• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    PER2
    PER2 --- ---
    SUMAC: kazda technologie se da zneuzit(a zneuzije se), o tom tu hadam nikdo nepochybuje
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    PER2: tak ne kazda technologie je bez zneuziti a prinasi akorat stesti a uzitek. staci se podivat kam se to dostalo s dronama v armade.
    PER2
    PER2 --- ---
    MRAKY: myslet si, ze ai neni neodvratny, je imho utopie .. je to jen otazka casu (jako jakakoliv jina technologie, co na zacatku vypada jako pouha scifi)
    XCHAOS: pred 100-200 lety taky nebyla vetsina lidi dost geekovita na to, aby jezdili autem (vsechny nas to zabije, zlaty kone)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    MRAKY: jen ty "konkrétní aplikace" jsou stále komplexnější a variabilnější, navíc už dnes dokáže stejný model sw+hw dokáže zvládat naprosto odlišné situace jen změnou vstupních dat a není nutné stavět pro každou aplikaci celé řešení znovu přesně na míru apod.

    Souhlasím s tím, že nástup AI skutečně neodvratný je. Posun v oboru za posledních deset, patnáct let je obrovský a rozhodně to není jen marketing.

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YMLADRIS: Hmm, Elon taky říká, že je na straně zachování vědomí ve vesmíru. U AI není jasné, jestli vědomí má nebo nemá - ostatně, není to zcela jasné ani u zvířat, není jasné, jak moc vědomí souvisí s jazykem, apod. Víceméně to berem, že co je nám biologicky podobné, to asi vědomí má, AI není na biologickém základě, takže prostě nevíme. Je to sada algoritmů.

    Neuralink mi nepřijde moc o AI, je to interface. A popravdě, i když na mém názoru nezáleží, myslím to na image firem a cílů kolem Elona Muska nebude mít tak kladný dopad jako ekologické technologie (Tesla) a vícenásobně použitelné rakety. Starlink poškozuje astronomy - sice ne víc, než světelný smog nad městy, ale není před ním kam utéct. Neuralink je neznámá, ale podle mě to lidi bude víc děsit, než že by to obdivovali. Na tohle je není většina lidí dost geekovatá.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    YMLADRIS: nastup ai je neodvratny? To ze dneska se uspesne pouzivaji urcite postupy k rozpoznavani reci/identifikaci vzoru nenmusi znamenat s urcitosti, za se ai povede opravdu vyvinout. Me zatim prijde, ze krom konkretnich aplikaci se jedna dneska predevsim o sliby a marketing.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    XCHAOS: musk to bere tak, ze nastup AI je neodvratny. lidi si nedaji pokoj a vytvori ji.
    pak mas dve moznosti - bud se nechat domestikovat do symbiozy s AI (analogie pes), nebo se snazit zustat prirodni nezavislej (analogie vlk), ale tim hodne otviras to pole moznosti typu jses pro AI spis pritez a tak te zakonci. myslim jako ze lidstvo ma obecne tyto dve cesty, nee ty osobne

    transhumanismus prestal byt otazka toho co se ti libi, ale zda hodnoty homo sapiens uz brzo prestanou byt relevantni nebo az pozdeji
    KULA
    KULA --- ---
    já to viděl včera v ty 2 ráno a bylo tam na mě moc záběrů na pulzující mozky, takže jsem u toho usnul.
    3 poznatky - Teslu budeš moci řídit telepaticky (hahaha, ale o tom přesně v důsledku ten projekt je) - lidi co na tom pracují jsou tak zapálení do práce, že se nepotřebují představovat (legračně na to v debatě všichni zapomněli) - Hromada lidí nepochopila a dlouho nepochopí, že alfou a omegou je pochopit vzruchy na mozku a později v mozku (teď nejsou nijak hluboko) a ty vzruchy dokázat přenést/doplnit/filtrovat na místech doručení. Viz chodící čuník. V příští verzi se můžeme dočkat toho, že prase bude tancovat lambádu, protože mu neuralink pošle takové signály.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DZODZO: většina sci-fi, kterou jsem kdy četl, tyhle brain-computer interfacy už rozebírala spíš v dystopických souvislostech... až na naprosté vyjímky. Samozřejmě, má to význam pro lidi, co jsou nějak postižený a tohle jim může zásadně pomoct. Ale přeci jen, já si z toho futurismu vybírám technologie, které jsou nějak slučitelné s nějakou lidskou zkušeností... tenhleten transhumanismus a posthumanismus není nic pro mě...
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Tak se uvidí, jak se poletí NROL44 abort 0,6s před startem.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    XCHAOS: cyberpunk 2077 baby!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    creepy
    A Closer Look At Elon Musk's Neuralink Surgical Robot - Slashdot
    https://hardware.slashdot.org/.../08/28/2338241/a-closer-look-at-elon-musks-neuralink-surgical-robot
    https://techcrunch.com/2020/08/28/take-a-closer-look-at-elon-musks-neuralink-surgical-robot/

    já chci elektromobily, rakety a základnu na Marsu - ale ne tyhle trepanace lebky z comics Vzpoura mozků (časopis ABC, 70.léta :-)
    PER2
    PER2 --- ---
    DZODZO: s neuralinkem muzes mit pak cokoliv chces, staci stimulovat ty spravny neurony
    "aaaa tady mame dalsiho, co se "ufetoval stestim""
    napada me takova skala veci jak se to muze zvrtnout ve spatnych rukach .. coz se i dit urcite bude(jako s jakoukoliv jinou veci), budes treba schopnej zazit bolest, kterou bys jinak nemohl zazit atp...
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ako tam rozoberali tie moznosti neuralinku, tak mna by v suvislosti s tymi prasatkami zaujimalo, ci moze existovat nejaky prekladac zvieracej reci alebo ci by sa dalo dekodovat co zeny vlastne chcu, to by bol objav lepsi jak koleso
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Starlink 1-11 údajně 9h před SAOCOM 1B, slušný...

    https://twitter.com/SpaceX/status/1299456107170033664?s=19
    PER2
    PER2 --- ---
    NEXIS_CZ: stream prave zacal
    PER2
    PER2 --- ---
    NEXIS_CZ
    NEXIS_CZ --- ---
    Neuralink Progress Update, Summer 2020
    https://www.youtube.com/watch?v=DVvmgjBL74w
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    BLACKHEAD: PDT je pacific day time, PST je pacific summer time. 9 hodin = 0:00 tvyho casu v CR.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    BLACKHEAD: to tam maju asi preklep, widget na telefone mi ukazuje ze v LA je teraz 7:31 takze 9 hodin posun
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam