KUTNY: Nevím. U jídla se dá velmi dobře zhodnotit, jestli je ta věc dobrá nebo ne. Kvalita jídla v česku je celkově dost ubohá, takže se to může jenom zlepšovat. A v tomhle mi přijde jenom dobře, když se otvírají bistra a restaurace, kde nevaří odchovanci RaJ, pohrobci sídlištních pizzérií nebo lidi, kteří šli na kuchaře jenom protože sotva dodělali základku.
Normálně na západě (typicky třeba Francie) úplně seru na to, jak restaurace nebo cukrárna vypadá, protože to nevypovídá moc o ničem. Ale u nás je prostě restaurace, která nemá nafasovanej pivovarskej gear a meníčko ve fejk kůži prostě alespoň příslibem toho, že někdo vevnitř přemýšlí nad tím co dělá. Jasně, zejména v Praze je víc a víc těchle módních podniků, kde se inspirovali hlavně v Elle Decor, spíš než v NYT Cooking. Ale raději asi pořád zkousnu nepovedenej pokus o kuchyni než 68 druhů pizzy nebo "smažený všecko".
Jo a promiň, ale nedotovanej oběd ve školní jídelně za 75 korun nemůže být vynikající. Není to technicky možný. Jasně, může to být lepší varianta než posraný meníčka za 130 ve většině míst kolem. Ale nemůže to být vynikající. To sereš na hlavu všem, kteří fakt vaří.