• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COMMANDERUlov si svého hipstera! // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)
    KVINKUNX
    KVINKUNX --- ---
    VYHULENY_UFO: Young Urban Creative

    V podstatě je to hipster, kterej chce nezávisle tvořit a zároveň bejt úspěšnej, vlivnej a/nebo bohatej jako yuppie. Narozdíl od tuctovýho bohatýho snoba, kterej jde po drahejch značkách, yuccie jde po osobitosti a cena u něj nehraje roli. Když to chce, tak je jedno, jestli to stojí pětikačku nebo 10k.
    Může to bejt třeba blogger s tunou podporovatelů na Patreonu. Nebo majitel reklamky, kterej "dělá věci po svým a klienty si může dovolit odmítnout".
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KVINKUNX: co to je yuccies? nejaka nova zkratka pro homosexualy?
    SKA_P
    SKA_P --- ---
    KVINKUNX: jestli na tom posledním obrázku je fakt sele a jelito, tak mi to přijde redefinovaný víc než dost
    KVINKUNX
    KVINKUNX --- ---
    Jen drobnej postřeh k Fieldu... není myslím podmínkou, aby majitel či zaměstnanci hipsterskýho podniku byli sami hipsteři.

    Vzhledem k tomu, že hipsteřina není jen polopatická ve formě jídla na lopatě a zároveň hipstři typicky nemají rádi, když jsou označení za hipstry, je z mýho pohledu Field možná důmyslná past tuhle klientelu; a tím nemyslím subkulturu jako dřevorubce nebo DIY, ale spíš trendstery, yuccies a tak.
    Prozrazujou mi to náznaky jako dress code: smart casual, nabídka obsahující zbytečný "kůl" chody jako predezert, atd.
    MASOO
    MASOO --- ---
    LA_PIOVRA:
    HANOUCH: velmi............ ale teda palety ani osb desky nejsou eko, fairtrade a dokonce ani vegan imho
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    EZOUN: Michellinskou hvězdu má i fastfood s napařovanejma knedlíkama v hongkongskym metru. :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Ad. Field: ano, ne kazda zbytecna redefinovana pozerska sragora je hipster (jakkoli je to pro ne typicke), diky za pripomenuti faktu

    A jako dalsi chod vam nabidnu karamelizovane soufle podavane v podpazi Polaka trpiciho depresi:
    MATT
    MATT --- ---
    VYHULENY_UFO: jo, je to vnitroblok, krasny beersety a v pozadi je opravdu okapova (dosud neredefinovana) roura ;)
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    VYHULENY_UFO: presne, bucek zasadne z pergamenu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SHOTEK: jo to by mohla byt teraska, to me nenepadlo. ja myslel, ze je to v nejakym podniku a ta destova trubka je dekorace ve stylu zemedelskeho pluhu.
    SHOTEK
    SHOTEK --- ---
    VYHULENY_UFO: Terasa?
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    S_O_U_L_MAN: A ty ne? Imo to zradlo bude vyborny - ne nadarmo ma M hvezdu a ze tam ma pluh by me vubec nesralo
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MATT: ty vole, a co ten popelnik na stole. vzdyt na to uz je tedka zakon, ne?

    //jinak do pice, co to kurva je? polivku zeru z hrnce jenom kdyz prijdu nalitej z hospody a mam hlad, bucek z papiru.... fuuuuuu
    MATT
    MATT --- ---
    když je tu řeč o jídle, co letenská pipca? polivka do rendliku za 65, bucek na papir tusim za 140 a pivo 10 za 55,-

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KEL: ale jako v cechach by bylo mnohem stylovejsi ruchadlo bratrancu veverkovych nez bezny lakovany pluh...
    JAYME
    JAYME --- ---
    ja nevim, ale loukotovy kola, ruzny cepy, srpy a vselijaka podobna vetes visi na zdech v kazdy druhy hospode. pluh je v tomhle kontextu docela vtipnej, protoze tam aspon teda visi aktualni zemedelska technika a ne neco pouzivany pred sto lety. jeste by si tam mohl povesit takovej ten velkej plastovej tank na hnojiva, olepenej samolepkama se smrtkou
    STARCHY
    STARCHY --- ---
    na gastro hip tema by nemela zapadnout tato studnice.. http://wewantplates.com
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KVINKUNX: Dokud (alespoň) hlavní chod podávají na něčem, co připomíná aspoň trochu talíř, a ne na lopatě nebo v korytu pro čunčata, tak je to asi jen předstupeň od pekla.
    (Ne, nějak zvlášť mě tahle stylizace neoslovuje. Práce na zahradě a na poli jsem někdy viděl, nepotřebuju tedy mít nad hlavou pluh, aby mi jakože došlo, že podávaný pokrm je z produktů zemědělské výroby.)
    L4MA
    L4MA --- ---
    KVINKUNX: "Na televizních obrazovkách dlouho působil v úspěšných pořadech Kašpárku vař! a Co bude dnes k večeři."

    Co bude dnes k veceri 1 - Iveta Bartošová 18. 12. 2013
    https://www.youtube.com/watch?v=-_vmj7dk-iQ


    KEL
    KEL --- ---
    COMMANDER: když se restaurace jmenuje pole, tak si tam nebudeš dávat lyže.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam