• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    https://twitter.com/elonmusk/status/1420819718701780995/photo/1

    Completing feed system for 29 Raptor rocket engines on Super Heavy Booster
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    PER2: Utajit LEO satelit pred mocnostma je zatim AFAIK nemozny (s lidskou technologii. nepocitam spacetime distortion field systemy odjinud), musel by mit hyperspektralni kamuflaz, natrit ho ultracernou barvou nestaci. Ostatni taky trackujou radarama, IR/UV kamerama, lasery,... Pravdu se bohuzel asi nedovime, kdyz US dal taji i veci z 60. az 40. let.
    Zaujalo me "We had a couple of diff. things" "There was also a pre-launch conjunction"... Me se nechce verit, ze SPACECOM pousti civilnim ucastnikum provozu klamny/testovaci data behem ohlasenyho startu s posadkou.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BLACKHEAD: ...ale to je právě obrovský bias, který ve vztahu k přírodním materiálům spousta lidí má :-) některé vlastnonsti nenahradíš. Třeba zrovna u té gumy je to zajímavá story, mimochodem, vlastně nás od kolapsu zásobování gumou dělí jen rozšíření nějaké parazitické plísně, která víceméně zabila pěstování kaučuku v jižní Americe. A syntetické náhrážky jsou dost nanic, jak zjistili už Němci za války...
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    XCHAOS: Asi ne no. Jak jsem psal, proste me to jen "zastihlo nepripraveneho".
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BLACKHEAD: ale ty jo, ocel na ocel, víš jaký by to byl rachot? Na co bys to chtěl uložit, pro přepravu? Mimochodem, guma je taky přírodní materiál, akorát dražší než dřevo :-) Myslím, že vlastně žádný vhodnější materiál na tohle bys nenašel, ani žádný kov, ani žádné plasty...
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    EKG: Ehm, to je sci-fi.
    SEJDA: Ehm, to je blbost.
    TOXICMAN: Hm, ja nepovazuju drevo za zpatecnicke, ale slo mi o ten kontrast... Pouzivaji se ruzne uslechtile materialy, nove "super" slitiny a slouceniny a pokrocile kompozity. Ale "kdyz se stavi vez, letaji trisky". Proste me fascinuje ze i kdyz je to "rocket science", tak se proste na zakladni veci pouzije stejne obyceny material (prirodni kompozit, ano).

    Proste me jen zaujalo, ze na takovym super stroji, jako je tenhle prepravnik, maji proste par tramu ze dreva. Zadny hi-tech podlozky, hydrauliku, nebo tak neco. Proste "par prken"!

    ... ale to byla jen takova mala... OT! ;-)
    EKG
    EKG --- ---
    BLACKHEAD: Ehm...

    Yggdrasill | Hyperion Cantos Wiki | Fandom
    https://hyperioncantos.fandom.com/wiki/Yggdrasill
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    BLACKHEAD: pockej az Bezos zacne dovazet drevo z vesmiru :)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    BLACKHEAD: tyjo, dřevo mi nikdy nepřišlo nějak zpátečnické :)
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    PER2: Tvl, 21. stoleti, moderni rocket-science, ale porad se pouziva drevo.... :-)

    (ne, nevysvetlujte mi proc, ja to vim, jen me to proste na chvilku "stiplo")
    PER2
    PER2 --- ---
    TOXICMAN: mne se libi tenhle ;)

    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    pěkně se nám rýsuje :)

    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    KARLOSK: https://twitter.com/elonmusk/status/1409963681807544320

    @elonmusk
    There is the internal goal if things go right, which needs to be aggressive. Obviously, some things will not go right internally & there will be external issues too.
    That said, I think we can stack an orbital ship on an orbital booster in July.

    v červenci se určitě stackovat nebude, ale našlápnuto mají dobře :) tohle prostě nejde udělat za měsíc a je třeba si překládat elon-time :D
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Kdy se mělo původně letět? Elon říkal něco, že 5.8. orbital test? To se asi nestihne, každopádně můj tip je čtvrtek 19.8. cca 21.30 :))
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    PER2: Banky dělají něco podobného, aby snáze odhalili, že někdo ze zaměstnanců vynesl ven informace o majitelích účtů - Honeypot accounts. Jsou to "šťavnatě vypadající" účty, které jsou normálně vedeny v systému, ale lidé, kterým ty účty patří, neexistují, nikde se neregistrují, nic nenakupují (jen jim probíhají finanční transakce na digitálních účtech). Telefonní čísla a poštovní schránky (reálné i emailové) těchto účtů jsou pečlivě sledovány, a pokud jim přijde nějaká obchodní nabídka, tak je jasné, že někdo ze zaměstnanců zkopíroval databázi (nebo se jim někdo naboural do systému).

    Netvrdím, že to Space Force dělá kvůli tomu, aby odhalili, že jim cizí mocnost hackla systém; je možné, že tam ty objekty umisťují, aby časem na přesně stejnou orbitu umístili skutečný satelit a nešlo to snadno poznat prostým porovnáním staré a nové verze databáze. Ale logiku to má.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    zatím unikátní blízký pohled dovnitř při přepravě :)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Orbital Launch Table Rolled Out - Launch Tower Section 9 lifted into Place | SpaceX Boca Chica
    https://www.youtube.com/watch?v=U3WprPwbliI
    PER2
    PER2 --- ---
    VOYTEX:
    "analyst sat" - "ghost object" that is input into the system
    >
    prevent analyst sat from being used in conjunction analysis


    heh, ted je otazka, jestli je to vazne jen ghost sat nebo nejak realnej ale v utajeni, what could go wrong :) tahle vec jej en imaginarnu tu muzete ugnorovat nic vam nehrozi ... ha s necim jsme se srazili, ale podle udaju tu nema nic byt ;)))
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam