BETTER: v prirode je to tak, ze napr. ti samci ptaku, ktery maj hrozne pestry zbarveni nebo dokonce ruzny bizarni vyrustky na hlave apod., vlastne rikaj samicim svyho druhu "podivej, jsem naprosto smesnej a nepraktickej, a PRESTO dokazu prezit, sehnat potravu a unikat pred predatorama" - coz je priznejme si docela masirka. ja sam nechapu, jak treba takovej pav mohl v prirode prezivat. stejne tak clovek s plnovousem a flashema v usich muze rikat "podivej, jsem naprosto smesnej a nepraktickej, ale presto mam status a hafo penez, protoze mam vlastni firmu a/nebo tak super kvalifikaci, ze si muzu vypadat jak chci", ale zaroven muze rikat "podivej, jsem naprosto smesnej a nepraktickej, takze mi nikdo nikdy nesveri poradnou praci, ohledne vizaze jsem se sam strelil do nohy, protoze jsem curak a ted se budu do smrti zivit jako barista".
ja si dokonce pamatuju pasaz z bhavagadgity, jednoduchou ale vystiznou, je tam neco jako "necht jsou tve muzne ozdoby pychou bojovnika a ne marnotratnosti floutka". samozrejme marnotratnost floutka neni tak expresivni jako "mimikry bojacnejch a dusevne nedomrdlejch pussynek, co se schovavaji sami pred sebou", ale mozna se neco ztratilo v prekladu ze sanskrtu :)