• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COMMANDERUlov si svého hipstera! // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)
    HOUSEFLY
    HOUSEFLY --- ---
    KEPASO: má hodnotící kritéria jsou v pořádku. Stůl, kterej je z dobrého dřeva vydrží věky pokud se o něj člověk stará(ano i stůl s pryskyřicí), zatímco to prkno je jen na hovno.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    HOUSEFLY: mela by sis ujasnit, jak pouzivas hodnotici kriteria. u jednoho je to krasa, u druhyho uzitek.
    NOIK
    NOIK --- ---
    HOUSEFLY: je mi trochu stydno se v tom takhle prohrabávat, ale abych tě uvedl do správného kontextu: Kouďas si mě dal do double ignoru sám (já si nikdy do ignoru nikoho nedal) a i přesto, když někam, kam nikdy nepáchl (jako tady), napíšu meme fórek o kolotočářských stolech, najednou hup a je tu a rozbalí tu ten svůj klasickej obhajovací orchestrion ..tedy: správně by mě neměl vidět, přesto přikvačí! ..takže jako jediné vysvětlení této kuriózní situace to vidím tak, že má ještě jedno ídéčko, kterým si pro jistotu lustruje lidi co si naházel do DI, aby měl absolutně pod kontrolou svojí sebeprezentaci, což je věc, na který mu nejvíc záleží na světě, jinak si to nedovedu vysvětlit:)

    ..sice to s tou tvojí fanboj reakcí asi myslíš dobře, ale můžu tě ubezpečit, že tohle vekslácký individuum nic nepotěší víc, než když se o něm (a i třeba jeho kolotočářských stolech) pořád mluví
    HOUSEFLY
    HOUSEFLY --- ---
    NOFNAK: joaha!! A to kafe co si položíš na stůl pěstuje tvůj strejda na poli vedle. Zatímco ten flák dřeva cestuje svět křížem krážem každej den lolol tohle :D
    HOUSEFLY
    HOUSEFLY --- ---
    KOUDY: já tomuhle řemeslu moc nerozumím, ale vím jak zní závist.
    No já jsem se sem šla původně zasmát hipstrům než došlo na tvůj veřejný lynč kvůli barvě epoxy pryskyřice, úhlu stolu, odlesku, barvě, typu dřeva a tak a následujícím komentářům všech haterů co se potřebovali vyjádřit. Tak teď je tady můj komentář.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    HOUSEFLY: To je jen neznalost remesla..Je to asi jako kdyby nekdo resil ze typek z CR dela taky noze ktery sou ostry jako ty noze typka z kanady a ze maj taky dlouhou cepel a strenku :)..Jinak my nedelame jen stoly s epoxidem..Delame samozrejme stoly i bez nej..Bohuzel zadne takove po nas posledni dobou nikdo nechce, protoze epoxid tu ted zacina frcet..Vzdycky tu ale budou dementi typu noik nebo ezoun..kteri nebudou vyrobu stolu nebo tesarinu ci zednicinu povazovat za remeslo..Ti pak pujdou a koupej si neco v ikea no..Neni to pro nas cilovka...Kazdopadne uz tu asi na tohle tema serem...nerad bych tu zasral celej klub nejakou agitkou my truhlarny. Jen se po letech vracim k tomu, co sem delal v mladi a bavi me delat rukama. To ze se to nekterejm nyxakum nelibi je mi celkem u prdele. Ti si odemne stul stejne nikdy nekoupi..:)

    HOUSEFLY
    HOUSEFLY --- ---
    Nějak tomu nerozumím. Všichni mají koudyho v ignoru, ale stejně do něj všichni rejou o stošest? To vám ta funkce ignorace moc nefunguje.. Nebo s tím vy neumíte fungovat. Jinak nechápu, proč tady rejete jak dementi do někoho kdo vyrábí normální pěkný stoly a zesměšňujete ho víc jak dva blbečky, kteří prodávají prkno na hovno akorát tak dobrý na ukrojení mrkve. Noa co, že ty vole Pepa z druhýho konce světa použil ten samej materiál jako koudy? Nábytek se dělá jen na jednom místě na světě? Hádám ale, že to je jen bledá závist..
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    Hele mně se ty stoly i docela líbí. Tedy kolotočářsky zbarvený epoxid bych nemusel, ale to je otázka osobního vkusu. Spíš by mi vadilo, že těžký kus starého stromu cestuje přes půl světa, aby si na něj ve výsledku někdo položil kafe. Ale to je zase otázka osobních preferencí a zodpovědnosti.

    Ale abych nebyl zas tolik od tématu, jeden hipster z domoviny některých těch stromů z článku s krásným názvem:
    Capturing the death of the Brooklyn hipster
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Chudá buznička. Píšu si.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    EZOUN: Pro hipstersky a chudy buznicky jako ses ty..delam i krasne remeslny stoly bez epoxidu..jen dve fosny ve sparovce hezky slepeny k sobe..Neboj muciku..ale ty radsi tu ikeu jak te tak znam..:D
    JAROUS04
    JAROUS04 --- ---
    ale no tak dobreee..., nekdo mozna lepi epoxidem....
    Svatební cesta do Jiljí
    http://www.youtube.com/watch?v=kgYFLELhkeM&t=3947


    EZOUN
    EZOUN --- ---
    LA_PIOVRA: Je smutny, ze to pak patlal, co to videl nekde na IG opatla umelou hmotou a mysli si jaky je to remeslo a nadhera a poctiva prace
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MAESTRO_007: nedavno jsem videl dokument o iniciative mistnich, kteri vykupujou od farmaru na Kretete stojici stalety olivy, aby je neprodali na drahy drevo.
    JONY
    JONY --- ---
    Opravdu? Řešit dva dny toho klauna, aby mu to zase dělalo dobře v podbřišku?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SA_KRA_: promin ale stoly z americkyho orechu s epoxidem nejsou umelecky dila jako kreslo od Eamese. S epoxidem delaj statisice lidi na svete a nikdy neudelas stul stejnej jako ho ma nekdo jinej..uz jen proto, ze kazdy drevo ma trochu jinou kresbu..takze kopirovat nemuzes i kdyz bys chtela.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    KOUDY: eeeeehhhhhhh ok.
    To cos rekl uplne popira existenci designu, umelecky licence a plagiatorstvi.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SA_KRA_: promin ale to je stejna picovina jako kdybys rekla ze truhlar kterej dela kuchyn z lamina nebo stul z dubovy sparovky to okopiroval od druhyho truhlare...odemne v prispevku mas tri linky na tri firmy, ktere delaji to same a nijak od sebe nekopiruji..proste jen delaji se stejnym materialem..kdyz nekdo udela auto se ctyrma kolama a dverma..tak to neznamena ze nikdo jinej na svete nemuze udelat jiny auto se ctyrma kolama a dverma :)
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    KOUDY: prave proto je to smutny. Nejsem zadnej odbornik na autorsky pravo, ale tohle je proste okopirovany design.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SA_KRA_: proc smutny? Stoly dela vic firem na svete..stejne jako treba auta nebo boty..niz mas odemne link na tri kanadsky studia ktery delaj ty samy stoly co my :)
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    a ja jsem si rikala ze jsem ty stoly uz nekde videla. No jasne, Blackwood.
    Smutny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam