Sorry za OT 2 roky po, ale vase predstava me fakt pobavila. Ale chapu, nebyt insider, vidim to asi stejne :)
OMNIHASH:
OMNIHASH: To je hezky ze jste v rodine provozovali hospodu, ale tohle je trochu neco jinyho. Nemleko je drahy, protoze je z drahych surovin, protoze je cerstve a bez konzervantu (nemuzes toho udelat kotel na pul roku dopredu protoze vydrzi jen tri tydny, musi se skladovat a pravazet v chladu). A jelikoz v Nemleku pracuju, tak jak pises, tak chci tvrdit ze vyroba nemleka zahrnuje i neco jineho. Napriklad pasterace (coz je casove a energeticky dost narocnej proces, nemluve o cene a udrzbe stroju). Diky za odkaz na stacecku piva, ale ta opravdu pouzit nejde. Mame lepsi. A neni to jedina investice jak pises. Potrebujes, pasterovaci kotle, shocker, etiketovacku, chlazeny sklad, chladici dodavku, zraci mistnost, cerpadla, vymeniky, mixery, mrazaky, vahy a milion dalsich veci. Musis platit ekopoplatky z kazdy lahve, milion dalsich dani (vim ze v pohostinstvi si s danema casto moc hlavu nelamate, ale my se snzime byt poctivi) Tohle vsechno se do te ceny promita. V dobe kdys tohle psal, pracovalo v nemleku 6 lidi vcetne dvou majitelu. Pracovalo se klidne 14h za den a vetsinou bez vikendu, protoze nebylo z ceho vic lidi zaplatit. TO uz dnes nastesti neplati :)
Hipstri prekvapive nejsme, to uz k nim mam nejblize ja. Pokud by te to zajimalo, klidne te provedu tovarnou, sidlime v Cernosicich, konstruktivnim pripominkam se rozhodne nebranime.
Jinak kvuli pokryti kapacity tovarny jsme zacali delat ledove caje.. a to je brnkacka. Uvaris, stocis, prodas. U nich +/- funguje tvoje kalkulace. (taky stoji na objem mene nez pulku)
LOPIK: motivace k delani jak rikas nahrazek, je pro vetsinu lidi eticka, nebo zdravotni. Jelikoz kafe v kravine netrpi a neni to zakladni potravina k priprave pulky jidel, neni treba ho nahrazovat :)
FOO:
SKRU: