• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SEJDA: asi jsme tu offtopic, obávám se. Ontopic snad je, že v Číně asi bude mít Tesla největší konkurenci od malých domácích výrobců. Drobná elektromobilita je tam poměrně rozšířená, svojí roli určitě hraje i cena - v některých oblastech je elektřina prakticky zadarmo (třeba proto, že z míst výroby větrné energie nevede dost silné vedení do pobřežních nížin, apod.). Dobíjení drobných elektrovehiklů je tam každopádně rozšířené a běžné a Tesla bude prostě jen větší a dražší hračka...
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    JIMIQ: v cine bude brzo motor export top added value vyrobku po cele planete. Strana a vlada se nespokoji jen s 2bn domaci spotreby plus afrikou a chudou pulkou SE asie, ale bude chtit kontrolovat cely svet. v tomto ma cinan vetsi business potrebu nez american.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Kosmická loď Dragon C106 se vrátila ze své třetí a poslední návštěvy Mezinárodní vesmírné stanice. V rámci mise CRS-19 přivezla zpět přes 1600 kg nákladu. (Fotky: NASA, SpaceX, Pauline Acalin)

    Tento typ lodi Dragon poletí už jen jednou. V druhé polovině roku jej nahradí modernější nákladní varianta založená na Crew Dragonu.

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Doufám, že Elona nikdy nenapadne se oženit, je to až moc riskantní. V sázce je osud lidstva prohranej u soudu při rozvodu :))

    Grimes Announces She is Pregnant with Elon Musk's Child | Consequence of Sound
    https://consequenceofsound.net/2020/01/grimes-pregnant-elon-musk/
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SEJDA: já taky, film neřeším. Ten deštník sem měl, bylo to na hovno, ten neon držitele oslepuje.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    XCHAOS JIMIQ: Navíc maj poměrně dobrou historii v tom si tam ty investory nalákat, nechat je najmout domácí, vybudovat jim konkurenci a tu pak zvýhodnit, aby vyhrála. Viz třeba Uber/Didi, ale i pár dalších.

    Navíc mi v tom přišla ilustrativní jistá velká americká konference (myslim že to byl jeden z prvních DockerConů, ale jistej si nejsem). Všude megastánky všech typickejch hráčů s megafonama a někde v rohu měl takovej malej stánek Baidu Cloud s naprosto znuděnym, ale sebevědomym kravaťákem. Tak tam příjdu a zeptám se, co vlastně nabízej a proč bych je měl používat místo AWS/GC/Azure. A on na to “Budete chtít expandovat do Číny? Tak to stejně jinou možnost mít nebudete...” (bylo to v době, kdy už AWS měl region Peking).
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SEJDA: ja myslim ze to posudzuje podla toho co tam videl na svojej ceste na bicykli :)))

    (inak Cesi by uz mohli prijat euro, tie fronty v zmenarni pred prazdninami ma nebavia :)))
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    JIMIQ: USA nepujdou cestou znarodnovani, ani Demokrate by si to nedovolili. Pujdou cestou sankci. Az na to dojde, znici jakoukoli firmu zavedenim cel ev. nejakych byrokratickych prekazek. Nikdo z vysokeho managementu jakekoli evropske firmy se nevyjadri proti Trumpovi.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    XCHAOS: vsechno se meni, Cina zbroji, zabira ostrovy, rozsiruje sve uzemi. Az na to dojde, vsichni si nazory a postoje poupravi. Cesi prijmou euro, az jim to bude vyhodne (momentalne Babisovi). Cinani znarodni vse, az se vyhroti konflikt, resp. zavedou ekonomicke sankce. Nesnaz se prosimte odhadovat chovani statu na zaklade jedinne promenne ..
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    XCHAOS: no a až ty investice lákat nebudou potřebovat? V Číně už taky největší motor není export ale domácí spotřeba. A až to budou domácí služby, tak se budou moct vyprdnout na celý svět jako to dělají USA :D (nadsázka)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JIMIQ: cizím investorům spíše nezabavují, aby investice přilákali. Když ale budeš majitel Číňan, tak buď budeš spolupracovat, nebo tě taky třeba popraví za korupci, či tak něco... nebo aspoň na nějaký čas zmizí. Je to prostě složitější, nepřipomíná to moc nic čím jsme posledních 100 let prošli my, ani komunismus. Východoasijské společnosti mi připadají v podstatě feudální, tak či onak, pouze ne všechny to otevřeně priznávají.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DRAGON: nemyslel jsem ve filmu, ale v realite futuristickeho roku 2020
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SEJDA: protože ty neonový tyče oslepujou? nevím :)
    JANOS
    JANOS --- ---
    DZODZO: Suhlasim, v nemecku uz sa objavilo ze tam sidlia nejake netopiere, proste typicka EU situacia aka "Zluna Zimni" z Kosmo
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DRAGON: a proc se vlastne neujaly ty pruhledne destniky? ;)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    zase v Číně nevíš kdy se strana a vláda rozhodne ti tu továrnu zabavit :o)
    SITH
    SITH --- ---
    DZODZO: sorry, porovnáváš neporovnatelné
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Uvidime ako dlho sa bude stavat giga4, porovname nemecko a cinu. Tipujem, ze tam to bude tak 5 rokov ako poznam nemcov a ich otacanie kormidlom o 180 kazdeho pol roka
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    btw 1982 - Bladerunner, že by inspirace? To by bylo supr, kdyby se inspiroval zrovna v tomhle úžasným filmu ;)

    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    TOXICMAN: nj, ruka trhu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam