• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SOLEI: to nosici oblečení na podzim a zimu me zajímá, jestli to chceš nějak shrnout nebo doporucis zdroj informaci... ještě jsem to nijak nezačala řešit, šestinedělí přede mnou, takže abych po tom začala pokukovat... už ted vim, ze byla blbost kupovat tehotensky hadry bez kojící funkce a nechci zas udělat nějakou další nákupní chybu... díky :-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ANGIOLETTO: kolik mas času? můj styl je ozkouset si v klidu, co vlastně vyhovuje, a pak do toho teprve investovat. koupila jsem si bavlněný vatanai a caboo predvazany šátek (prakticky nositko pro pidimimina), dohromady 1300kc, a britax b-motion 4 z druhy ruky (sportak) a k tomu hezkou korbicku, dohromady 3200kc. u kočárku jsme omezeni velikosti boxu, který jsme podedili, sousedka v něm měla právě tenhle britax a krom toho, ze sportak nemá otočnou korbicku, tak mi vyšel jako dobra volba. Takže mám řešení do začátku, myslím, ze hlubokac měnit nebudu a co se mi pak vejde za sportak do boxu, to uvidíme, ale výběr je větší nebo když budeme mít vysnenej kočár, box předělame. dtto - budeme víc na šátky nebo nosítka? určite mi caboo nevydrží přes pul roku, ale za ty prachy ho v klidu poslu dal a budu mít čas i s miminem vyrazit na nejakej sraz, vyzkoušet různý nosítka (kibi? andalu? monilu? satkovy? vázací? prezkovy? :-)) neviiim) a do něj pak narvat v klidu prachy. jinak se na nošení fakt tesim, v nosisich skupinách na fb určité najdeš matky, co se bez kočárů obešly, pokud chces podporu... zároveň vidím výhody toho, ten hlubokac mit připravenej. no, a jsem skrt, takže 4kkc za šátek a 10kkc za kočárek do začátku, když nevím, co nám bude vyhovovat, prostě nedam. a jsem těsně před porodem, takže je to v tuhle chvíli startovací pozice, mužů se za dva tři měsíce podělit o další moudra :-)))
    CORA_NEILLE
    CORA_NEILLE --- ---
    Ahoj dámy, mám takovou akademickou otázku (především zatím nemám vzorek, na kterém to případně zkoušet). Dívala jsem se na nosítka a došla k názoru, že dřív nebo později budu nějaké potřebovat. A zasekla jsem se nad jejich rozdíly - jedno je Osha Cairis, které plynule přechází do šátku, potom něco jako Andala s normálními popruhy.
    Andala je mi sympatická tím "nacvaknu a jdu", Cairis má pořád bederák, ale už to chce asi trochu cvik.. ale zase ten výsledek vypadá dost pohodlně pro mládě. Jak to máte vy? Zkoušel jste někdo oba typy (ne nutně tyhle konkrétně)?
    Počítám, že se do konečného výběru odrazí i moje zkušenost s šátkem, až bude, ale ocením nějaké informace z praxe :)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ANGIOLETTO: aha... hm... tak já mám terénní a je fajn.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ANGIOLETTO: no, hele, já mám svou inglesinu z druhé ruky za pět tisíc a vůbec nevidím smysl investovat víc. používám pořád. šátek miluju, ale každé má své využití
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    TRISSIE: ja jsem malou uspala v kočárku jen v prvnim měsíci života. Od te doby klidne hodinu v káře ječí, ovšem kdyz ji vezmu do nosítka, spi během peti minut. Takze do kočáru jen vyspana a najedena a nositko pod kočár pro sichr.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANGIOLETTO: a reaguje okolí na "kočárek obecně", nebo na kočárek na první měsíce?

    protože popravdě, u dítěte, které už chodí, si to moc bez kočárku taky nedovedu představit. I blbá cesta na hřiště, když po cestě tam chce zkoumat každý kamínek a po cestě zpátky táhneš unavené dítě, motorku, bábovičky, zbytky svačiny pro něj i sebe, oblečení na převlečení... tam se kočárek hodí fakt maximálně :-)
    kdežto u mimina si to představit dovedu, i když třeba za sebe a vzhledem ke svému životnímu stylu pro mě měl kočárek určité výhody, jaké by šátek mít nemohl (kupříkladu: bydlíme v rodinném domě, pokud uspím dítě při procházce, mohu ho nechat spát venku a dělat si svoje. kdyby spalo v šátku, musela bych složitě řešit buď odložení do postýlky - při tom se moje nepříliš hluboce spící děti vždy probudily - nebo se omezit na činnosti, které se dají dělat s dítětem v šátku).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANGIOLETTO: já bych se na tvém místě zamyslela nad tím, jak plánuješ s miminem fungovat. Proč budeš chodit ven? Pouze venčit mimino, nebo budeš současně vyřizovat pochůzky, nákupy atd? Budeš venku celé dny? Budeš se pohybovat spíš venku nebo v dosahu budov se zázemím? Pokud budeš cestovat, jak? Jezdí u vás spíše nízkopodlažní, nebo i spíš bariérová veřejná doprava?

    kočárek má mnoho dalšího využití krom toho, že veze mimino. Můžeš v něm dítě přebalit, uvezeš v něm spoustu nákupu, pověsíš si na něj tašku se všemi proprietami...
    ale taky ho musíš nějak dostávat do schodů (ať už běžných, nebo v dopravních prostředcích), není úplně skladný...
    KAREN
    KAREN --- ---
    KAI: tak to je prd osobnost. zejo ;))))
    AOTEAROA: nosenecka mamkozavislost :D u nas je to spia celkova drazdivost, jiz od narozeni... tak to ani nebylo potreba pestovat ;)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KAI: jo to je ta moje poslední věta :D nošeneckou mamkozávislost fakt nemá.
    KAI
    KAI --- ---
    KAREN: akorát teda její Bártík se dá na víkend odevzdat tatínkovi/babičce a podobně, zatímco vaše princezna si stále poroučí pouze a jenom maminku :D
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    VAMPY: Zabaví. A tebe taky :-)
    Už jsem skoro zapomněla, jak rychle dokáže velký mimino vyházet, vysypat a vylejt všechno v dosahu :-D
    KAREN
    KAREN --- ---
    AOTEAROA: hehe. asi máme taky tuhlenctu... silnou osobnost ,D
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    VAMPY: Když začne být mobilní, je to mnohem lepší. Ale... No v našem případě už víme že má silnou osobnost, a nedá pokoj dokud nedostane přesně to co chce ;-) jen teda nevím co chtěl kdyz byl malej, kojenej, nošenej, pečovanej... Ale dneska je to dobrá reklama na to, že nošené děti fakt nemají nezdravou vazbu na matku, jak si ji laici představují :-)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    AOTEAROA: Jsem asi naivni kdyz si jako myslim ze se to dite zabavi samo jakmile bude mobilni,ze?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    VAMPY: nic si z toho nedělej, moje řve už 16 měsíců, ať je vedro, zima, sucho, mokro, v noci nespí, ve dne taky ne, čest výjimkám :D ale lepší se to, takže vydrž :D
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    Moje mlaďátko dneska okusilo bazen. Uz je dost teplý a ji dost horko.
    A OT, neprodavate nektera za slušný peníz hacku plus, prosim? Tapina mi nabidla hacku klasik (Dekuju), ja bych radsi plus.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Moje dite potnicky nema...ale rve vedrem celej den :(
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SHIVA42: Můj syn dneska běhá celý den nahý v bytě a má taky potničky ;-)
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    PROMETHEA: mam to presne takhle ted... domaci vezeni, tropy, a koupat se stejne nemuzu... aspon ze mame ty jesle kde lze obcas odlozit starsi

    JANISKA: potnicky se bohuzel objevily i u nas.. v tom satku je ale nespokojena, takze nevim nevim... asi prece jen ten kocarek dokud je teplota nad 30
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam