• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COMMANDERUlov si svého hipstera! // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MHO: rozepsal ses pěkně, ale převodovka v náboji je relativní novinka asi jako moje maličkost. už 30 let nazpátky to měla sousedka na svém letitém lady city bajku
    FOO
    FOO --- ---
    MATT: tak něco :).
    MATT
    MATT --- ---
    FOO: minule jsi psal, že byla za 70 ;))
    FOO
    FOO --- ---
    MHO: dělal jsem pár let zpátky něco v půlce strahovskýho kopce a v tý firmě dělal typ, co každý ráno přitlačil ze Smíchova nahoru fixku, páč to do toho kopce neurval, a vodpoledne ji zase tlačil dolů, protože to neubrzdil.

    Ale byla pěkně minimalistická a nestála prej ani 80k.
    MHO
    MHO --- ---
    GAISAKA: OT ediukativní cyklo okénko.

    Ukrajina bylo torpédo, stejně jako většina kol.
    Ono to vypadá stejně - má to jedno kolečko vepředu a jedno vzadu, žádnou přehazovačku a žádnou viditelnou zadní brzdu.

    Torpédo = když jedeš z kopce, nemusíš točit nohama. Má to "volnoběh". Když šlápneš dozadu, zadní kolo zabrzdí a kolo zastavuje. Když stojíš a šlápneš dozadu kolo je zabržděné a nic se neděje.

    Furtošlap = fixka = když jedeš z kopce tak se točí šlapky a ty musíš točit nohama. Abys brzdil musíš to točení na sílu zablokovat. Pokud máš malou rychlost/stojíš a šlápneš dozadu tak kolo jede dozadu (a bez tréningu si v té chvíli dáš na držku, což si zapamatuješ).

    Nábová přehazovačka = vypadá skoro stejně, relativní novinka posledních let. Také jeden viditelný převod. Ale řadí se v zadním náboji, kde je schovaná malá převodovka. Má to volnoběh dopředu a dozadu. Tedy z kopce nemusíš točit nohama. Když zatočíš nohama dozadu nestane se nic. Brzdí se brzdou na řídítkách.

    Většina starých kol a dnešních malých dětských kol bez přehazovačky je torpédo. Na fixce běžný člověk nejel. Opravdu se hodí jenom na různé sporty, kde se hodí couvat (kolová, takové to pólo na kolech, krasojízda, triky) a nebo kde stačí jeden převod a jde o aerodynamiku natolik, ze i brzdy vadí (časovky).

    Já do jisté míry chápu eleganci fixky - je to minimalistické kolo. A je celkem legrace se na tom naučit couvat. Ale použití v provozu v Praze je prostě hipsteřina. Být v provozu bez brzd a mít něco kde nevyjedeš většinu kopců je prostě jen styl.

    Jinak fotku jsem dělal kvůli těm style řídítkům, které dále komplikují řízení a zvyšují style.
    KUTNY
    KUTNY --- ---
    MATT: rozzářete svůj nákup pestrými barvami.

    Jeeee to mam ale kraaasny nakup.
    ???
    MATT
    MATT --- ---
    redefinovaná síťovka za kilčo ;)

    FRUSACK - Nakupujte po svém. Bez plastu.
    https://frusack.com/
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MOUNTBATTEN: aha... v tom případě máš rozházenou definici slova kreativita a pleteš si to s talentem, tuna egoistickejch selfportrétů a generickejch hisptazvířátek je toho celkem přesnej opak.
    FOO
    FOO --- ---
    MATT: technaři a pankáči? :)))

    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    MATT: nevim jak současnýmu.. ale ten další se bude krutě vymezovat proti hipstrům :)
    NOIK
    NOIK --- ---
    MATT: sluníčkáři?
    N_I
    N_I --- ---
    čuchači toluenu?
    MATT
    MATT --- ---
    Tak me napadla takova otazka ;) Existuje jeste nejaka subkultura, ktera by lezela soucasnymu mainstreamu v zaludku? neco jako driv manicky, hipici, punkaci, technari, .. ?
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    LOPIK: jo, presne ta:)))
    OMNIHASH: a kralicky, zapomnel jsi na kralicky!
    (no hadat se tady o lepsim subjektivnim vkusu toho druheho tu nebudem, ze? Prijde mi sikovna a schopna, uz driv jste mi tu dali co proto, protoze tihle lide, co opravdu delaj nejaky "umeni" a nejsou v nem uplne marni, tem jejich hipsta vzhled tak nejak "odpoustim", vic ho chapu a prijdou mi min smesny, nez delnici od pocitacu, co se furt do neceho, co nikdy nebudou, stylizujou.
    To, ze sem patri, vubec nezpochybnuju.)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MOUNTBATTEN: kreativitu Leny Bauer? Vždyť ta snad v životě nenakreslila nic jinýho, než svý autoportréty + semtam nějakou lišku, jakožto autportrét její vnitřně rozervanýho jsoucna....
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    MOUNTBATTEN: Která je Lena? To je taková ta, jak vypadá jak Majka z Gurunu, jen má ještě čtyřikrát vyšší čelo?
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    VYHULENY_UFO: stejne jako u Leny obdivuju jejich kreativitu(ne v tom, jak se "zkrasluji", ale v jejich praci). A oproti Lene, ktera na mne pusobi fakt jak zrudicka, se mi Kokin styl libi vic, prijde mi, ze min ze sebe dela priserku (viz Leny totalne neslusivej uces s tou dementni ofcou, co ji vylozene hyzdi), ze min vypichuje nedostatky a dela si neslusivy veci. No ale je to alternativa, kov v ksichte a tak, to dycky budou lidi kritizovat;) Fešn vizazisticka hipsterka to je teda rozhodne;)
    CROME
    CROME --- ---
    GAISAKA: Furtoslap= slapes furt
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    RANO: Není tohle trošku ten trik hipsterství? Každej znak, kterej někdo identifikuje jako hipster má tu původní subkulturu, ke které patří "autenticky". Na tohle jádro se nabalí další lidi, kteří ty věci mají jenom jako atribut? Rozeznat je není vůbec jednoduchý. Proto se každej snaží dělat všechno proto, aby hipster nebyl a zároveň nejde hipstra ani přesně definovat, protože těch znaků je tolik, že nikdy nikdo nemůže splňovat všechny zároveň.

    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    GAISAKA: Respektive ne že nemusíš šlapat, ale zařížneš to oproti řetězu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam