• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Oops. Report that a #SpaceX #CrewDragon test article was destroyed today during a parachute test. Report is the helicopter pilot dropped it prematurely at lower than planned altitude due to oscillations. Chutes did not open because they were not armed at time of the drop.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ten autopilot je zo dna na den lepsi a lepsi

    The Tesla Model Y Is the Tesla Everyone Is Waiting For
    https://www.youtube.com/watch?v=xAXDcTH6hPw
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    China had an oversupply, so we bought 1255 FDA-approved ResMed, Philips & Medtronic ventilators on Friday night & airshipped them to LA. If you want a free ventilator installed, please let us know!
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Starship stands rolling down Javelina Highway



    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Start na polar orbit z Floridy SAOCOM 1B kvuli korone odlozen na neurcito :( Dalsi na rade by mel bejt tedy Starlink 1-6 nekdy v dubnu...
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    E2E4
    E2E4 --- ---
    VACA: to ma smysl v poli, když nic jinýho nemáš .. problém není mechanismus, ale a) biokompatibilita b) možnost sterilizace c) spolehlivost a failure mode.
    NEXIS_CZ
    NEXIS_CZ --- ---
    Progress on levelling - Tesla Giga Berlin - 4k Drone Shots - March, 21. 2020
    https://www.youtube.com/watch?v=vbuhLjGwgE4
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    VACA: Proto Tesla chce mit vlastni automatickou taxisluzbu mimo jine. To jim muze udelat solidni prijem.
    VACA
    VACA --- ---
    MRAKY; ONDRA_99: No ona to podle vseho zas az tak sofistikovana a draha masina nebude. Vznikaj projekty kdy se vyrabej diy na zaklade bezne dostupnejch komponentu protoze je jich masivni nedostatek kvuli kterymu ted aktualne umiraj lidi ktery by to jinak dali. V italii uz napr nepoustej na ventilace lidi starsi 65let protoze proste nemaj kapacitu. A 65let mi teda neprijde zas takovy stari na to cloveka odepsat.

    https://web.mit.edu/2.75/projects/DMD_2010_Al_Husseini.pdf

    In the World: Breath of life | MIT News
    http://news.mit.edu/2010/itw-ventilator-0715

    Jinak samozrejme je tu fakt ze se firmy zdrahaj investovat do cehokoli kratkodobyho. To je taky mj. taky urcitej brzdnej faktor vyroby vakcin obecne. Protoze vakcina = masivni investice a dlouhodobej vyvoj, aby jsi pak proockoval populaci a nemel dalsi zisk. Pro vyrobce je mnohem vyhodnejsi resit medikamenty, protoze ty se odebiraj pravidelne. Aneb stalej zakaznik je lepsi nez jednorazovej. To se tyka i vyroby automobilu snizovani zivotnosti dilcich komponent. Nutnost servisovat = stalej zakaznik. Ze servisu plyne automobilkam nezanedbatelnej prijem. A jsem zvedavej jak se s timhle popere Tesla, protoze pokud se ted avizuje jak jsou ty auta zazracny ze nepotrebujou beznej servis, tak ten problem stalyho prijmu tesla driv nebo pozdeji bude resit tak jako tak. Ted jsou na vlne kdy vyrabi neco noveho, prelomoveho takze to ma masivni odbyt, ale az se z toho stane bezna vec..
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    MRAKY: No tak nejak to chapu. Problem je ze ty stroje stojej dost penez a po odezneni tehle epidemie jich zase bude potreba o dost mene. A nechat je lezet nekde bokem pro kazdy pripad si malokdo muze financne dovolit.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    ONDRA_99:
    VACA:
    v usa byly jine firmy, ktere v dobe praseci chripky delaly velike investice do ochrannych pomucek - a pote v nasledujicich letech zkrachovaly. Cina ma vyrobni kapacity, protoze je to tovarna sveta. To je imho to co mysli. Delat nejake velike investicni plany na zaklade soucasne pandemie, se muze krute nevyplatit.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    VACA: Neni to myslene tak ze nez jich stihnou vyrobit dostatek, tak uz to "bude fuk"? Ja sem to z toho tak na prvni dobrou pochopil.
    VACA
    VACA --- ---
    TOXICMAN: N, tak jestli mysli ze jich nebudou mit nedostatek, tak je muze expedovat do sveta. Myslim ze italove, a brzy i dalsi zeme evropy, by to prijali s povdekem..
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @elonmusk
    We’re working on ventilators, even though I think there will not be a shortage by the time we can make enough to matter
    SpaceX is working on ventilators too
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    ONDRA_99: jj, ale už to tu je
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    TOXICMAN: A dobra poznamka k tomu. Na tenhle obrazek odpovedel Elon Musk:

    "Slight booster length increase to 70m, so 120m for whole system. Liftoff mass ~5000 mT."
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    LADINEK: Nejspis ne. Neni to totiz ohrozeni zivota posadky a realne je bez jednoho motoru (pokud nevypadne moc brzo) v pohode dosahnou planovane orbity.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam