• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COMMANDERUlov si svého hipstera! // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)
    // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)

    rádi se podíváme na fotky již zmíněných hipsterů a hipsterek, zajisté to bude dobré pokoukání :)
    rozbalit záhlaví
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CDR: Než si dáš ten keťák tak doporučuju papír a tužku, udělat si malou časovou osu a pak se zamyslet, jestli tenhle bunker-slice mohl být protinacionální protest ;)
    CDR
    CDR --- ---
    ADAMIRA: v pohodě, jdu si dát další čáru keťáku a vymýšlet další speciální oslí můstky
    JAYME
    JAYME --- ---
    no tak jestli ten umeleckej projekt zahrnoval cestovani casem, tak je fakt sofistikovanejsi nez na prvni a druhej pohled vypadal.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CDR: Takže to byl protinacionální protest, protože student koukl do křišťálové koule a viděl, že se mu na to potom někdo podepíše
    jasný ;)
    CDR
    CDR --- ---
    ADAMIRA: na řez bunkru se podepíše provlast.org.
    Ale protinacionální manifest je oslí můstek.
    Aha :D
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    dalsi level :)))
    Hit sociálních sítí a kavárenský trend? Avolatte, káva připravená do avokádové slupky | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/...divi-avolatte-australske-priprave-kavy-do-avokadove-slupky_1705211243_haf
    JAYME
    JAYME --- ---
    GANDHI: "jak to bylo zarostly" :)) no imho prave ta zarostlost z toho ten krajinnej prvek dela, jak si tu lidskou stavbu priroda bere zpatky.
    ja netvrdim, ze to tabu "nenic ostatnim co sam neumis vyrobit/nahradit" nema vyjimky, ale tedy, presne jak pises, neni naznak presahu, smyslu, jedina obhajoba je v tech floskulich o otvirani diskuze atp.
    a i kdyz bych pristoupil na tu hru o umeleckym projektu, tak mi razem musi vadit, jak uz tu stokrat zaznelo - jak je ta prace jednak plagiatorska, jednak remeslne odflakla.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Onanovat na všech těch možnejch diskuzích, facebokách apod nad white trashem to už musí bejt člověk redefinovanej po mozkový mrtvici ne? To už je opravdu nějaká mentální vada (ale nic šoujícího)

    Ten oslí můstek k protiválečnému/protinacionálnímu manifestu asi ani nemá cenu hodnotit, to by se člověk musel dostat na stejnou hodnotu ketaminu v krvi.

    btw.: "Deaktivace objektu, který byl určený k zabíjení." - to kdyby věděl Hitler, tak se mohl vykašlat i na ten Mnichov - "Prosthě ustřhelthe roh obrgupenfuhrer, to ten čhesky pevnost deaktifuje" :D

    Jinak musí se teda nechat, že ze všech otevírání diskuzí, redefinovaní čehokoliv, mrskání se do zad je tohle zdaleka nejhnusnější.

    Ale jestli mu to dovolil majitel a dostal na to povolení, tak by si měli stěžovatelé stěžovat spíš těm, kdo mu to povolení dali.

    Jinak hipsteřina za sto bodů :)))
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    imho to ten kluk podelal tim, ze to hodil na facebook a prezentoval po hipstersku jako nejakej umeleckej majstrstyk. Kdyby to zustalo v rovine projektu/ diplomovy prace, tak se o tom mozna zmini mistni platek, lokalni sdruzeni fanousku vojensky historie si zanadava u pivka a tim to skonci. Takhle se toho chytil bulvar a s nim spojena luza a nasledne i seriozni media a dela se z toho skandal, i kdyz se vlastne nic tak strasnyho nestalo - ten bunkr nikdy nebyl zadnej monument, neni nicim unikatni a kdyz se clovek koukne na fotky pred, jak to bylo zarostly, tak ani zadnej extremni krajinej prvek.

    Pruse je v tom, ze jak je to provedeny, tak na prvni, ba ani na druhej pohled v tom neni patrnej zadnej presah, kterej by to odlisil od cistyho vandalismu a ani ta tabulka s manifestem to nevyresi, protoze pro "normalniho" cloveka je to prilis akademicky a neuchopitelny.
    JAYME
    JAYME --- ---
    ja nevim, i s takovym odstupem casu bych tomu "autorovi" porad rozkopal koule. a kdyz rikam rozkopal, tak myslim jako redefinoval.
    me to treba skoro vubec nevadi z toho historickyho pohledu, popravde receno mi ten patos a sebemrskacstvi kolem 1938 nekdy uz lezou na nervy.
    vadi mi to predevsim z estetickyho pohledu. ropiky jsou ozdoba krajiny, jsou do ni krasne vrostly, tou sedivou barvou a oblejma tvarama ladej s jakymkoliv mistem, nerusi, nedrazdi. vzdycky mam radost, kdyz nakej vidim, jsou to jako takovy rasici betonovy hribky. sedi si tam a do nikoho se neserou. rezat do ropiku je pro me jako kacet menhir, smirci kriz nebo bozi muka. ropik je "stavba urcena k zabijeni" nebo jak to ten sulin rekl asi takova, jako jsou ty bozi muka nastroj projekce nabozenskeho utlaku.
    argument, ze jich je "hafo" je uplne idiotskej, za prvy, jak me ma pri vandalizaci nakyho mista uklidnit, ze nekde za kopcem je (zatim jeste) jiny, nezvandalizovany? a pri jaky redukci poctu si nakonec zaslouzi ochranu? az jich zbude deset? jeden?
    zajimavy je to leda z hlediska pedagogiky a vyvojovy psychologie, kde se stala chyba, kdyz normalni clovek pochopi, ze borenim prace ostatnich si kamarady neudela, nekdy ve dvou letech na piskovisti.
    JND
    JND --- ---
    CDR:
    Přesně tak jsem to myslel ...
    CDR
    CDR --- ---
    Mě bunkr s uřízlým rohem nechává chladným.
    Ale je zároveň jistou sondou do duše "Čecha".
    Přečtěte si diskuzi na fb page autora a zkuste udělat seznam fyzických trestů.
    Rozkopaná držka.
    Useklé ruce, případně singulár "ruka"
    Prdel zkopaná do špičky, hranata, na kaši, mnoho forem
    Věšení za koule na strom, do průvanu.
    ...
    Zneuctili jste tradice předků! Velmi pikantní, pokud to píše člověk s ruskou vlajkou v profilovce.
    ...
    Mým pohledem by to mělo větší hodnotu jako manifest politický, protiválečný, protinacionální.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JND: posrat se muzou asi proto, ze ten ropik neni pamatka valecne agresivni, ale nybrz historicka pamatka valecneho obranneho systemu (opevneni) a ten kokot zkurvil kus vojesnky historie a lhal o tom, ze se domorodcu zeptal. podtrzeno secteno, debilni hipster bez spetky schopnosti vcitit se do pocitu mistnich vesnicanu, coz je smutny o to vic, ze dotycny pseudoumelec je vyzdoben mysliveckym vousem.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    JND: nahodou to to cely dilo pekne posouva:) udelalo to z bunkru takovou peknou Pandorinu skrinku, kterou rozrizli a ven se dostala hromada sracek:)
    JND
    JND --- ---
    VYHULENY_UFO:

    Hmmm ,samo o sobě mě ten počin nějak nezaujal ačkoliv nápad to možná nebyl uplně špatný,ale co se teda nastačím divit jak se plno lidí může posrat z kusu uříznutého betonu na "řopíku" kterých je tady hafo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Majiteli „umělecky“ odříznutého betonového řopíku teď hrozí pokuta - iDNES.cz
    http://brno.idnes.cz/...a-vratenin-znojemsko-fra-/brno-zpravy.aspx?c=A170520_2327269_brno-zpravy_mav
    „Byli jsme na místě a vyhodnotili to jako nepovolený zásah do evidované stavby, takže se jedná o přestupek,“ řekla Marie Mynaříková, vedoucí vranovského stavebního úřadu, pod který Vratěnín spadá.

    Zatím ale neví, jaký postih úřad zvolí a jestli k němu vůbec přistoupí. „Jde o velmi neobvyklý případ, takže se nechceme unáhlit,“ poznamenala. Úřad má ze zákona na rozhodnutí 30 dní, ale vzhledem k šetření na místě se lhůta možná o něco protáhne.

    Majitel řopíku Jaroslav Zelinka je po jednání se stavebním úřadem v rozpacích. „Podle mě jednají pod tlakem médií. Mohl bych najít dost příkladů, kdy si lidé zvětšili chatu, upravili garáž nebo bazén na zahradě bez stavebního povolení, a nic se neděje,“ podotkl Zelinka.

    Zároveň však připustil, že pokud bude pokuta pouze symbolická, je ochotný ji zaplatit. „Asi jsem to nedomyslel. Nenapadlo mě, že bych měl v takovém případě žádat o povolení. Jsem ale majitel a beru odpovědnost za to, co se stalo. Pokud by to ale mělo být nějaké exemplární potrestání, budu se bránit a odvolám se,“ poznamenal.

    Výtvarníka Bělicu přesto i nadále podporuje. „Pořád si myslím, že šlo o dobrý nápad a že se tím o stavby podobného typu vzbudil zájem. Předtím jsem tam zavítal několikrát a nikoho nepotkal, teď se tam lidé stavují,“ dodal Zelinka.

    V nejbližší době by k řopíku měly přibýt cedule s vysvětlením. Dodají je lidé z Klubu vojenské historie Roto Chvalovice a právě Ondřej Bělica. Ti první vysvětlí, co bylo pohraniční opevnění a jakou mělo roli v období první republiky. Výtvarník zase objasní umělecký záměr Bunker Kunst a možnosti nového využití opuštěných pevnůstek v krajině. Jeho čin před dvěma týdny sklidil na internetu spoustu kritiky především od lidí z klubů vojenské historie, naopak škola se za svého studenta postavila.
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    PLOMBDENTIST: mmm, sculpted keys. fantastisch
    FOO
    FOO --- ---
    N_I: no vidis, co delas, to mam v rozepsanejch!
    FOO
    FOO --- ---
    N_I: sem vodpovidal vcera, ne?
    FOO
    FOO --- ---
    N_I: měl bych tu takový nápad: https://www.youtube.com/watch?v=db5rRtOExbA
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam