• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    VACA
    VACA --- ---
    DRAGON: Cybertruck se mi libi. Ale tohleto je nevkusnej hnus, velebnosti.

    Vlastne nic z toho co je na ty strance se mi nelibi. Ani ten trailer, bohuzel. Nehlede na to ze mi prijde nepraktickej..

    Cybertruck je vyladenej celkem “krehkej” design. Krehkej ve slova smyslu ze tyhlety fanouskovsky doplnky rozbijej cistotu toho dila..

    Sam nejsem na urovni abych dokazal designovat doplnky k cybertrucku. Je to vlastne jeste tezsi nez pro normalni auto, aby se zachovala cistota a celistvost toho designu.
    Vono to na prvni pohled pusobi jako primitivni trojuhelnik, ale ve skutecnosti je to velmy promysleny. Je to provokativni, ale naprosto cisty. Tyhle veci co jsem videl, vcetne toho paskvilniho picovinama ovesenyho kombiku vypadaj jak od kolotocu.

    Sry, nemyslim to nijak pruderne.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    jenom pro zajimavost smlouva o prodeji tak velkeho pozemku (respektive mnoha malych pozemku) bude mit 2000 stran .. to az zase uslysite basnit nekoho o tom, ze narizeni tykajici se cele EU, jsou rozsahle ..
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    NEXIS_CZ: uzavreli v podstate smlouvu o smlouve budouci. Prodejni smlouvu maji podepisovat budouci tyden.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Static fire test of Falcon 9 complete—targeting December 16 for launch of JCSAT-18/Kacific1 from Pad 40 in Florida
    NEXIS_CZ
    NEXIS_CZ --- ---
    Tesla Berlin Expected to Break Ground on Gigafactory 4 Before Approval
    https://www.tesmanian.com/blogs/tesmanian-blog/tesla-breaks-ground-on-gigafactory-4
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    TOXICMAN: ten je nejaky nalesteny, chcelo by to nejaky pouzity ocouzeny, az to mas s aromou vesmiru
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    ten by se mi líbil :)

    SEJDA
    SEJDA --- ---
    SEJDA: resp. je dokonce mozne, ze s rozvojem smart tarifu budou i transportni spolecnosti platit za moznost vyuzit soukrome bateriove systemy. Mohlo by to byt pro ne o hodne vyhodnejsi, nez to poslat dat. Viz slavne precerpavaci elektrarny v CR.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    E2E4: akorat teda, bude "nizky tarif" resp. "super nizky tarif" vzdy, jenom s rozvojem smart tarifu, to proste bude chvili po spicce, nez pomale zdroje snizi svoji produkci, resp. vzdy kdyz obnovitelne zdroje zaberou nad ocekavanou produkci, resp. nutnou produkci.

    Jak rikaji ve videu, protoze se stale mnozi situace, kdy se silova elektrina prodava za negativni cenu, dokonce nekdy i tak nizkou ze by byla stale zaporna i pozapocteni transportnich poplatku dani aj. tak se muze stat, ze ti budou za nabijeni tveho baterioveho systemu platit, proste proto, ze i kdyz uz nesypou uhli, jeste porad ohrivaji vodu, ktera stale roztaci turbinu, protoze to proste nevypli dost brzo.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SEJDA: akorát teda noční proud je něco co s rozvojem solaru zmizí, resp se přejmenuje - proud bude nejlevnější v době kdy svítí slunce, ne jako dneska v době kdy je malá spotřeba a nelze vypnout stacionární zdroje..
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    TOXICMAN: na strese ma asi 4kWp (odhaduji podle velikosti panelu)
    Tvrdi, ze v listopadu naplni asi 1/4 instalace (polovinu PowerWallu) a za jasneho letniho dne by proud obe baterie "pretkl". Coz vyresi asi ohrevem vody.

    Doporucuje nabijet Powerwally nocnim proudem ;) A zminuje, ze ten Hub si sleduje pocasi a co by se nenabilo pres den ze solaru si prednabije v noci. Tim by se cena hubu (a cele sestavy s tim) umazavala cenou nizkeho tarifu .. tesi se na dobu az bude moci dodavat elektrinu do site .. ze solaru .. z baterii, to by sesplatneni vyrazne urychlilo. "smart tarifs"

    Kazdopadne myslenka, ze kdo pouziva sit v casech spicek vlastne pouziva nejspinavejsi elektrinu, je vazne zajimava.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Can you run your house off a battery? Tesla Powerwall 2 (Founders Series) & Tesla Backup Gateway 2
    https://www.youtube.com/watch?v=gP51JjnWvLo&feature=em-uploademail
    VACA
    VACA --- ---
    MRAKY: Hele me napadla takova souvislost i mezi teslou a starlink.. Pripojeni na internet tesla aut je jejich nedilnou soucasti.. Takhle budou mit v podstate svoje vlastni pokryti, vlastni sit.

    Coz vlastne zni docela “Muskovsky huste” :D Automobilka ktera ma svoji vlastni kosmickou sit satelitu pro internetovy pripojeni.

    No reknete, kdo to ma? ;)
    VACA
    VACA --- ---
    DRAGON: To je BMW E21, to jsem taky mel dokonce nekolikrat.

    Jo, tohle bylo jeste auto ktery slo opravovat doma na dvorku jen se zakladni sadou naradi:)

    Jak rad na nej vzpominam. A naopak vzdycky kdyz si uvedomim ze ten kousek z roku 1977 jsem prodal.. toho budu litovat uz asi do konce dni..

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MRAKY: ja bych mozna pockal a uvidime. Ted se muzem leda tak dohadovat, jak to asi bude.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    DRAGON: tak samozrejme te tezko budou chytat pri pouzivani ( teda pokud tim nevyrusis trebas sousedovi neco a on na tebe nepostve mistni verzi telekomunikacniho uradu)

    Tahle kontrola probiha pri importu zarizeni pro koncove uzivatele. Jestli si myslis, ze staty si nehlidaji, co se muze dovazet, tak jsi na omylu. Ve statech jako je cesko, podlehaji wireless zarizeni certifikaci/ respektive jejich pasmo vykon.
    v nekterych statech ti pokus o prevoz nelicencovaneho zarizeni zajisti vstupenku do vezeni. Nekde ti to jen zabavi.

    samozrejme nejaka cernota bude, ale masove pouzivani bez povoleni od mistnich regulatoru bude nemozne. Hezky priklad je indie. Maji stale ten stupidni zakaz internetu pro preletavajici letadle - i kdyz nedochazi k pristani, tak proste letadla musi internet na palube vypnout...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    :))))



    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MRAKY: narodnimi regulatory? z nebes? fuck them and their law :)
    jj, taky sem zvedav.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    DRAGON: starlink bude celit hromade dalsich problemu - napr jsem zvedavy jak se vyporadaji s narodnimi regulatory.

    nicmnene. Nezapomen, ze oni se rozhodli pokryt celou planetu. I kdyby mel zajem(nebo by si to mohli dovolit) maly zlomek lidi, tak to stale bude delat solidni uzivatelskou zakladnu. A nemusi jit jen o koncove zakazniky. Mas aerolinky,namorni dopravu atd. Starlink nebude mit konkurenci pokryvajici vse...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam