• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    SEJDA: Promin, ale patologicke fetky nevyresis, a to i ten hladomor by vyresit sel snaze, nez poulicni nasili...
    Valky nevedou ti chudi, ale ti bohati.
    Bytovou krizi zpusobuji taky ti, kdo si mohou dovolit koupit dvanacty byt. Ne ti, kdo se snazi sehnat levny najem.

    Tim ze nekdo, kdo je bohatej, ale venuje ty penize na neco beyond-scope, nepodporuje, ani nezhorsuje stavajici situaci. A ano, situaci jako je hladomor, by mohl pomoct resit.
    S tim ostatnim, s tim ti ani miliarda dolaru nijak nepomuze. Potrebujes zlikvidovat urcite mysleni v hlavach tech, kteri ted momentalne skupuji byty, aby na nich mohli dal bohatnout. Potrebujes vymytit z hlav lidi potrebu "mit navrch nad ostatnimi". To je to co zene kupredu nasili a drogy. Potrebujes "zrusit" zbrojni vyrobu po celym svete. Ne jen nekde. Jen tak omezis valky, protoze zbrojni prumysl je to, co zivi valky. Kdyz nebude "potreba vyrabet nove valky", ubyde ti pulka konfliktu.

    Jak muze podle tebe Musk ovlivnit konflikt na blizkem vychode?
    JANOS
    JANOS --- ---
    SEJDA: Elon Musk nema skoro zadny cash. Jen miliardy v akciich. Jak ho chces zdanit? Rict mu at zaplati 50% z akcii, by znamenalo znarodneni Tesly a SpaceX. A pak az se jeho firmy zdesetinasobi, tak co? Mel by prodat opet pulku z toho zbytku aby zaplatil dan?

    Proto se dane plati az kdyz promenis akcie na prachy. Mne nejvic trapi to ze kdyz ho donuti prodat pulku podilu ve firmach tak ty firmy bude moct ovladat nekdo dalsi a puvodni myslenka pujde do kytek.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    SUMAC: prosim, nezacinejme tady o tom, jak se danim vyhybaji druzi. Drzme si Muska. A jak mame v kontrastu, ze na jedne strane se pise o Muskovi jako o nejbohatsim cloveku planety (skrze podily ve firmach) a na druhou stranu, jak se venuje intenzivne zachrane lidstva osidlenim Marsu ev. odbouravanim exhalaci z osobni automobilove dopravy. Coz je sice charitativni vice nez-li dost, ale mnoho lidi, na ktere mysli Sanders, se z toho nenaji, neumyje, nezajde k lekari ani nezahreje.
    Vzdycky tady bude otazka, jestli je dost dobre, ze budeme mit elektroauta, ze vysadime lidi na Mars, kdyz na Zemi mame hladomory, valky, negramotnost, bytove krize, poulicni nasili, patologicke fetky atd atd.
    Ja bych rad veril tomu ze i Musk, dela dost pro vyreseni spolecenskych problemu na Zemi, ale to ze to dela sam, a nema na to charitu, vypada dost amatersky.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SUMAC: tak keby si musk za to kupoval nejake opulentne vily a jachty, tak asi by som s tym mozno mal ideologicky problem, ale vzhladom na to, ze ho sledujem uz nejaky ten patek tak viem, ze to co zarobi sype do spacexu a vyvoja starshipu, uz historicky zachranoval firmy zo svojich vlastnych penazi, takze to ze je "bilionar" je pre neho asi tak dolezite ako ze na obed bude mat iba sunkovu bagetu

    ak chce sanders niekoho buzerovat, tak nech sa pozrie na wallstreet, kde sedia kokainovi fetaci co zisky prefukaju hore nosom a straty si nechaju zaplatit zlatymi padakmi a pritom nevytvaraju nic co ma zo svojej podstaty hodnotu
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    DZODZO: korporate tax je jedna vec, to plati tesla et al.; tax na prijmy jednotlivcu plati kazdy bilionar podle toho, ve kterem state zije a jak priznava se osobni prijmy, to se tyka Muska, Bezose a spol individualne. pak je tu tax evasion a ruzne sede double irish schemata, ktery vyuzivaj jak korporace, tak jednotlivci a imho tahle seda a spatne monitrorovana zona je presne to, proc jsou bilionari bilionarema.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    DZODZO: Muska se ofc tyka ten prvni odkaz
    druhy odkaz je k dokresleni otazky "co Sanders resi."
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    QWWERTY: tak ale corporate tax to su dane ktore ma zaplatit Tesla a nie Musk alebo sa berie ze Musk je Tesla?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MRAKY: screenshot neni hoax, je stale dostupny tu:
    Sanders https://twitter.com/SenSanders/status/1459584250668331011
    Musk https://twitter.com/elonmusk/status/1459891238384115722
    otazkou spis je, proc mel Musk potrebu si do neho rypnout, kdyz je to obecny statement

    KAERO: "co Sanders resi." .... resi porad dokola to stejny, tj. to co jsi spravne oznacil "jsou na vine zakonodarci a dohlizitelsky system."
    tzn. aby se reformovaly ty zakony, ktere aktualne plati a ktere si vetsinou prolobbovaly korprace, protoze ten problem se tahne uz od Johnsona/Nixona (prelom 60-70's)

    viz neustale se snizujici danova sazba pro nejbohatsi lidi
    Opinion | The Rich Really Do Pay Lower Taxes Than You - The New York Times
    https://www.nytimes.com/interactive/2019/10/06/opinion/income-tax-rate-wealthy.html

    nebo postupny snizeni podilu korporaci na HDP navzdory jejich rustu (src)
    KAERO
    KAERO --- ---
    ONDRA_99: Mno, ale ja resil toho Sanderse. A ne ze bych se chtel zastavat korunovych dluhopisu, ale byla to holt legalni moznost, a principu zaokrouhlovani mohli i mene majetni, viz treba sporici ucty Zuno banky, nekdy z doby 2012 s dennimi platbami uroku. Takze 'fair' znamena jeste vice nez kolik uklada zakon?

    Proste 'fair' je nedefinovany pojem, a takove obecne nedefinovane vykriky nesnasim. Pokud bohati neplati podle zakona, pak jsou na vine zakonodarci a dohlizitelsky system. Pokud bohati plati podle zakona, tak nevim co Sanders resi.

    SEJDA: myslis angazovanost jako charita/podpora? jsem si myslel ze to delaj vsichni prachaci v USA automaticky? ale asi jak pises, polovina ma jen selsky rozum.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    hlavně lidi jako Elon by měli být oproštěni o placení daní. Teda ne všichni, třeba Bezosovi bych je dal dvojnásobný. :D
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KAERO: podle mne tim Sanders mysli angazovast, ale protoze dobra polovina extremne bohatych lidi nema nic vic nez selsky rozum, asi je nejjednodussi je zdanit. Naopak stejne jako v CR, nebo ve Francii je i v USA bohata nadilka vsech moznych snizeni si dani volbou ruznych charitativnich daru. Je to znamka vyvinuteho pravniho systemu.
    Bohaci, kteri se nedostatecne venuji charite, byli uz od dob zruseni nevolnictvi a uvolneni svobodneho tisku (rozumej. kazdy nejenom totalni moc muze vlastnit tisk) pronasledovani chudymi davy.
    MRAKY:
    "Bernie ist communisst" Je typicke oznaceni, ktere pouzije nekdo, kdo vubec netusi, co to komunisti jsou.
    Napsat "Bernie je komunista", v cestine, chce solidni davku ignoranstvi.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KAERO: tak bernie je klasicky komunista :) pokud to neni nejaky hoax ten screenshoot, tak dostal hezkou reakci :)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KAERO: Ono je problem trosku v tom, ze ti superbohati neplati ani to procentualni (ruzne danove raje, korunove dluhopisy, ...).
    KAERO
    KAERO --- ---
    TADEAS: nikdy nevim, jestli ferovy podil je procentualni, nebo absolutni. Ale mam pocit, ze spousta lidi si u bohatych predstavuje ze 'fer' znamena progresivni.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    20211115-095417
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CRAZY_IVAN: přesto se mi zrovna tohle místo jeví z hlediska toho vstupu do atmosféry (hlavně od Marsu!) hodně nedomyšlené. Nemůžu si poomoct, ale jesttli je tu přední plácačku nutné mít takhle hodně vepředu (asi je, no), tak by měl čumák zřejmě víc přecházet z kruhového do eliptického průřezu (a to zhruba v té míře, v jaké teď ten přední "pant" zasahuje do proudu horké plasmy, při reentry).

    Možná se mým a bude jim to fungovat hladce a mají to všechno skvěle nasimulované, nebo to má nějaké jiné důvody, související s chováním v situaci, kdy by se jedna plácačka třeba ulomiila nebo zadřela.... ale z nějakého intuitivně aerodynamického hlediska mi možné chování téhle boule při hypersonických rychlostech prostě znepokojuje..stačí se podívat na fotky náběžných hran STS pořízených termokamerou, a tohle bude v podstatě ještě brutálnější úhel...
    PER2
    PER2 --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Ship 20 Six Raptor Static Fire Test | SpaceX Boca Chica
    https://www.youtube.com/watch?v=9Tzr-d0wGVU&ab_channel=NASASpaceflight
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    TOXICMAN: ty jo, to si někdo vyblbnul s těma dlaždicema
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    kdyby tam nebyla ta okna, tak ani nepoznam, že je to render :)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam