FOO: Já bych neřekl subkultura. Existují takoví lidé, ale myslím, že se nepovažují za subkulturu. Prostě to dělají a je jim u řiti co si o nich kdo myslí.
Pro mně osobně je právě tohle ilustrace hipsterství - tedy toho, které mne tak baví pozorovat.
Na světě je spousta podivínů. Lidí, kteří se ponoří do nějakého koníčku a za chvíli se vzdálí majoritě natolik, že jsou vnímáni jako exoti. Nicméně u podivínů je to organické. Jejich motivací je ta záliba, radost z jejího zvládnutí. Někdo třeba staví kola a jezdí na nich. Zkouší co jde, hledá hranice svoje i konstrukční. Protože jeho odměnou je, že zvládne nějaký trik, postaví kolo co mu fakt sedí atd. Najednou se rozhlídne a zjistí, že lidi kolem ho považují za excentrického magora co jezdí na jednokolce.
Hipster má ovšem postavené opačně. On chce vypadat jako exot. Pro něj je odměnou nikoliv pocit jízdy na fixce, ale ty udivené pohledy lidí kolem něj. Tak se rozhlédne a převezme znaky různých podivínů kolem, naplácá si je na sebe a hurá do světa.
Pochopitelně ne vždy je to jeden z extrémů ale cosi mezi.