• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETINYFactorio - česká budovatelská hra
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    vlak vzdycky vnima signal po sve prave strane
    signal ukazuje, jestli je za nim volno

JOPS
    JOPS --- ---
    panove, jsem asi uplnej debil :D snazim se zkamaradit s vlakama

obrazek dole

mam dve trasy a tri nadrazi (tohle je zmensena podoba)

prvni vlak jede z bodu AAA do BBB

druhy jezdi z CCC do AAA

jedinou podminku jsem tam dal cca 8 vterin cekani na zastavce.

vubec netusim, jak dat znaceni. Mne prijde, ze to dela strasny picoviny a vlaky mam porad v sobe :D

JOPS
    JOPS --- ---
    WILL: ja kdyz delal tenhle screen, tak jsem si dal ty roboty do inventare a pak to zacalo makat :) pred tim jsem je tam nemel :) diiky moc
    WILL
    WILL --- ---
    JOPS: Jo, ten setup máš správnej, takže roboti by kolem tebe měli všechno postavit. Co se občas může stát je to, že jim utečeš a oni se za tebou vlečou, protože potřebují nabít, a dokud ten jeden robot, co má za úkol ti něco postavit není nabitý, tak nic nepostaví.
    JOPS
    JOPS --- ---
    JOPS: ahaaaa, ja je asi musim mit v inventari co?
    JOPS
    JOPS --- ---
    WILL: dobrej postreh, jak dostanu robota k sobe?

nejsem schopen tam jakehokoliv robota strcit, ale nekdy kolem me ti roboti litali...

WILL
    WILL --- ---
    JOPS: To záleží, jestli máš vlastní roboty v tvém suitu, kteří staví a berou si od tebe z inventáře, nebo jsou to roboti, kteří lítají z roboportů. A ti druzí ti nic z inventáře nevezmou, můžou brát jenom z logistických beden.
    JOPS
    JOPS --- ---
    a jeste se snazim pochopit, jak funguji ti roboti. Vyrobu jedu ostosest, rozmistuji to vsude, zacinam vyuzivat i ty specialni bedny a jako dobry. Ale proc nekdy si ty roboti vezmou veci z meho inventare a nekdy ne? Treba ted mam planek, kde je cca 12 stroju na zpracovani Uranu a ty voe, proste ani hovno. Z meho inventare si to nevezmou. Nevim proc. Mel jsem pocit, ze to obcas brali...
    SPM
    SPM --- ---
    JOPS: Dej ji do rakety :-)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    JOPS: Rychle zpracovat nez se ti zkazi, strasne smrdi.
    A da se z nich vyrobit spidertron..
    JOPS
    JOPS --- ---
    A jeste jeden dotaz do placu, omylem jsem dronama chytil ryby.

Co s nima k certu mam delat? :D :D
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    JOPS: pokud si to dobre pamatuju, jo. Rozjedes multiplayer hru ze savu te singleplayer hry.
    JOPS
    JOPS --- ---
    dotaz na multiiplayer v zakladni verzi hry.

ja muzu pozvat nekoho do sve rozehrane hry?
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Hrozne me v te hre prudi, ze musim vsechno delat sam.
    Premyslim o porizeni hostingu s hrou Factoria, treba tady: https://nodecraft.com/games/factorio
    Pokud Vam to pak bude davat smysl, dam komukoli z Vas pristupove udaje a muzete se pripojit a pomoct s rustem tovarny.
    Hru bych nechal vanilkovou, bez extra konfigurace, i kdyz si rad pohravam s myslenkou marathon modu. Ale myslim, ze defaultni nastaveni ma nejlepsi balanc - vzhledem k biterum, velikosti tezist a tak dak.
    Nevidim to jako nejakej sprint k nejakemu dohrati hry.
    Nejake namety, pripominky, nebo treba chute se pridat? Jak byste treba resili sdileni pristupovych udaju ke hre? Dat to k dispozici verejne, nebo kazdemu, kdo bude chtit?
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    WOODMAKER: minuly tyden psali ze s nima prestavaji.. =_(
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Tak dneska uz asi nebudou zadny friday facts :( ... skoncila jim sezona?
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    PEDROBEAR: ja taky. Podle me proste drony a zluty, fialovy a bily lahvicky potrebujes uz na Naviusu.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Rozhodne se lette podivat na dalsi planety. Dobry napad je vzit si sebou material na nove silo a min prvni raketu at tam nezustanete viset.
    Ja se chystam na Aquilo pro posledni techy ale trochu je na to malo casu.
    PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    WOODMAKER: screenshot 3 je ovsem luxusni seed na bitery.

Co jsem pochopil tak s DLC dostavas na kazde planete vychytavky ktery ti ve vysledku tu bazi umoznuji zmensovat a zmensovat vic ze ses celkem efektivni, a mam problem prepsat mindset, ze se da vyrazit do kosmu driv nez mas vsechno v puvodni uz nalajnovany a hotovy protoze v tech planetach odemknes unlocky co za to stoji.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    V prvni hre (screenshot 1, 60h) jsem nechal opustenou svou prvni zakladnu a raketu odpalil na druhe.
    V druhe hre jsem nejak prohral, ani uz nevim, jak.
    Ve treti hre (screenshot 2, 360h) jsem zkousel marathon mod. Ale to me pak uz nebavilo, protoze se to nikam nehybalo. Zakladna je tak velka, ze se neda oddalit mapa tolik, aby to bylo videt cele
    Ve ctvrte hre (screenshot 3, 180h), jsem se snazil, aby byly teziste od sebe a byla to zabava hlavne z pohledu vlaku.
    A ted hraju tu patou hru (posledni screenshot, 40h) a jsem zpatky u velkeho busu a jeste si zjednodusuju praci novym zpusobem skladani tovaren. Tahle hra na nejakej velkej design jeste ceka. Zatim stavim jenom obchudek, coz jsem u ostatnich her nechaval az na konec.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam