• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COMMANDERUlov si svého hipstera! // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)
    // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)

    rádi se podíváme na fotky již zmíněných hipsterů a hipsterek, zajisté to bude dobré pokoukání :)
    rozbalit záhlaví
    MABLUNG
    MABLUNG --- ---
    FI_YOU: Určitě jo. Ale co to sakra je?
    FI_YOU
    FI_YOU --- ---
    patří to sem?

    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    No i za tu pálku, nechápu že nějaka kavárna muže vydržet dýl než měsíc.

    Představa co zaplatí v centru za pronájem + platy + ty kávičky z Pluta pasírovaný přes packy vzácných lišek + zbytek.

    A vydělává na tom, že si tam nějáká slečna sedne s laptopem a srká tam 2 kafe 7 hodin?

    I hospoda kde alkáči tahaj 10 dvanácteck za 2 hodiny má co dělat...
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    KUTNY: to v zásadě každý, kdo pracuje s počítači.
    Ale za den, když si dáš tu raw eko žížalí směs, zapiješ to bio obilnou kávou a k tomu pár frešdžusíků a hned máš tak pětikouli pryč. Nehledě na to, že se soustředit v kavárně na práci smysluplněšjší, než je doplňování údajů do zomata a jiných seznamů, si moc nedovedu představit;)
    KUTNY
    KUTNY --- ---
    MOUNTBATTEN: Tak ja svoji praci mohu provadet take tukanim do jabka v bio-eko kavarne (obor telekomunikace). Ale ta jejich prace by me zajimala :-)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    podle toho, co vidim kolem sebe, tak, hipsterky, se asi zivej tim, ze maj solventniho partnera. Kdyz furt poptavaj "nejakou vege kavarnu v Karline, kde je pristuip k wifi a muzu v ni cely den sedet a pracovat". Protoze, co je to za praci, kterou stravim poziranim raw eko susenych zizal a popijeni nemlik a tukanim do jabka? :))
    FOO
    FOO --- ---
    KUTNY: tak vono je to zasejc o tom, že oni to jedno kafíčko cumlaj stejne dlouho, jako nam v jejich veku trvalo vypit 5 plzni :)
    KUTNY
    KUTNY --- ---
    NICOLE: No ty kaficka a bioeko veci nejsou zadarmo.
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    CASTROL: myslíš, že hipsteři jsou všichni ve vatě?
    a kdo jinej by dělal třeba migraci, gender jnebo podobný věci?
    FOO
    FOO --- ---
    CASTROL: tak tak. Cco by asi dělali komerční pozéři někde, kde je minimální možnost se předvádět, zato se tam musí - za nic moc vejplatu - fakt makat?
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    NOFNAK: neziskovka? to je trochu širokej pojem. leda tak nějaká umělecká/kulturní v Praze, ne? už jsem jich za život pár obrazila a koncentrace hipsterů minimální. třeba sociální služby jsou neziskovky a obvykle to jsou nějaký maminy a sociální pracovnice, za ty prachy by na pořádnou hipsteřinu nevydělaly.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    JAYME
    JAYME --- ---
    ERIKK: tak tohle uz je cistej full retard ala idnes. ano, byly tam odpadky, tak to nas opravnuje to uplne zkurvit. variace na klasickej developerskej argument "museli jsme to zabetonovat, protoze tam vysedavali bezdomovci".
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MATEEJ: to chtěl i Hitler :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ADAMIRA: Tak víš co, on chtěl "otevřít debatu". :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MATEEJ: podle mě má cenu udělat klidně ze všech těch bunkrů něco, klidně je i odstranit - porostě cokoliv, ale NĚJÁK ne každej pochat, posrat a říkat tomu angažovaný umění.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ADAMIRA: Abych to coby čerstvý turistický návštěvník tamního kraje uvedl do regionálního kontextu:

    Bunkrů této velikosti a typu je v těchto místech spousta, nebál bych se říct nadbytek. De facto to je nepřerušená linie mezi Vranovem a Slavonicemi (45 km po silnici). Někde je ta linie dokonce dvojitá, ty bunkry jsou cca 400 metrů od sebe, viz mapa:

    Mapy.cz
    https://mapy.cz/turisticka?x=15.4977749&y=48.9602908&z=14&source=muni&id=6127

    Opevnění samozřejmě pokračuje oběma směry i za Vranovem a Slavonicemi. Jak ve Vranově, tak ve Slavonicích jsou bunkrové skanzeny, v každém jsou dva bunkry opravené a vnitřně vybavené. Pokud by jejich provozovatelé chtěli tyto skanzeny rozšiřovat, tak klidně můžou a do konce života jim ty bunkry nedojdou (ale asi není důvod to dělat, všechny si jsou dost podobné).

    Podle mě má smysl udělat z jednoho takového bunkru něco, kvůli čemu to cykloturisti vezmou zrovna přes Vratěnín, který má zájem s turisty pracovat http://www.vratenin.cz/info-pro-turisty/ , a to i přesto, že je to dost malá obec s málo památkami a nepříliš zajímavým okolím.

    Uříznutej roh mi pro tyto účely přijde trochu málo (natož pak vydávat to za umění), ale s tou vlajkou to je docela zajímavej artefakt, nebál bych se říct land-art. Jak už jsem psal, líp by se to vyjímalo na nějakém místě trochu dál od silnice, ale u tohohle se zase turisti můžou vyfotit.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Jsem teď v Tel Avivu a rád bych sem poslal nějaký fotky, ale



    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ERIKK: Možná kdyby jsi si to tu přečetl pořádně, tak by jsi věděl, že se tu žádná vlastenecko bla bla bla diskuze nerozjela, ale řešilo se tu přímo to, JAKÝM způsobem se to provedlo.

    Dobře - tobě se to nelíbí, je to hnusný, nikdy se to nepoužilo a navíc se za to postavil nějákej spolek co nemá rád muslimy. Takže řešení je to, že to bude ještě hnusnější, nikdy se to nepoužije, a ten spolek, co nemá rád muslimy to ještě pomaloval.

    To dává naprostej smysl :-)

    Na druhou stranu, teď je to bunkr s příběhem. :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    No tak at ho tou hlínou zasype, budou si moc s tím pánem co chrápal když se ve škole na dílnách učili s pilou založit nějákej autentickej klub a redefinovat.

    MATT
    MATT --- ---
    MUTHA: to mi pripomelo schema, na ktery jsem narazil nedavno.. ;)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam