• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COMMANDERUlov si svého hipstera! // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)
    DAHY
    DAHY --- ---
    VYHULENY_UFO: Z Letné někdo vyhnal pejskaře? To jsem si fakt nevšiml. A punkeři? Ti ještě existujou?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MATT: :D


    Pejskaře i punkery vyštvaly rostoucí ceny nájmů, vyšroubované platformou Airbnb a přílivem cizinců. Průměrný obyvatel Letné je buď cizinec na stáži či studijním pobytu, nebo hipster s plátěnou taškou přes rameno, který každému říká, že je umělec, což v praxi znamená, že dělá v reklamce. Dost možná právě v opraveném a nově nablýskaném Expu, kde sídlí česká pobočka globální marketingové firmy.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Netflix + Vintage Old Apple TV
    https://www.youtube.com/watch?v=lYoucGnqIhI
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    FARFELOO:
    Vegan bageta s Fair Trade kávou v Mekáči,v meníčku s cukříkem kterej sbírali #vašiVandasJardou s láskou na Bali.Akční cena 249,-.
    Kreténi.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Za rohem od nás, na kraji čtvrti kde jsou v podstatě jenom večerky a autoservisy teď otevřeli pražírnu a barbershop.

    Pražírna má samozřejmě bar z palet. Vypadá to fakt levně a celkově na mě působí jako kopie kopií.

    Pro tyhle podniky mám termín “wannabe hipster” je tam vidět že by se rády zařadily mezi cool místa, kam budou chodit hipsteři, ale strašně přitom failují a přitahují další wannabe cool (ale ve skutečnosti naprosto mainstream) lidi, čímž se zrychluje ta zkáza, kterou tady pomáháte dokumentovat.

    Myslím, že jsme pomalu dosáhli bodu, kdy je tahle falešná frugalita a autenticita za svým zenitem a začne být silně “has been”. Cool místa začaly znovu tíhnout k doopravdovému luxusu. Zatímco trendy kavárny před pár lety měly židle z komunistických škol, nová vlna podniků ví, že bez namíru designovaném nábytku, interiéru a vybavení budou jenom další kopií pro Pinterestovou generaci.

    Hipsterská místa ovšem nedělá jenom nábytek, ale i personál. Často se v nich vyzdvihují lidé, kteří nemají zkušenosti, jenom rychle něco opsali z internetu. I tohle přestane fungovat hned v zápětí. Dozrává totiž generace, která ze světa a z internetu čerpá už pár desítek let a tahle civilizační super-schopnost se spojí s doopravdovou profesionalitou a celoživotní zkušeností.

    Takhle hipsterství na nějaký čas zanikne. Nebude totiž tak lehké kopírovat tyhle věci podobně jako třeba nábytek z palet.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    LA_PIOVRA: Určitě to použili ironicky!
    (Nebo prostě Asiati...)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    NOIK
    NOIK --- ---
    MHO: to je náhodou pěkná diy bastlička:)
    MHO
    MHO --- ---
    Nástupce polaroidu! Na tohle nemá ani filter ani instagram ;-)

    Game Boy Camera Canon EF Mount — Bastiaan Ekeler
    http://ekeler.com/game-boy-camera-canon-ef-mount/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Regionální hipster • RESPEKT
    https://www.respekt.cz/tydenik/2018/23/regionalni-hipster

    (ale teda redaktorka si úplně práci s rešeršemi nedala)
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    Kdyz uz jsme u tech vyrobku z palet Takhle vypada centrala airbnb v Dublinu


    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    TALPENNY: Však proto Krnáčová zavřela bajkazyl, aby se mohla náplavka zařadit do holdingu. Budou se tam dělat reklamní a stranické akce.
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    LA_PIOVRA:
    Krása,když tak čumim na ty přítomný exempláře chybí mi tam asi jen podium s Krajčem a vlajky Agrofertu
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    HANOUCH: tak ono dost těhle "bytových prvků" typu stolek na TV z ohořelého pažezu apod. má svý kořeny v obyčejné mládežnické chudobě, prostě se to vrací, mám ještě někde ve sklepě pozvracenýho harringtona, tak až se to vrátí tak na něj hodim ještě pár tělesnejch tekutin a prodám toi jako dělnickou bundu s příběhem :)
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    ADAMIRA: tak urcite! Jsem presvedcen o tom, ze cela pokoleni bezdomovcu nedobrovlne ulehala v paletova luzka davno pred tim nez to bylo cool :D
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    HANOUCH: no tak o tom žádná, jen jsem chtěl říct, že postel z palet neznamená vždy hipsterství ale občas je to prachsprostej punk :)
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    ADAMIRA: At sii dela kazdej co se mu libi, ale nekteri jedinci se s tim svym "trendseterstvim" dostavaji na uroven jehovistu :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    HANOUCH: já se přiznám že pár lidí co má postel z EURovek znám, k hipsterství maj hodně daleko a šlo spíš o sehnání levnýho "spaní" a ještě to maj přikrytý aby to ideálně nebylo vidět, nicméně pokud je to pro někoho "cíl" tak je pobodání bez diskuze. :)
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    UNTOY:
    LA_PIOVRA: Nedavno sem resil postel do loznice a jeden znamej, kteremu jsem se ja vul sveril se svym problemem, mi tak dlouho vnucoval postel z palet az jsem na nej musel zarvat, ze jestli rekne jeste jednou paleta nebo nejake slovo od toho odvozene tak ho pobodam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam