• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLDHEREINTERNETOVÉ SEZNAMKY – tipy a triky
    AREX
    AREX --- ---
    VENDULKA: Vtipné, že to říkáš, protože přesně tahle show byl poslední střípek skládačky, který mi chyběl, když jsme se rozhodoval co chci dál v životě dělat a nebýt u toho zaměstnaný.

    Ano, ta show byla přehnaná do extrému aby se to líbilo masám. Už jenom ten aspekt, že se nemohli potkat pokud si neslíbili manželství je ujetý. Nicméně ta nejzákladnější core myšlenka je tam správná - lidi si musí více povídat.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    AREX: mega riziko by bylo s uchylem navazat dlouhodobej vztah a mit deti. Vecere je na hodku, kdyz si nesedite.

    Ale tak znas to, co clovek, to nazor. Ja si proste podle fotky nevyberu, textovej flirt me tezce neba a skype nesnasim. Potrebuju kontakt na zivo a vse co k nemu na seznamkach vede me otravuje.
    AREX
    AREX --- ---
    NAVARA: No počkej, ty jsi jako riziko nazýval ženskou, co se zblázní po dětech. Tady jsi to stočil do toho, že je riziko potkat se s někým s kým jsi si rozuměl při hovoru? V čem to riziko spočívá? Ztratil jsi trochu času, no a? My jako lidi děláme daleko větší blbosti kde ztrácíme čas. Skutečně lidskou komunikaci bych do toho opravdu nezařadil. A jak jsem psal níže, vždycky je možné zůstat přátelé když už víš, že máte kompatibilní uvažování, takže vnímám to riziko opravdu jako minimální.
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    AREX: viděl si tuhle reality show?
    Láska je slepá / Love Is Blind (TV pořad) (2020) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/819481-laska-je-slepa/prehled/

    vlastně to byla seznamka založená na podobných principech (randění pouze po hlasu). Produkční tým si dal hodně práce s tím, že prakticky všichni účastníci té reality show byli atraktivní lidé. I tak to nakonec u některých holek narazilo na to, že prostě nezafungovala chemie. Pro jejich mužské protějšky to muselo být příšerné zklamání.
    AREX
    AREX --- ---
    AVATAR: Aha, takže to by Navara (a já taky) nazval jako "mega riziko". Řekneš nějakému "úchylovi" kde budeš a v kolik aniž byste o sobě cokoliv věděli. Ja ti nevím...
    AREX
    AREX --- ---
    VENDULKA: Upřímně, ja si myslím, že dva lidi co si posledních pár měsíců sdělovali své nejniternější pocity tak budou to setkání vnímat jinak. Je tam už jakási přednastavená představa o "myšlenkové atraktivitě". A nakonec, nic ti přece nebrání zůstat s tím člověk kamarádi. Víte, že máte hodně společného, rozumíte si, tak přece není potřeba se loučit jenom protože chybí chemie.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AREX: no jako já ti rozumím. a taky s tím souhlasím. jen bych řekl, že kdo to dělat chce, ten to dělat bude i po hlasu. ale už jen ten nápad může odflitrovat spoustu blbečků, co by jinak psali hovadiny donekonečna.
    AREX
    AREX --- ---
    PALEONTOLOG: O tom nepochybuji. Je to na těch lidech aby si uvědomili, že skutečného partnera mohou najít jen tak, že budou sami sebou. Chci je k tomuto vést různými články.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    AREX: na tinderu swipujes na zaklade fotek. V tom mem napadu zadny swipovani neni. Maximalne mapa s oznacenyma navrhama na rande (s vekem navrhovatele a preferenci pohlavi).
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    AREX: Postava slečny / chlapce zcela (tj. bez možnosti to ukecat povahou a zájmy) mimo vlastní vkus je rizikem u všech forem seznamování - vizuální, textové i čistě audio.

    U té, která zahrnuje fotky - i kdyby šlo třeba o podívání se do [ FOTKY SLECEN Z NYXU, nad kterymi se smi slintat, aneb bordel vseho druhu ] či [ Fotky a videa svlečených slečen, manželek a matek z nyxu - bez plku! ] a ano, na internetu bereme v potaz, že každé ID je chlap, dokud se neprokáže opak - aspoň tušíš, jestli je to "možná" a řešíš většinou textem v poště další kompatabilitu a pak případné seznámení. A pokud ti na schůzku přijde někdo, kdo zcela nevyhovuje zaslané fotce, můžeš se s klidným svědomím otočit a odejít, protože vztah zahájený lží nejspíše nebude fungovat. Půjde o riziko střední, pro leckoho přijatelné.

    U čistě textové či audio komunikace je to riziko také, ale protože nemáš šanci to pořešit fotkou, je vysoké. Možná u nějakých altruistických mnichů vymeditovaných do sedmé čakry to může fungovat, pro mnoho lidí to ale bude končit přemýšlením jak to stočit na "budeme jenom kamarádi", kde to fungovat může, protože textová / audio komunikace byla fajn.

    Imo. chápu co se snažíš říct i kam to směřovat, že spousta lidí prostě nemá šanci uhrát první dojem, přitom ve finále mohou být fajn. Potkal jsem holky, co se po nějakém čase jevily zajímavější koníčky, zájmy, komunikací, povahou,... - než by se zdálo jen podle vzhledu - ale i ty se už od počátku vešly do kategorie "možná".
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    AREX: já tomu rozumím, ale jak píše Avatar, došlo by po několika takových hovorech ke schůzce a najednou proti tobě stojí člověk, co se ti fyzicky nelíbí, co ti nevoní nebo se ty nelíbíš/nevoníš jemu. Pro mě by to bylo velké zklamání, mnohem větší zklamání než neúspěšné rande přes běžnou seznamku. Bylo by mi fakt hodně nepříjemné takovému člověku dávat košem, bylo by mi nepříjemné dostat košem od něj (protože bych věděla, že to je pravděpodobně kvůli vzhledu)
    AREX
    AREX --- ---
    AVATAR: Prosím, neuvažujme modelky co hledají modely. Ti ať se seznamují jak chtějí. Mluvím o holkách, které jsou naopak unavené z těch "borečků" co maj sixpack ale na mozek už nezbylo místo. Věřím, že takových je docela dost s narůstajícím věkem a potřebou se usadit.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AREX: ony ty mimikryse dají dělat při jakýkoliv formě komunikace, víš
    AREX
    AREX --- ---
    PALEONTOLOG: Asi nerozumím, jak se chceš "dělat lepším" při audio hovoru? Samozřejmě můžeš říkat věci abys oslnil, ale myslím, že brzy pochopíš, že to k ničemu není, protože pak dotyčný/a bude očekávat, že takový jsi doopravdy.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    AREX: eh, udelej si nejakej vyzkum. Hezky holky maj na seznamkach denne 20 pm a jen vybiraj podle sixpacku :)
    AREX
    AREX --- ---
    AVATAR: Nedělá už to samé Tinder a tomu podobné? Přiznám se, že nevím přesně jak to funguje, jen že "swipuješ" ano/ne. Teda samozřejmě kromě té technické domluvy kdy a kde se potkat, ale jestli už ani tohle si lidi nedokážou domluvit osobně, tak to nevím kam jako lidstvo směřujeme :)
    AREX
    AREX --- ---
    AVATAR: Děkuji za myšlenky. Ano, narazil jsi na další "problém" seznamek, kdy hezká holka by třeba ráda našla normálního chlapa, ale většina se jich ostýchá, protože jsou "mimo jejich ligu". A přesně takovým lidem může ta aplikace ohromně pomoct. Nebude tam žádný strach oslovit natož pak otevřeně komunikovat.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AREX: tak asi před každým, na kom ti záleží, se snažíš vyšvihnout. to si myslím neodpářeš ani po telefonu, ani na skutečným rande. ženská si může nahodit parfém s feromony. obarví se, chlap pro změnu napumpuje bicáky a ramena, strčí tubu od šumáku do rozkroku. znáš to, to na sebe hrajou i lidi co se seznamujou reálně, osobně.
    AREX
    AREX --- ---
    VENDULKA: Souhlasím, bez sexu a intimity to ve fungujícím vztahu nejde.

    Zkusím to trochu otočit. V dnešní době to funguje zhruba tak, že si teda vybereš někoho z katalogu podle fotky a pár faktů (pravdivost informací pomineme). Nachystáš se na rande což samo o sobě je náročný úkon (nejen pro ženy). Potkáte se a zavládne chemie. Budete si povídat o povrchních věcech, protože nevíš co může toho druhého urazit nebo naštvat - raději tedy zůstat při zemi, neriskovat. Rozloučíte se (musíte vyřešit kdo zaplatí útratu) a pak nastávají tanečky kolem toho kdo má zavolat komu první, za jak dlouho, atd... A po tomhle všem za pár měsíců zjistíš, že i přes skvělou chemii a úžasný sex je ten druhý ohromný pitomec a žit bys s ním nedovedla.

    A teď z pohledu mojí aplikace. Klikneš na tlačítko a za pár vteřin se ti ozve cizí hlas. Neřešíte jak je kdo oblečený, co si dáte k jídlu a kdo to zaplatí. Není tam kritický pohled cizích očí, které hodnotí každý tvůj pohyb. Povídáte se a můžete se docela odvázat, protože víš, že nic neriskuješ. Když bude neshoda, tak už se nemusíte nikdy znovu slyšet. Hovor ukončíte (nebo se ukončí za 30 minut sám) a je to. Žádná velká ztráta času, peněz, atd... S každým dalším hovorem si můžete povídat o hlubších tématech a pak se vzájemně rozhodnete, že se chcete potkat, protože si prostě rozumíte. Co se stane nejhoršího, tak nezavládne chemie a rozloučíte se. A přesto tě to celé obohatilo, protože jsi si několik dní a týdnů povídala s příjemným člověkem. Já tu tedy vidím minimální rizika :)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    AREX: proto by mi vyhovovala seznamka, skrz kterou by se nekomunikovalo. Proste jen domlouvac veceri / akci. Nahodil bych datum a misto a druha strana by ho prijala. A nazivo by se videlo :)

    sakra, ze bych udelal appku? ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam