluk, emise, waste zdrojů, případně nehody v případě motorek) nevznikla a můžu teda začít škodit zbytku populace, protože mě to baví? Třeba když kouříš někomu do obličeje, tak se takový člověk většinou ozve, že mu to vadí. Tady je princip stejný.
Kritizovala jsem tady, jak to nazval PALEONTOLOG, statusovou spotřebu. Možná tady někdo uslintne nad nějakým autem, ale má to prostě taky druhou stranu mince. Zdroje nejsou nekonečný. Můj point byl, pokud KOUDY potřebuje kupovat věci, aby pak lidi říkali, jakej je borec, může si třeba zaplatit psychoterapii od nějaký fakt pěkný holky se správnýma parametrama, aby mu říkala, že je hustej borec a nemusí vzniknout spousta bordelu, kterej si bude chtít KOUDY koupit, aby si to ego polechtal. Taky ušetří a dřív bude moci jít do penze, třeba už v 39. :)
A teď začne KOUDY vysvětlovat, že to nedělá kvůli pocitu, že je borec, ale doplň libovolný odstavec, proč jsou hodinky/auto/dovolená nezbytný a skvělý. :)