E2E4: no ale zase další sérii Stalink satelitů snad opatří nějakým stínítkem a hlavně natočí hranou proti slunci, aby neházely prasátka.. (co mi baví je to, že ta část s natočením bude jen softwareový upgrade, dostupný i pro už vypuštěné satelity)
On jako občas tápe, ať už jde o veřejné mínění nebo jiné věci. Samozřejmě, já bych uvítal ještě levnější Teslu než Model 3, protože jsem socka. Taky u těch prvních pokusů s pokrytím 1.stupně Falconu 9 1.0 korkem byla moje reakce nevěřícné kroucení hlavou, v řadě další věcí bych pak volil jiné priority vývoje (sakra, třeba vysokoenergetický a vícenásobně použitelný horní stupeň F9 by musel dávat smysl i kdyby třeba mohl létat jen na F9H, kvůli hmotnost!), ale v zásadě... nakonec vždy přišli s něčím ještě neuvěřitelnějším, než ohlásili prve.
Co se veřejného mínění týče, dal bych mu bod za to, že ventilátory pro americké nemocnice skutečně dodal (diskutabilní je, nakolik fakt zachraňujou životy, protože ta úmrtnost na nich je děsně velká a ta zápletka s hypoxií u covidu je zřejmě komplexnější problém, než u běžného zápalu plic) a uznal bych mu i pár dalších věcí, typu že les vykácený pro berlínskou Gigafactory nebyl zrovna přírozený prales a nebude problém ho offsetovat novou výsadbou, atd.
Zlehčování covidu a amplifikace neověřených fám patří k jeho slabším stránkám, dlužno teda podotknout, že propad amerického akciového trhu na něj bude mít dopad (ale zase: podle mě se ceny ropy už nikdy plně nevrátí a krize urychlí přechod k elektromobilitě, asi jako jako to, že za 1.světové války lidi dílem postříleli na frontách a dílem sežrali koně urychlilo nástup automobilismu, BTW taky v té době byla jedna velká epideme, že...)