• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COMMANDERUlov si svého hipstera! // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)
    NOIK
    NOIK --- ---
    diskanti, my náctiletí rockeři jsme jim říkali komerčáci, úplně jsem tenhle pojem vysunul z paměti a přijde mi takhle z odstupem času docela komický:)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ENKATT: ja vim, ale stejne si myslim, ze naprosto naplnuji znaky subkultury.
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    LA_PIOVRA: já nemyslím "veksláky", myslím tím diskotékovou mládež z horní dolní, co tancovala na scootera a primárně chtěla někoho ojet na mezi a vytunit si škodovku.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    prostě jsou to povrchní lidi, které my, hlubocí a nepovrchní, soudíme většinou na základě povrchních znaků :-))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    hele než se pustíte do diskuze o tom jestli jsou a nebo nejsou kultura, tak je dobré si vydefinovat o jakou skupinu lidí jde a jaké znaky musí či nesmí splňovat, aby tam spadala.

    No a pak je na čase se pohádat, co je to ta subkultůra .

    Z toho vám pak vyleze, jestli ona skupina tam patří a nebo ne.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ENKATT:
    KUTNY: diskanti samozrejme byli naprosto jasna subkultura, z pohledu badatele:) Stejne jako se subkultura a povrchni pozerstvi nejak nevylucuje.
    KUTNY
    KUTNY --- ---
    ENKATT: Povrchni pozeri.
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    A jsou hipstři vůbec subkultura? Mně připadají moc konzumní a začlenění do hlavní kultury. Třeba jako milovníci disca, ty přece za subkulturu nikdo nikdy nepovažoval.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    DAHY: ano.
    A druhym zasadnim atributem je pocit a touha po vlastni dulezitosti a vyjimecnosti.
    Ne, ze by se subkultura, kde se pocit vyjimecnosti a dulezitosti pestuje, nikdy neobjevila, naopak (od blackmetalistu po novoromantiky), ale vzdy se jednalo o pocit pestovany sebou samym sam pro sebe nebo zpusob utvrzovani sebe sama v ramci vlastnich struktur nepratelsky obraceny a vymezujici se vuci majoritni spolecnosti.
    U hipsteru se jedna o pocit vylucnosti vlastniho idividua touzici po devotnim uznani vylucnosti a dulezitosti mimo vlastni struktury.
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    JONY: ten byl redefinovan jiz technari
    DAHY
    DAHY --- ---
    Vim, ze tim mistni odborniky neoslnim, ale teprve nedavno mi docvaklo, jak moc definujici je pro hipsterismus vseobecne znamej fakt, ze hipster se k hipsterismu nikdy neprizna. Myslim, ze tohle mezi subkulturama nemá obdobu. Pankac byl vzdycky pysnym pankáčem a pyramidy si vetkaval do bundy protože to tak pankaci proste delaj a ne proto, ze by si myslel, ze je to projev treskuty kreativity a individuality. Stejne tak metalak, hiphoper, skejtak, depesak, kotlikar nebo třeba sokol. I ta batikovana, dredata vila v kristuskach ti rekne, ze je hipisacka nebo psytrancarka. V každý jiny komunite je normalni znat trochu jeji historii a respektovat zakladatele, ideology a vyrazny postavy. Chapat, ze jsi soucasti neceho, co tu bylo uz před tebou a mozna bude i po tobe. Kazdej fousac nebo Amelie z Montmartru ma ted naopak pocit, ze je "God's gift", kteryho prave ted jako prvniho na svete napadlo redefinovat drevenou bedýnku nebo si nasbírat medvedi cesnek. V tomhle jedinym je hipsterismus skutecne originalni.

    Ten medvedi cesnek, ten me fakt sral. Diky bohu je od nej na rok zase pokoj.
    JONY
    JONY --- ---
    Já pořád čekám, kdy nějaká fousatá hlava redefinuje klasický vaťák.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    INK_FLO: lol, v techdle bedynkach mi vozi farmar zeleninu:))) ja je asi fakt zacnu nevyhazovat, dam tomu bydlenkovsky nater a este pidam redefinovaci blaboly a treba na tom vydelam ;)
    FOO
    FOO --- ---
    KEPASO: design by měl jít ruku v ruce s funkcí, o tom samozřejmě není pochyb, jen to těm mladejm českejm dyzajnérům v těch školách asi zapomínaj sdělit.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KEPASO: ja jich mam celkem dost, no probereme to ve vedlejsim auditku, protoze nemam rad plany sliby, kdyz uz sem tvoje podminky splnil. pokud chces jiny kryptomeny, neni problem, i to se da zaridit :D
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    VYHULENY_UFO: hazej hipstry a setri si bitcoiny na lepsi casy.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KEPASO: ucit se novy kousky nemusis, staci kdyz mi ho posles mejlem a nebo pres nyxi pm.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    VYHULENY_UFO: ja vim, staryho psa novejm kouskum nenaucim. :(
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KEPASO: design je jen pozlatko na povrchu. imho, uz vcera sem ti psal, ze ten bitcoin mam a furt marne cekam na ten vztahovej nyxi strom.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    VYHULENY_UFO: design je to, jak vytvor funguje a vypada. je uplne jedno, jestli je hezkej nebo skaredej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam