• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    C8400
    C8400 --- ---
    TERUSEZBUSE: Děkuji, myslím, že jaro většinu obtíží vyřeší. Ale pochopil jsem, že problém je v tom když teple obleču sebe a jeho sepáratně a pak ho chci nosit. Cíl je mezi sebe a miminko co nejméně a následně oblíknout nás oba do něčeho teplého, co nás obemkne společně.
    TERUSEZBUSE
    TERUSEZBUSE --- ---
    C8400: já teda celou zimu víceméně pořád jedu stejný nastavení - dítě v dlouhym body a teplákách, ponožky teplý nebo dvoje a přes nás obě nosící mikina a bunda. v zimě teda superteplá a teď od oteplení obyč z lidlu. dítěti ani mně nebyla zima ani v 1000 m.n.m. Na hlavě a krku samo máme něco podle větru a zimy taky. sebe ve městě pod nosítkem v tričku, na horách v kojícím merinu od Jožánka, což teda teba asi trápit nemusí 😁
    C8400
    C8400 --- ---
    JULIANNE: dik, jinak pro vseobecne info, pouzivam nositko belenka. s tim jsem velmi spokojeny. s satkem jsem se nespratelil.

    Nejdriv jsme meli takove mirne elasticke "X" (na zadech spojena), to bylo dobre tak akorat na doma ci prochazku kolem bloku. S satkem jsem se nespratelil. Pak jsem zkousel nekolik ergobaby nositek, ok ale uplne nesedly. Belenka nakonec zvitezila. S tim si ted troufnu i na nekolikahodinove prochazky a myslim, ze nas bude provazet tak dlouho, jak se tam miminko vejde :-)
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    C8400: V létě se člověk zpotí, s tím se bohužel nedá nic moc dělat, jen zmenšit horko a zvýšit komfort - tenké merino s hedvábím, Outlast nebo jiný vhodný funkční materiál, prodyšný klobouk s širokou krempo, nosítko spíše než šátek (nebo tenčí šátek se lnem, tencelem apod. a jednovrstvý úvaz), vycházet za menšího horka, kdykoli to jde.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    C8400: já jsem většinou do nosítka dávala dítě v tom samém, co mělo doma, akorát na nožičky jsem natáhla něco teplého a kuklu jsem dala na hlavu. overal jsem použila jen jednou, když jsme šli na horskou tůru v lednu. ale měla jsem teplý vlněný šátek, takže sem ani sama nenosila pod bundu nějakou mikinu. jen merino triko, huňatej šátek s dítětem a softshell bunda
    C8400
    C8400 --- ---
    JULIANNE:
    CAMELLA: děkuji, zkusim ubrat. S overalem a (moji/společnou) bundou to byl stejný počet vrstev jako v kočárku. Na overalu je pěkná ta jednoduchost, vše v jednom. Dovedu si představit, ze podobný problém bude i v létě, akorát ze pak nebude co ubírat.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    C8400: reálně mi to přijde až moc, zvlášť v této zimě nezimě. Do nosítka/šátku pod bundu se má oblékat o vrstvu až dvě méně, než jak by člověk oblékal do kočárku, takže bych prcka v této teplotě, co je venku, oblékla jen do tepláčků a mikinky, idealně jak píše Juliane z funkčních materiálů.
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    C8400: Úplně řešení to není, ale pomůžou základní vrstvy z funkčního oblečení (nedám dopustit na merino). A co dát místo zapnutého overalu mírně teplejší kalhoty a mikinu, která na břiše zůstane rozepnutá? Pak je jen třeba zajistit, aby malému netáhlo na krk/vršek hrudi (kukla to jistí).
    C8400
    C8400 --- ---
    Ahoj nosítkoexperti, když teď v zimě malého (6 m) nosím venku, oblékám mu fleecový overal. To je myslím tak akorát. Pak přes nás oba obleču bundu. Při delších procházkách ale mám problém, že je mi moc teplo mezi jeho a mým bříškem. Tam, kde se dotýkáme. Co s tím? Overall mu svliknout nemůžu, to by mu byla zima na záda. Když svlíknu mikinu já, tak mi taky bude zima na záda. Znáte řešení?
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    Ahoj, nabízím nepoužité nosítko Manduca Xt by Bellybutton:
    [Nové Nosítko Manduca Xt by Bellybutton - limited edition]
    IF_
    IF_ --- ---
    Nabízím MoniLu po 1 dítěti.

    [Nosítko Monilu UNI]
    MEI
    MEI --- ---
    Hodila jsem teď do tržiště elastický šátek Manduca a šátkové nosítka Didymos. Pokud po něčem podobném koukáte.
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    POZITRON: Zeptala bych se na podpoře Belly Boo; vyrábějí vsadky a se zipem určitě budou ochotni poradit. Případně se u nich dá sehnat zipový adaptér.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Prosim vas, vsadka se zipem 5cn bude sedet do bundy se zipem 5sn? Nebo to s/c prave znamena, ze nebude?
    ALONSIA
    ALONSIA --- ---
    CAMELLA: dokonce u mě byla paní i když tu službu měli tou dobou pozastavenou. Zavolala jsem tam a nebyl problém se domluvit. Tehdá dost řádil covid a já se bála s malou do mhd. Navíc její nálady byly trochu jak Jeckyll/Hyde a byla jsem nervózní, který z těch dvou to zrovna bude. Už si nepamatuju jméno, ale paní byla moc příjemná. Dcera se jí vůbec nebála, dokonce se od ní nechala manipulovat do nosítka. Původně jsem si říkala, že snad koupím nosítko belenka na slepo, že to bude určitě ok. Bylo mezi zkoušenými nosítky a nějak to nebylo ono. Už nevím zda pro dítě nebo pro mě. Je to opravdu hodně individuální, které člověku padne.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ALONSIA: super, tím jsem si nebyla jistá, jestli to zkusnosítko dělá. Každopádně holky co tam dělaj z větší části znám a jsou fajn, mají osobní zkušenosti a umí poradit :)
    ALONSIA
    ALONSIA --- ---
    Zkusnosítko můžu doporučit. Využila jsem jejich službu, že přijela paní ke mě domů a privezla asi 5 nebo 6 nosítek. Pomohla, odpověděla, ukázala. Předem jsme si ujasnily jaký typ nosítka a pro jak velké dítě chci. Pořizovala jsem si nosítko až když bylo dceři cca 6 měsíců. Dřív se jí v nosítku moc nelíbilo a já byla nejistá v tom, co si k tomu malému tělíčku můžu dovolit. Předtím jsem jí začala nosit v nosítku manduca. Dost mě překvapil rozdíl mezi nosítky v pohodlnosti i složitosti. Nakonec jsem si vybrala nosítko Moyo First size, slovenská značka. Cena cca 3800,-. Jsem moc spokojená. Nosím každý den doma i venku (dceři je 16 měsíců). Má super široký a pevný bederák, který ma po celé ploše suchý zip, takže jde skvěle a na míru upravovat spodní šířku nosítka, široké a polstrované popruhy. Další skvělá věc je, že má vypolstrované okraje, kde vylejzají nožičky, takže se nezařezává ani netlačí.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JANISKA: a samozřejmě to zkusnosítko má i zápujcku zásilkovnou, tuším, že když pak koupíš nosítko od nich, tak ti odečtou cenu za pujčení
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JANISKA: hele třeba to martys bebe mini se dá za pár korun koupit, na vintedu jich je x, v cenách cca od 700. Sestrice je super, ale nové stojí 5tisíc, tak nevím, jestli se ti do něj chce jít. A Belenka mini je taková střední cesta, cena nové je okolo 3k. Ale bez zkoušení je fakt těžké říct, co bude muži vyhovovat.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    CAMELLA: Mně vyhovuje šátek, takže nosítko bude spíš jen pro muže. Babičky už bohužel nenosej kvůli kloubům a dalším zdravotním neduhům.
    Osobně ještě nosítko zkoušet nechci, malý jsou tři týdny a není zatím ničím naočkovaná, tak se přepravujeme jen pěšmo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam