• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COMMANDERUlov si svého hipstera! // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NOIK: Koudy stoly pro chudy hipstery nedela..delam exoticky dreviny..konferencak stoji 50k a jidelak pres 100k...To si hipster v zivote nekoupi..Ten jede xxxlutz a bazary nabytku.

    zatimco my jedem to, co kanadani uz deset let:

    Woodworking | Toronto (@jeffmackdesigns) • Instagram photos and videos
    https://www.instagram.com/jeffmackdesigns/?hl=en
    Black Forest Wood Co. (@blackforestwoodco) • Instagram photos and videos
    https://www.instagram.com/blackforestwoodco/?hl=en
    LuxEdge Furniture Co. - James (@luxedge) • Instagram photos and videos
    https://www.instagram.com/luxedge/?hl=en

    k nam tenhle "kolotocarskej" styl..jak ty neznalku bez vkusu rad furt opakujes...Prijde tak za rok/dva..:)
    GREW
    GREW --- ---
    Tak jako, kdyz primhorim oko nad "promyslenym designem", kterej mi vazne neprijde lepsi nez u klasickyho prkynka s madlem, tak me prekvapuje, ze za tydle penize prodavaj jenom dreveny prkynko lepeny z nekolika spalicku a ne z jednoho kusu dreva a prezentujou to jako kvalitu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MHO: to me poser, ja myslel, ze jde o zachodove prkno...
    DAHY
    DAHY --- ---
    OMNIHASH: Tak já bych za to tolik taky nedal, ale pěkný, velký a dobře zpracovaný prkno z kvalitního dřeva za pětikilo těžko seženeš.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DAHY: no prodávaj je silný slovo, jako seženeš prkýnko za čtyřku, ale nepřekvapivě si 98÷ lidí koupí identický za pětistovku
    DEB
    DEB --- ---
    DAHY: proste je to picovina na druhou
    DAHY
    DAHY --- ---
    MHO: Cena je tom zrovna nejmíň šokující. Za tolik se dobrý kuchyňský prkýnka prostě prodávaj. Zpochybnil bych spíš ten award winning design. U prken Nerez trnu při představě, že drahým nožem omylem sekneš do toho kovu a u Vlajky se zase člověk dobrovolně připravuje o část pracovní plochy a že by ten zářez kdovíjak pomohl při sypání cibule do hrnce? Nevím. Není to nic, s čím bych v kuchyni kdovíjak bojoval.
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    Říkal jsem že jsem z Brd, ne zmrd! :DD
    NOIK
    NOIK --- ---
    tyhle prkýnka by se docela vyjímaly na těch kolotočářských stolech co dělá Koudy
    MONOTYPEK
    MONOTYPEK --- ---
    MHO: by mě zajímalo, kolik toho musí prodat, aby se jim celý ten "projekt" zaplatil, mohli ho prodat nějakému post-hipsterovi a VYMYSLET nějaký nový vynález :)

    nejlevnější je Nerez S
    Dřevo a ocel. Dokonalá kombinace, která potěší oko každého kuchaře. Nerezovým kovem jsme doplnili prkénko z amerického ořechu, aby bylo jasné, kdo je tady pánem porcování. Díky tvaru kovového rámu si můžete vždy prkénko uchopit podle vašich potřeb a servírovat před návštěvou ty nejlahodnější delikatesy bez doteku prstů na prkénku jako pravý elegán.

    • Slouží jako krájecí a servírovací prkénko
    • Prkénko je ošetřeno (3x máčeno) v oleji splňujícímu normu pro styk s potravinami

    Materiál: Americký ořech a nerez ocel
    Rozměry: 300 x 200 x 20 mm (vejde se do běžného dřezu)
    Hmotnost: 1,2 kg
    Záruka: 2 roky


    takže v Brdech vymysleli kuchyňské prkénko z amerického ořechu, čínské oceli a české hlouposti :D a ještě jim za to dal někdo 2 ceny :D

    MHO
    MHO --- ---
    Kamarádi z Brd se prosadili s ořechovým prkénkem, prototyp jim zabral rok - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...h-kamaradi-z-podbrdska-orechova-prkenka-ubrd.A190423_471642_praha-zpravy_rsr

    Ikonické prkénko od designéra kol favorit (těch nových). Než to začnete googlit, tak si tipněte kolik takové prkénko vlastně stojí. Mne to mírně zakočilo.
    XARGH
    XARGH --- ---
    TOTAL_MANGEL: ach so! tyhlecty webovy blogy, vydany knizne...
    tvl recenze (dal 1 *): "Neříkám, že nemají pravdu (až na výjimky) a děkuji za tipy, kam v Brně zajít na Piko, ale kniha se na můj vkus poměrně cyklí, po chvíli začne nudit." :D
    TOTAL_MANGEL
    TOTAL_MANGEL --- ---
    XARGH: Vyšlo to i knižně
    Úvod do současné trapnosti - Pavel Šplíchal | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/uvod-do-soucasne-trapnosti-326042
    XARGH
    XARGH --- ---
    TOTAL_MANGEL: prigl.cz/brnaci/normalizace-korporatni-cool-debility/
    jak jsi myslel tu svou zavorku?
    TOTAL_MANGEL
    TOTAL_MANGEL --- ---
    LA_PIOVRA: prigl ? (úvod do současné trapnosti ?)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    VYHULENY_UFO: opet musim citovat:

    Korporátní tupost se výborně doplňuje s touhou vzdělanějších hipstrů po vlastní důležitosti, což neuniklo oku personalistů. Nikdo nevyžaduje loajalitu k brandu tak jako korporace a nic není větší feromon pro posthip kokoty než fanatický dodržování stylu, tentokrát navíc i za prachy.
    (...)
    Kdo miluje vysokoškolský tituly, bude milovat i dobývání ranků v korporačce nebo obří neziskovce. Právě až v korporátu může i suchar z knihovny platit za největšího volnomyšlenkáře pracovního kolektivu nebo dokonce za vážně braného intelektuála. Dlouhé roky lehkovážnými posměváčky znevažovaný pedant nachází pro své suchopárné přednášky konečně publikum. Vždyť i střední podnikoví kádři, co jezděj do Boby centra na muzikály, potřebujou osvětu a rádi si ve výtahu poslechnou zhutněnou recenzi výstavy odlitků pičí transexuálních performerů z Malajsie.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //rozhovor s umelcem

    https://video.aktualne.cz/...-korporatu-jakub-dokazuje-ze-to-jde/r~87ac8d5067ff11e98a200cc47ab5f122/
    Jakub Vaníček v ExxonMobil začínal na pozici Travel and Expenses Analyst a za rok se posunul na pozici Team Leadera. „Takhle to tady u nás chodí,“ dodává s úsměvem. Jak se kluk s uměleckou duší dostal do mezinárodního „korporátu“, jak se mu tam daří a jak se to dá všechno skloubit?

    MOTASH
    MOTASH --- ---
    Nejvetsi opomenuti ale je, ze k tomu neprodavaj zareznik. Do takovyho zarezniku by si clovek mohl poznamenat, co si tam koupil, jek ho to v jeho zivote posunulo a v neposledni rade by tam byl jinak obarvenej radek, kam by se zaznamenavaly pocity pri konzumaci. Radost z burtu by tak vydrzela veky.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    RADOWAN: s takovymhle pribehem bych si tak mozna koupil zivotopis vazanej v jeho kuzi - ale i tak spis kvuli ty vazbe:p
    MHO
    MHO --- ---
    RADOWAN: No problém bude jinde. Já v Holešovicích pracuju a současně rád žeru maso. Vysloveně miluju dobrý uzeniny.

    Takže když to otevřeli, tak jsem tam po dvou, třech týdnech naklusal, anžto kolem chodím na oběd a z tramvaje.

    - Absolutně nahovno obsluha. Nevědeli, pletli se. Všecho jim trvalo.
    - Vůbec nevěděli co prodávaj. Chyběl elementární zájem a nadšení.
    - Nakonec jsem si koupil párky a byly hnusný. Za cenu, za kterou o kousek v MUU koupim super párky a ještě si popovídám s milou paní.

    Ze je to Agrofert jsem nevedel, nějak jsem si zafixoval, že je to něco jako Moje maso od Ambiente.

    Suma sumárum - o 200m dál je takovej ten lokál kde se jí za pár korun nastojáka a nebo o 500m dál je MUU u Uranie. Oboje 10x lepší.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam