• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FARFELOOMuseum Level & Microdosing
    MOTTE
    MOTTE --- ---
    VYHULENY_UFO: No jo, ale protistrana na uhly pohledu nemusi bejt zvedava. Me by to treba bylo ukradeny:D
    MOTTE
    MOTTE --- ---
    VYHULENY_UFO: ty ses zlej teda :)))
    VELADA
    VELADA --- ---
    VYHULENY_UFO: Tak vidiš že si rozumíme :o)
    HANT
    HANT --- ---
    VELADA:
    VELADA: "Pokud provozujete něco, co vám ani nikomu jinému nepůsobí žádnou újmu, není potřeba nic ospravedlňovat."

Soude dle diskuze vedle, tak to neni u hub az tak jednoznacne:

[ PURPUREAL @ SBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna - To jsem si přečet na netu, tak nevím co je na tom pravdy ]

Doplnim jeste jeden (snad) relevantni vyzkum:

5-hydroxytryptamine (5HT)-induced valvulopathy: compositional valvular alterations are associated with 5HT2B receptor and 5HT transporter transcrip... - PubMed - NCBI
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18511249

Podle ktereho by na zaklade meho (omezeneho) chapani mohla byt pricinou dlouhodoba nadmerna stimulace 5-HT2B receptoru, tj. podobny mechanismus jako byl popsan napriklad u pravidelneho uzivani MDA a MDMA. Teoreticky by se ta kardiotoxicita klidne mohla tykat i LSD, DMT a 5-MeO-DMT (taky neselektivni agoniste serotoninoveho receptoru 2B).

Z Wiki: Cardiac: The 5-HT2B receptor regulates cardiac structure and functions as demonstrated by the abnormal cardiac development observed in 5-HT2B receptor null mice. The 5-HT2B receptor stimulation can also lead to pathological proliferation of cardiac valves fibroblasts, which with chronic overstimulation of 5-HT2B can lead to a severe valvulopathy.
    VELADA
    VELADA --- ---
    VYHULENY_UFO: Mě připadne zbytečný na tohle reagovat, ale když mám tu hromadu času, tak proč ne, že? :o)) Nenudím se a naopak si myslím, že pracovat na sobě, netvrdím že nutně formou microdose, by měly právě i pošťačky, matky od dětí a uživatelky hypotečních úvěrů právě proto, aby nebyly tak ve stresu a podrážděný. Jak to často bývá.
    VELADA
    VELADA --- ---
    Program BBC News uveřejnil reportáž o microdosingu, kde uživatelka není zahalena stínem a navíc prohlásí:
    "Pokud provozujete něco, co vám ani nikomu jinému nepůsobí žádnou újmu, není potřeba nic ospravedlňovat. O relevanci a struktuře současného právního ukotvení psychedelik mám významné pochybnosti."

Microdosing: People who take LSD with breakfast - BBC News
    Microdosing: People who take LSD with breakfast - BBC News
    https://www.youtube.com/watch?v=Hbkgr3ZR2yA&feature=youtu.be
    VELADA
    VELADA --- ---
    MICRODOSING houby 30 dní

- jsem optimistická třicátnice s univerzitním vzděláním, žijící v Praze, report je hodně navázaný na můj měsíční cyklus, což je téma, se kterým teď hodně pracuju
    - vstávám pravidelně mezi 7. a 8. hodinou; ráno dlouhodobě praktikuju jógu (očista, asany, meditace), zhruba 20-30 minut, často, ale ne pravidelně
    - nekouřím od 19. února, předtím střídavě oblačno, jsem lehká kuřačka, co dává několika-měsíční pauzy, když má pocit, že si potřebuje odlehčit tělo
    - chodím na procházky se psem, mám part-time job, jinak hromadu času pro práci na sobě
    - dávám 0,1 g rozemletých sušených hub každý den ráno po snídani, plán 30 dní

- záměr :
    - potřebuju lépe uchopit svůj život do vlastních rukou, srovnat priority, vymezit si cestu, vidět cíl k němuž směřuji a uvědomovat si mezi-cíle, pracovat na nich systematicky a nechodit tvrdohlavě hlavou proti zdi
    - důraz na cykličnost, sledování menstruačního cyklu a jeho proměn (od října loňskýho roku), snaha synchronizovat se s cyklem a na plno a efektivně využít jednotlivých fází pro optimální činnosti, vyřešit menstruační bolesti a premenstruační syndrom
    - potřeba zaměřit se na proces i na vytyčené cíle
    - pro lepší uvědomění si záměru a vyrovnání se užívám výluh z mapacho – od 26. února do 10. března

sobota 4. 3.
    - první dávka, jsem na počátku ovulace, venku je krásný počasí, svítí slunce; jedu pracovat na srub, hrabu se v hlíně, pociťuju čistou radost z práce, zaměření na proces i rámcový výsledek; bez napětí a strachů, že mi uteče z pozemku pes (což jsem dřív pociťovala); je zde možnost placebo efektu a radosti ze započaté třicetidenní práce

neděle 5. 3.
    - druhá dávka, týden po novoluní, ovulace; jasná linie myšlenek nezatížená minulostí nebo budoucností, důraz na tady a teď; večer je mi těžko od žaludku a zabývám se myšlenkou přechodu na lehčí stravu (vliv microdose patrně minimální, vzhledem k velikosti dávky)

pondělí 6. 3.
    - třetí dávka, rychlý, ale bezproblémový přechod do kreativní fáze; intenzivně vnímám jídlo, nehltám (jak se mi občas stává), všechny denní činnosti dělám na plno a přitom jdu s proudem (go with the flow)

středa 8. 3.
    - pátá dávka, kreativní fáze; vyrovnává se mi nálada, tíhnu k ekvilibriu mezi melancholií a hyperaktivitou (to je možná uvědoměním si vlivu ovulační fáze a přechodem do kreativní fáze); mám žravku (blíží se úplněk)

pátek 10. 3.
    - sedmá dávka, končím s mapacho kůrou trvající 13 dní; vyrovnávají se mi pocity a emoce, po ovulaci přišla kreativní fáze pozvolna a probíhá překvapivě bez těch otravných premenstruačních syndromů

neděle 12. 3.
    - devátá dávka, menstruace a pozvolný nástup reflektivní fáze, přičemž mi překvapivě zůstává spousta jasných vhledů a myšlenek kreativní fáze, v níž tedy možná ještě pořád jsem; od listopadu aktivně pracuju na odstranění menstruačních bolestí, které u mě už nějakou dobu vedly k celkové paralýze, zvracení, mdlobám, … pět měsíců od začátku aktivní práce na řešení tohoto problému se dostavuje výsledek (otázka, jak k celému procesu přispěly houby, … ale je to tady!)
    - tak jako jsem první den mikrodávky cítila zaměření na proces, ve druhém dni jasnou linii myšlenek a zaměření na tady a teď, třetí den intenzitu vjemů, pátý den příklon k vyrovnaným pocitům, emocím a náladám, cítím kombinaci výše uvedenýho dnes, jsem bez napětí a strachů a nechávám procesu volný průběh
    - je mi natolik dobře, že jsem se rozhodla neodkládat rande a milovat se během menstruace (o tom možná jindy v jiným auditku)

sobota 18. 3.
    - patnáctá dávka, jsem v půlce zamýšleného procesu, dynamická fáze; bez úzkosti a obav z budoucnosti, plná sexuální energie, kompletně nová situace, možná až příliš velká hyperaktivita a drive

neděle 19. 3.
    - šestnáctá dávka, dynamická fáze; pro udržení záměru a nasměřování myšlenek a činů si dávám mapacho; od té doby po několik dní velmi dobré zaměření na cíl, místy až prudkost a netaktnost, zvládám hodně aktivit, jednoduše, pragmaticky a dynamicky se vyjadřuju a řeším situace

- po zbytek dní cítím vyrovnanost, systematičnost v myšlení, organizovanost, uzeměnost; zároveň jsem mnohem víc sexuálně aktivní než dřív (při porovnání před microdose, minulé měsíce, minulé jaro)

neděle 2. 4
    - třicátá (poslední) dávka, kreativní fáze; uzavření cyklu, odhazuju to staré co už nepotřebuju, očista, nadnesenost, lehkost, děkuju sama sobě za výdrž a pevnou vůli praktikovat microdose po 30 dní
    - konec microdose shodou okolností připadl na den, kdy jsem se zůčastnila potní chýše, takže všechno to odhození starého a uzavření cyklu se symbolicky i prakticky završilo v jednom dni (toto datum je pro mě významný i z jinýho důvodu, který je navázaný na moji minulost, dlouho jsem si to téma nesla v sobě jako zátěž, načež se mi pomocí kombinace cyklu microdose a rituálu potní chýše podařilo se toho zbavit, pohřbít to a nechat zetlít, aby z toho byla úrodná půda pro pěstování lepší mě v budoucnosti)

- po ukončení microdose pociťuju tyto negativa:
    - ubylo mi síly, odflakuju práci a nemám drive k činnosti (přecházím ale pomalu do reflektivní menstruační fáze, což může být tím)
    - cítím napětí a nervozitu (prakticky se ale dějí významné životní události, z nichž jsem nervózní, takže je to pochopitelné)
    - při příležitosti jednoho večírku jsem začala zase kouřit, nicméně od té doby nejde o závislost (ve smyslu craving), ale spíš o volnočasovou aktivitu spojenou s večírky, hospodou, posezením u ohně … ; necítím nutkání si koupit krabičku i několik dní, pak si ale pro jednu zajdu, když vím, že budu vysedávat s ženskýma na srubu a kochat se krajinou

- pozitiva:
    - rozhodla jsem se (aspoň 30 dní) nepít alkohol, vnímám to jako důvěru v sebe samou a svoji pevnou vůli, další challange a práce na sobě
    - zintenzivnila jsem ranní jógovou praxi
    - i dubnová menstruace se obešla bez bolesti a s ní souvisejících problémů
    - zůstává mi pocit, že všechno jde, když se chce, nicméně v poloze, kdy to jde pomocí práce na sobě samé a uvědoměním si vlastních schopností a sil ve správných chvílích, ne tupou zabejčeností a tvrdohlavým a drzým narážením hlavou o zeď
    DANCE_GIRL
    DANCE_GIRL --- ---
    Tak prý se mikrodávkuje i konopí... V článku toho moc nepíšou, přihazuju spíš jen pro info a případnou inspiraci.

Everything You Need to Know About Microdosing Marijuana
    https://thethirdwave.co/microdosing-marijuana/
    VELADA
    VELADA --- ---
    _BENNY: Mohlo to dopadnout hůř :o)) Myslim, že se ta reportáž docela povedla. Je to sice takový mainstreamový pohled z rychlíku, ale pro demytizaci psychedelik je to podle mě dobrej krok.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Dát si tripa, ale malýho! Příběhy lidí, kteří experimentují s mikrodávkami halucinogenů | Společnost
    http://www.rozhlas.cz/...alyho-pribehy-lidi-kteri-experimentuji-s-mikrodavkami-halucinogenu--1711297
    VELADA
    VELADA --- ---
    Výzva, o níž jsem se já osobně dozvěděla prostřednictvím fejsbuku České psychedelické společnosti https://www.facebook.com/czeps.org/

Radio Wave hledá do reportáže o mikrodávkování halucinogenů respondenty a respondentky. Pokud jste mikrodávkování vyzkoušeli a chtěli byste se o zkušenosti a zážitky podělit, napište na petr.bouska@rozhlas.cz Není problém vystupovat naprosto anonymně. Předem děkujeme za odpovědi.
    ALWA
    ALWA --- ---
    VYHULENY_UFO: tvl vždyť jsi na mě někde dělal ramena, jak jsi 20 let čistej, úplně...
    ? ty ´si ale krmna.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    BROZKEFF: někdy se i ten microdosing zvrhne, jak s jídlem roste chuť
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    s/Museum Level & Microdosing/Junkie Level & Macrodosing/g

(-:
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    VYHULENY_UFO: nojo, někdo je holt hovado s vybudovanou rezistenci, někdo zas ne :-)))
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    VYHULENY_UFO: Půl gramu peří je microdosing? LOL.
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    VYHULENY_UFO: třeba ten Fadiman, kterej to snad asi proslavil psal právě o tom, že máš dávkovat každej třetí den.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    VYHULENY_UFO: Zas srovnavas hrušku s křemenem. 15mikrogramu LSD vs. půl gramu Pika za den. Ufo please.
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    Interview With a Corporate Banker Who Microdosed His Way to the Top | VICE | Australia
    http://www.vice.com/...es-award-while-microdosing-mushrooms?utm_source=vicefbanz&utm_campaign=global
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam