• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COMMANDERUlov si svého hipstera! // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)
    ALESH
    ALESH --- ---
    GREW: Posledni OT, pak kdyztak posta.

    Ja se fakt neurazim:) Vetsina nasich zakazniku nejsou hipstersti hejlove (ale velka cast jo) Makove mleko je jen zlomek nasi produkce. Delame hlavne mandlove a madlovy jogurt. Mandle jsou proste drahy, datle na slazeni taky. Plus to fakt delame zatim v "malem" (destky tisic mesicne) a delame neco, co nikdo moc nedela. Pro srovnani, Alpro (Danone) prodava mandlove mleko za 24kc https://www.dm.cz/alpro-mandlovy-napoj-p5411188122586.html?wt_mc=Google.Shopping&userNoOptIn Problem je, ze neni cerstve a je tam 2% madli. Nemleko ma 7% nebo 12%.
    Proc je kravske mleko levnejsi presne nevim. Ale hadal bych, ze to je tim ze toho proste delaji hodne, overenejma postupama, zamestnavaj lidi mimo prahu - za nizsi mzdu a dostavaji na to dotace. Vim treba o jednom Bio statku, ktery je ale soucast velkeho druzstva, takze maji penize a vybaveni z konvenciho provozu. A vim o nich proto, protoze jim ted dodavame sklenicky a vicka, protoze je umime sehnat mnohem levneji, nez oni (funguji od roku 94) a ted jim nas kolega stavi vyrobni linku, protoze jejich bio vyroba byla dost neefektivni. Tak tolik k tomu jak umime byt efektivni :)

    Ve zkratce, delame to protoze je to vyzva. Vetsina z nas by mohla delat(pripadne delala v minulosti) jinou praci za mnohem vice penez. Kdyz chces cerstve rostline mleko, muzes si ho bud udelat sam, nebo koupit Nemleko. Horsi mi prijdou hipstersky limonady za 60 Kc, ktery jsou nasobne levnejsi na vyrobu i prepravu nez Nemleko a stoji podobne.
    GREW
    GREW --- ---
    ALESH: Bez urazky, pro me za me si to prodavejte treba za 500 za litr. Kdyz za to nakej hipsterskej hejl ty penize da, tak je to jenom plus a gratuluju :D Jenom teda kdyz tam ctu o pasterizacich, staceni apod., jakej je teda rozdil ve vyrobe mezi makovym mlekem a normalnim (kravskym - BIO) mlekem, ktere by pripadne opodstatnovalo tu cenu (199/l vs cca 30-50Kc/l). Kdyz teda vynechame tu pocatecni produkci (krava na louce-podojeni-preprava do "fabriky" vs pestovani-sklizeni-preprava do "fabriky")? Jeste jednou, bez urazky, myslim to jako normalni dotaz, pac mi to nak nejde do hlavy a stale plati, je to vas bussines a kdyz se najdou lidi ochotny kupovat to za 500Kc/l tak jen dobre pro vas a gratuluju ke skvelymu podnikatelskymu zameru :)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SIBETH: ... protože melta už není dost sexy :-/
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ALESH: ja teda doufam, ze se to vyrabi aspon z tuzemskych surovin a nedovazi se letecky. dneska tyhle biovegansky vystriky jsou kolikrat vyrabeny z ekologickyho palmovyho oleje, ktery sem prileti z druhy strany sveta.

    takova varianta na nakliceny novozelandsky jecmen.
    ALESH
    ALESH --- ---
    VYHULENY_UFO: pro lidi co z nejakeho duvodu nechteji a nebo nemohou mlecny vyrobky, pripadne pro lidi kterym to chutna (tech je asi vetsina)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PRASECI_SOIREE: negativni pozornost jim rozhodne funguje

    €312 of €10,000 goal

    Raised by 21 people in 10 days
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ALESH: co to je kurva nemleko? to ma neco spolecnyho s mlikem nebo je to nejaka nahrazka pro vegany?
    ALESH
    ALESH --- ---
    Sorry za OT 2 roky po, ale vase predstava me fakt pobavila. Ale chapu, nebyt insider, vidim to asi stejne :)

    OMNIHASH: OMNIHASH: To je hezky ze jste v rodine provozovali hospodu, ale tohle je trochu neco jinyho. Nemleko je drahy, protoze je z drahych surovin, protoze je cerstve a bez konzervantu (nemuzes toho udelat kotel na pul roku dopredu protoze vydrzi jen tri tydny, musi se skladovat a pravazet v chladu). A jelikoz v Nemleku pracuju, tak jak pises, tak chci tvrdit ze vyroba nemleka zahrnuje i neco jineho. Napriklad pasterace (coz je casove a energeticky dost narocnej proces, nemluve o cene a udrzbe stroju). Diky za odkaz na stacecku piva, ale ta opravdu pouzit nejde. Mame lepsi. A neni to jedina investice jak pises. Potrebujes, pasterovaci kotle, shocker, etiketovacku, chlazeny sklad, chladici dodavku, zraci mistnost, cerpadla, vymeniky, mixery, mrazaky, vahy a milion dalsich veci. Musis platit ekopoplatky z kazdy lahve, milion dalsich dani (vim ze v pohostinstvi si s danema casto moc hlavu nelamate, ale my se snzime byt poctivi) Tohle vsechno se do te ceny promita. V dobe kdys tohle psal, pracovalo v nemleku 6 lidi vcetne dvou majitelu. Pracovalo se klidne 14h za den a vetsinou bez vikendu, protoze nebylo z ceho vic lidi zaplatit. TO uz dnes nastesti neplati :)
    Hipstri prekvapive nejsme, to uz k nim mam nejblize ja. Pokud by te to zajimalo, klidne te provedu tovarnou, sidlime v Cernosicich, konstruktivnim pripominkam se rozhodne nebranime.
    Jinak kvuli pokryti kapacity tovarny jsme zacali delat ledove caje.. a to je brnkacka. Uvaris, stocis, prodas. U nich +/- funguje tvoje kalkulace. (taky stoji na objem mene nez pulku)

    LOPIK: motivace k delani jak rikas nahrazek, je pro vetsinu lidi eticka, nebo zdravotni. Jelikoz kafe v kravine netrpi a neni to zakladni potravina k priprave pulky jidel, neni treba ho nahrazovat :)
    FOO: SKRU:
    BARTOK
    BARTOK --- ---
    Doplnil bych totálně retardovanej zbytečnej dement.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DOKKTOR: tetovanej dement a retardovana pica
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    MHO: "takovou díru v zemi, to vám nikdo nevezme!"
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    ale no tak. Takove karafy na vino se foukaji uz docela dlouho a spis je clovek vidi ve skrobenych restauracich, nez v hipsta barech :)
    PETRUSCHKA
    PETRUSCHKA --- ---
    SKA_P: kolik toho vína vychlastá? Vždyť už tam jednu skleničku má
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    SKA_P: To skleněné je spíš bažant, ne?
    DEB
    DEB --- ---
    ja si teda pamatuji jako dite jsem to obracela vzhuru nohama a sourala se na tom po pokoji, stolicka meho dětství a ted je to zas nejaka hyper hipster picovina okopirovana
    Poradna Stolička Kami Retro - Heureka.cz
    https://stolicky.heureka.cz/stolicka-kami-retro/poradna/
    SKA_P
    SKA_P --- ---
    Z prezentace brněnské restaurace Kohout na víně


    MHO
    MHO --- ---
    MATT: Už když jsem viděl unicorna tak mne napadlo - nešlo by prostě začít hipsterům prodávat turecký hajzlíky?
    ARCHDRONE
    ARCHDRONE --- ---
    SEDELAVLOKALE: skoda, ze se na to zavirani hipster podniku neda kurzove sazet. Je to malo hip.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam