• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETINYFactorio - česká budovatelská hra
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    JOPS: F když stojím na pásu nebo těsně u něj funguje. Kdyžtak se po něm probehni proti směru a určitě něco seberes.
    (A když koukáš na YT, tak Nilaus je fakt dobrej)
    JOPS
    JOPS --- ---
    ta hra ma fakt koule, vim, ze to ted hraju blbe, pak se podivam na youtube, jak to hrajou páni hraci. Vypnul jsem si pro zacatek emzaky, protoze ty me porad strasne rozcilovali :D

Vcera jsem to poustel kolem 21 hodiny na pul hodinky... O pulnoci uz jsem fakt musel jit spat.

STARE_CASY: clovece, klavesa F je na sbirani ze zeme, ale z dopravniho pasu to sebrat neumim, ja pokazdy zborim par policek dopravniho pasu, do inventare mi skoci to co na nem bylo a znova ho postavim :D
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    MAIMONIDES: ja jednou za cas neco postavim a pak to scratchnu a postavim to znova a jinak.. tohle je posledni pokus
    (SE) jsem netestoval zatim

ORBIT
    ORBIT --- ---
    PETINY: 5000 raket za minutu bych rád viděl :D To musí být už skoro nějaké mody, protože by to neutáhnul počítač :)
    Ale máš pravdu, že hra začíná první raketou :D
    PETINY
    PETINY --- ---
    Factorio samozřejmě nikdy nekončí, "oficiální" konec po odpálení rakety ti v podstatě dá jen achievement, a můžeš pokračovat dál až do továrny, co odpaluje 5000 raket za minutu...
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    IMPROVIZACE: rovnou to skonči, najdi si space exploration (SE) mod a rozjeď to s ním. Základní hru to dělá spíš zajímavější, nic to neusnadní a tam kde factorio (po 30h-80h) končí, tam zjistíš, že hra teprve začala a ..
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    JOPS: otevři si nastavení a klávesové zkratky. projdi si všechny akce, které tam jsou. hodně se to hodí.

a jinak teda tuším klávesa F, ale ověřovat to nechci, to bych se od toho zase na tři dny neutrhnul...
    JOPS
    JOPS --- ---
    hele a muzu sebrat z pasu treba uhli? Kdyz pas znicim, tak se mi uhli pricte, ale radsi bych ho sebral bez niceni pasu
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    JOPS: Neboj, za chvíli budeš mít Temelín
    JOPS
    JOPS --- ---
    SPM: jo, uz mi to maka, ono to nenaplni celej zasobnik, ale pridava to postupne a nezkolabuje to hned :) Protoze pro vodni elektrarnu musim zatim pouzivat uhli. A uz jsem konecne prisel na to, jak neco vyvijet. To mi porad neslo :))) Takze ted to dostava uplne jine grady a zacinam asi po osme znova :)
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    JOPS: odpoved je prekladac..
    Inserters - Factorio Wiki
    https://wiki.factorio.com/Inserters
    SPM
    SPM --- ---
    JOPS: pásem a rukou, jde to... ale vzhledem k tomu, že typicky těch pásů na to potřebuješ dost, tak je jednodušší rovnou pustit elektrárnu
    JOPS
    JOPS --- ---
    IMPROVIZACE: jasny to chapu, ale ja nevim, jak to uhli dodat treba do teziciho stroje na zeleznou rudu nebo do pece. Ja se to snazil dodavat umelou rukou, ale to mi asi nemaka...
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    JOPS:
    takle muzes tahnout uplne na zacatku uhli kam chces...
    dve tezici zarizeni mirej proti sobe a tim si navzajem doplnujou uhli
    pak jenom vezmes zakladni prekladac na uhli co to bude vyndavat smerem na pas.. odtud uz muzes pokracovat jak je libo

PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    When they are moving coal, they fill themselves. This can be useful in remote bases or outposts. I also use them to fill my boiler setup early game because it's I ever run out of power, I don't need to manually kickstart it.

clovek se nauci neco novyho i po tech letech :)
    PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    JOPS: jses, ale je to zbytecny. Rucne to tam poprehazuj a soustred se na elektriku. Pak uz jde vsechno snaz.

Pouzivat coal insertery je masochismus
    JOPS
    JOPS --- ---
    Cus vsichni, tak jsem si to dneska nainstaloval... fuck :)))

a polozim zaludny dotaz.

Jsem schopen do tezebnich stroju dostat automaticky uhli pomoci Prekladace? Ja litam jak kokot s uhlim a porad to tam rucne pridavam. Elektrinu jeste nevyrabim :)
    MONSIEURLOUP
    MONSIEURLOUP --- ---
    PEDROBEAR: Proto na videa nekoukám a blueprinty si nepůjčuju, jednoho to je frustruje. A předveď svoje citybloky!
    PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    takhle jsem jel city blocks a byl jsem na sebe hrdej jak to mam hezky, az jsem nahodou narazil na YT na Nilaus a jeho serii Factory in a book s blueprintama kde to ma vymakany do posledniho detailu. Tak jsem smutne zavrel video a nejak postupne prestal hrat :D
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    MONSIEURLOUP: To mi prijde lepsi a lepe upravitelne.. zaroven muzes mit pripraveno uz dopredu v bazi..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam