V Holešovicích na křižovatce ulic Komunardů a Dělnické bývaly lahůdky. Rád jsem se tam občas stavil pr teplou sekanou. U stolků stávali běžně zedníci v montérkách a kravaťáci v oblecích bok po boku a baštili tu skvělou sekačku a salát. Před časem bohužel tato prodejna ukončila svou činnost. Pak tam otevřeli LA HOOD KY (
https://lahoodky.cz/). Nové, rozuměj lepší, redefinované.
Uvnitř neobsluhovali hipsteři (skoro jsem byl zklamán), ale nepříliš dobře česky mluvící paní a mladá slečna (ta česky mluvit uměla). Vzpomněl jsem si na sekanou a optal se, zda mají teplou sekanou. "Nemáme, ale opečeme Vám ji" povídá slečna a ukazuje na sekanou v ceně cca 12Kč/100g. Inu kývl jsem na tuto nabídku. To jsem ještě nevěděl, jaká je cena za redefinici sekané ze studené na teplou. Až při placení jsem se dozvěděl, že za opečení sekané je 100% příplatek a to až poté, co jsem se divil, proč platím tolik peněz. Bohužel jsem měl fakt hlad a tak jsem sumu zaplatil. Tedy obchodní taktika jim asi vychází. Na druhou stranu tam už nikdy nepůjdu, tak vlastně nevím.
Možná to sem nepatří, ten název a jejich stránky mne přiměly zařadit si to mezi hipsterské podniky. ale třeba se pletu. Kdyžtak se smažu.