• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KULA: bude to mít asi vliv na to, jestli se ty ostré hrany těch dlaždic třeba neodpaří :-)
    KULA
    KULA --- ---
    jenom k těm dlaždicím, není tak nějak jedno, jestli to je vyhlazený nebo to má hrany? Rázová vlna (?) tak nějak drží ty ionizovaný molekuly .... stranou. Nějak se mi nechce ani uvěřit, že by to nutně mělo vliv na trajektorii návratu.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    25th Raptor to roll out this morning is RB22.

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAERO: myslím, že i s custom dlaždice a na čumáku by měli míň druhů dlaždic, než Shuttle. Ale ještě mají ty aeroplácačky - elonerony. Aspoň, že nemají žádné náběžné hrany jako Columbia...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    AXTHEB: česky: "průkopník slepých uliček" :-) ale ok, taky to sleduju s napětím....
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KAERO, MRAKY: Pracuji na robotu ktery udela praci misto Pepi lepice. Takze zkontroluje dlazdici a vadnou rovnou vymeni.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    XCHAOS: Fail fast. Prostě vyzkoušíš řešení, které vypadá dostatečně funkčně a nestojí moc peněz. Pokud rovnou použiješ drahý sofistikovaný řešení, takže se na Mars nikdy v davech nedostaneš.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KAERO: navic bych nepodcenoval rozdil v pristupu muska versus statni agentury, kde v prvnim pripade pepa lepic by si po flamu hledal novou praci.

    V pripade statni agentury radeji zamestnaji 10 dalsich lidi a prodlouzi terminy - viz soucasny stav vyvoje SLS
    KAERO
    KAERO --- ---
    XCHAOS: mozna uz dnes vice typu dilu fakt neni takovy problem jako u shuttlu. precejen nejen elektronika, ale i logistika a vyroba udelaly obrovsky pokrok. ani bych se nedivil, kdyby po pristani se namirila kamera, UI vyhodnotila vadne dily, ze skladu vyjely ty spravne kusy, a pepa lepic tam jeden po druhem nasazi tak jak mu pocitac rekne. pak jen prijde kontrola, protoze vi ze pepa lepic vcera zase sedel v baru do noci. mezitim se v tovarne automaticky pripravi linka na vyrobu prave tech chybejicich dilu. hadam ze cely tenhle proces byl 30 let zpatky u raketoplanu same papirovani aby vse bylo zdokumentovane pro pripad problemu.
    mno, mozna to je zpulky porad jen vlhky sen, ale zrovna nektere Muskovy firmy k tomu maji naslapnuto.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    XCHAOS: A to nezvladnou protoze nevedi jak na to a nemaji dost chytre lidi. Mozna by bylo dobre zapojit sebereflexi a priznat si ze tam jsou chytrejsi lide kteri vedi co delaji. Psat "tohle delaji hrozne blbe" by bylo divny i od Tory Bruna protoze sami pristavat nedokazi. A oproti tobe je to clovek co o tom vedi o rad vic. Od tebe to zni vylozene smesne.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ONDRA_99: copak dostat raketu do vesmíru dnes umí kde kdo, včetně rozvojových zemí.. oni se ale snaží dostat jí i zpátky, že jo :-)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    Hrozni amateri ta firma, vubec nevi co dela, meli by si najmout odborniky, takhle nikdy raketu do vesmiru nedostanou! Oh wait...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PER2: ty bodáky na kormidlech z tohohle hlediska vypadají dost hrozivě :-) i když zase se asi mají za úkol zachytit za ty trubky a neklouzat... ale stejně, když jsem měl nápad, že nejlepší nohy by byly žádné nohy, tak mi teda nenapadlo, že někdo přijde s až takovouhle šíleností :-) ale jistý smysl to dává... kormidla tak jako tak jsou vystavena obrovským silám....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SEJDA: ano,ale oni to zužování vyřešili širšíma spárama, podle všeho. No podle mě to prostě udělali špatně, použili unifikované šestiúhelníkyk a prostě je jen uřízli. Budou muset uděat na čumák geometrické tvary na míru, což jim samozřejmě prodraží opravy - v podstatě na každý půlkruh kolem čumáku budou muset mít specifickou sadu, to sice není tak hrozné, jako u raketoplánu, kde byl unikátní každý kus, ale pořád je to komplikace.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TOXICMAN: to jsou kráječe na dračí vejce vařená natvrdo :-)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Installing Starship booster engines for first orbital flight

    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    PER2: WHATEVER! Jakmile se to vznese!!! :-D

    (Jestli to bouchne ve dveste metrech, nebo ve dvou kilakach po ceste nahoru, nebo dolu, jestli to spadne jen tak na placato, nebo nekam do more, nebo jestli to zlikviduje pul StarBase, tohle bude neco!)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    PER2: to je fuk :) hlavne kdyz bude hodne pary a aspon jedna litajici flaska ;)
    PER2
    PER2 --- ---
    BLACKHEAD: az to prvne pristane na ty vezi a totalne ji to rozseka? :)
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    TOXICMAN: KURVA NA TOHLE SE TESIM!!!!!!!!!!!!! :-D
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam