• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    TOXICMAN: nemate niekto podobny zaber z pristania ale na sirku? hladam nejaky novy wallpaper na plochu :)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    XCHAOS: dělal to Stanley Caspar, takovej mladej kluk, podporuju ho od začátku na Patreonu, tak jsem i nasdílel :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TOXICMAN: Tak expendable meziplanetární verze podle mě nebude potřebovat atmosférický Raptory, na to grafici poněkud pozapomněli. Jinak ale dost dobrý, včetně hudby, a řekl bych i velmi realistický...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PER2: zvlášť, pokud Starship přežije všechna přistání cestou na Mars, ale jen část těch cestou zpět na Zemi, tak to bude fakt silná motivace pro kolonisty radši vydržet na Marsu :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KULA
    KULA --- ---
    SEJDA: tak přesněji, byl vidět 2 stupeň s nákladem. Jeden bod.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KULA: to nemohly byt tyto nove, ty byly uvolneny az hodinu a pul po startu. Navic i tak, hned po uvolneni je to balik satelitu a ne vlacek.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    good orbit!
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    TOXICMAN: nadherny pristani
    KULA
    KULA --- ---
    TOXICMAN: kdybych zapnul nahrávání, mohl bych se pochlubit pražským přeletem :D to už je podruhé, co jsem je fyzicky viděl pár minut po startu.
    PER2
    PER2 --- ---
    XCHAOS: byt nejaky cas na marsu/ve vesmiru a vratit se do zemsky atmosfery s brutalni gravitaci timhle zpusobem by mohla byt dobra motivace vyhnout se tomu no ;)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BLACKHEAD: no, já tipuju tak 10 výšek... přeci jen, volný pádem by to bylo několik sekund, se zbržděním více. ale nevím. nějak si pořád neumím představit, že bych v tom seděl a čekal, jesli flop vyjde správně. asi bych si uměl představit, že motivací osadníků zůstávat na Marsu bude, že když tu hrůzu přežili už jednou cestou na Mars, tak jí nebudou chtít podruhé riskovat cestou zpět na Zemi :-)
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    XCHAOS: Dle meho rychleho pohldu je to 5x-6x vyska SS. Ne vic nez sest!
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    A paralyzed man is challenging Neuralink’s monkey to a match of mind Pong | MIT Technology Review
    https://www.technologyreview.com/2021/05/14/1024907/musk-neuralink-man-monkey-mindpong-challenge-video-game/

    :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    XCHAOS: tak se zeptej na twitteru Muska. Sem tam nekterym lidem odpovida.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TOXICMAN: no, přiznám se, že nejsem schopen odhadnout, jestli flop začal výše nebo ne. Samozřejmě začal _delší dobu před dosednutím_, ale to je tím, že vše zafungovalo a motory pád zabrzdily. Ale ta výška se skutečně takhle odhaduje blbě, protože kromě těch mraků (o kterých nevíme, jak byly vysoko nad zemí) tam není žádný záchytný bod... video je prostě nazoomované aby tam byly tak akorát detailly, teoreticky by snad šlo spočítat počet výšek Starshipu nad zemí, ten úhel se mění na tu dálku nejspíš minimálně, takže by to bylo hodně přesné.

    ať googlím, jak googlím, tak se mi o tom nedaří nic najít, takže připouštím, že moje tvrzení, že začali bellyflop dřív, může být jen můj subjektivní pocit. fakt by to chtělo vygooglit nějaké srovnávací video...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PALEONTOLOG: tak je přece povinností Elona Muska vydělávat spoustu peněz akcionářům TSLA, a když jsme u toho, i akcionářům BTC. protože přece chytrý lidi jsou tady od toho, aby vydělávali peníze těm, který si mylej, že jsou taky chytrý :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam