• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COMMANDERUlov si svého hipstera! // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)
    // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)

    rádi se podíváme na fotky již zmíněných hipsterů a hipsterek, zajisté to bude dobré pokoukání :)
    rozbalit záhlaví
    PUKU
    PUKU --- ---
    JAYME:
    Tady je to vubec lepsi Fight Club nez od Finchera.:)

    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    JAYME: Myslel jsem mentální dospělost. To je mi od začátku jasný, že tady je to hlavně 40+, mladší se nad hipsterama nepozastavujou, maj je u prdele.

    Ale k tvýmu hlubokýmu nepochopení se vyjádřit musim, je mi trochu líto to tady ještě zatěžovat, ale bohužel. Protože jestli mě vidíš tak jak jsi to napsal, tak to, že jsem pak v tvých očích pitomec, naprosto chápu. Děláš to, co je pro některý starý páprdy typické: máš jakože "jasno". Tudíž si nevšimneš, že netvrdím, že něco dělám líp, jen že to dělám jinak a o jiných názorech jsem napsal, že je ignoruju, ale rozhodně ne, že je na nich a priori něco špatnýho. Ironičtěji: to jako ironičtěji, než ironizuje - kdo jako? Koho jsi myslel? Na ironii jako takový není nic špatnýho a neironizuju zavražděné, ale ideologii, která k tomu vedla. S příběhem - cože? To jsi jen mechanicky plácnul frázi. Znalec umění: k tomu, abych prohlásil, že na nejikoničtější fotografii 20. století, o které se učí na výtvarných školách všeho druhu, něco uměleckého asi bude, nepotřebuju mít výtvarný vzdělání žádný, tady úplně stačí ten obláček logiky, do které jsi zmizel.
    Místo myšlení od tebe vidím akorát něco jako bohorovnost odborníka mluvícího s laikem, aniž by si vědom, co z něj padá.
    JAYME
    JAYME --- ---
    KUBIIK: hele nedoufej, je mi 40. a je mi uplne u prdele, co mas na tricku nebo na tasce nebo kde. bavi me jen to duchaplny okecavani, ty delas neco, co dela kazdej druhej pubertak na svete, ale dokazes si namluvit, ze to delas tak nejak lepe, ironicteji, s presahem, pribehem, jako znalec umeni. esence hipsteriny v klubu o hipsterech. ale nic osobniho, ja mam v tomhle klubu ten pocit casto. naposled pri debate o tom, jak je jaka ctvrt jeste ryzi a autenticka a jaka uz je gentrifikovana.
    ted mam takovej pocit i sam ze sebe, protoze te vlastne peskuju, ze jses malo real, coz je taky hipsterina jak svina, takze radeji zmizim v oblacku logiky.
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    JAYME: Až jednou vyrosteš a budeš velkej kluk, tak možná pochopíš, že jeden důvod a dva důvody zároveň není to samé.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GANDHI: tohle jako poslouchaj hipsteri nebo co?
    JAYME
    JAYME --- ---
    KUBIIK: Důvody jsou dva, 50/50 procent. První je ten, že se tím Guevarovskýmu kultu jaksi vysmívám, poukazuju na jeho dnešní neškodnost,

    no ty to prostě nosíš IRONICKY!
    ba dum ts
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    L4MA
    L4MA --- ---
    NAGASAWA: ma stavu, smrnc a naboj. asi taky chtely oplyvat temahle vlastnostma... :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    VYHULENY_UFO: vzdycky mi prislo legracni, ze si pacifisti na pochody proti NATO a podobne brali tricko s chlapikem, kterej mel prezdivku Reznik z La Cabaña
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    VYHULENY_UFO: Opravdu? Aha, to je pro mně novinka :-)))))) Nojo, ke Guevarovo násilí jsem se ještě nevyjádřil, budu to muset napravit :-)))))
    L4MA: Další blbec co neví o wiki
    L4MA
    L4MA --- ---
    KUBIIK: dobre po sobe ty hovna rozmazavas. pls, tell us more about "ta fotka je z uměleckého pohledu první liga". :D
    BUSH13
    BUSH13 --- ---
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    omg

    to je proste tak, ze ten posranej che se stal ikonou debilu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KUBIIK: ramones nebyli profesionalni zodlaci a vrazi. po ramones nezustaly zniceny staty, lidi na uteky a hlavne ramones nechteli rozsirit do celyho sveta komunismus.
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    KVINKUNX: Ale né jako že to neznamená VŮBEC NIC! Akorát když má holčička tričko s Ramones, tak to prostě neznamená to, že se jí líbí jejich hudba, a taky když mám já tašku s Guevarou, tak to neznamená, že podporuju terorismus!

    Che Guevara je vyčpělej a kdo v tom hledá něco násilnýho, je mimo. Stalin velký špatný a kdo ho nosí, je zmrd a chce tvrdou diktaturu.
    Kdo hledá násilí v KUBIIKOVI, kterej nosí tašku s Guevarou, je opravdu mimo, KUBIIK nenávidí násilí. Důkaz mimoňství proveden experimentálně. Až někde uvidíte někoho s obrázkem Guevary někde, zeptejte se ho, jestli schvaluje všechny masové popravy, které Guevara osobně aktivně organizoval. A až někde uvidíte někoho s obrázkem Stalina, zeptejte se ho, jestli by nepřátelé lidu měli být posíláni do nějakých k tomu určených zařízení, aby se tam napravili. První skupina bude odpovídat většinou ne, druhá ano.

    Dál jsou tu taky třeba mladý lidi, který Studenou válku sice nezažili, ale přehled o historii 20. století považujou za základní vzdělání. Ty budou tvojí garderobě taky přikládat význam.
    Nebudou, ti se na rozdíl od vás orientují v tom, jakou proměnou prošel Guevarovský symbol ve století jednadvacátém, tedy alespoň v ČR.

    proč nosíš hadry s Che, když můžeš nosit hadry s fotkou nějakýho úplně anonymního týpka
    Důvody jsou dva, 50/50 procent. První je ten, že se tím Guevarovskýmu kultu jaksi vysmívám, poukazuju na jeho dnešní neškodnost, na to, jak se z odporné ideologie stal bezzubý módní doplněk. Každému, kdo mě zná, je tohle jasné. Druhý důvod je ten, že ta fotka je z uměleckého pohledu první liga, ten portrét má šťávu, šmrnc, náboj. To jsou vlastnosti, kterými chci oplývat i já, samozřejmě bez vraždění. U fotky anonymního týpka by mi chyběl ten první bod, nehledě na to, že taková trička nikdo nevyrábí, protože výrobci triček na rozdíl od vás vědí, že ten první bod tam musí být, jinak se to neprodá.
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    NOIK: Nekaž mi to :(
    NOIK
    NOIK --- ---
    THE_BALROG: jakože otestovat, jestli sparťanský dutohlávci poznaj co má za strejdu na tričku?
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    Navrhuji spor vyřešit experimentem. Kubiik si oblékne triko s Che Guevarou a půjde s ním večer do nějaké hospody sparťanských ultras - tak uvidíme, jestli ten symbol už opravdu nic neznamená.
    KVINKUNX
    KVINKUNX --- ---
    KUBIIK:
    KUBIIK: Ty máš evidentně patent na rozum v tom, jak se má chápat nošení těch kterejch symbolů. Che Guevara je vyčpělej a kdo v tom hledá něco násilnýho, je mimo. Stalin velký špatný a kdo ho nosí, je zmrd a chce tvrdou diktaturu. Přitom Che a Stalin byli současníci se stejnou politickou agendou.
    Pořád eště žije spousta lidí, který jejich dobu zažili a je úplně jedno, jestli Studenou válku zažili tady nebo na Kubě. Tyhle lidi se na tvoje hadry s Che Guevarou pravděpodobně nebudou dívat tak, že to nic neznamená. Buď si řeknou, že jseš radikální levičák, nebo si řeknou, že jseš mladej blb, kterej neví, co nosí.
    Dál jsou tu taky třeba mladý lidi, který Studenou válku sice nezažili, ale přehled o historii 20. století považujou za základní vzdělání. Ty budou tvojí garderobě taky přikládat význam.

    Pointa je asi v tomhle; proč nosíš hadry s Che, když můžeš nosit hadry s fotkou nějakýho úplně anonymního týpka v uni a s doutníkem? Když teda nechceš vysílat žádný poselství.
    JONY
    JONY --- ---
    vypůjčím si jedno místní id :)

    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    JONAS3: Rozdíl je tam tenhle: Guevaru si v dnešní době na sebe klidně vezme kdejakej jouda bez ambicí něco násilně narušovat (jako třeba já), kdežto Stalina nosej zmrdi aktivně usilující o tvrdou diktaturu, Hitler totéž. Na Kubu bych s tou Guevarovskou taškou samozřejmě nejel, tam je to furt živý. Ale tady?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GANDHI: omg
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam