• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    TOXICMAN: Ale robital test este so sucasnymi raptormi, ci ako?
    PER2
    PER2 --- ---
    TOXICMAN: otazka je kdy :)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @elonmusk
    Still aiming for booster 4 & Ship 20 for first orbital test flight (this is pure coincidence!)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    ou yes
    https://twitter.com/elonmusk/status/1472052839316963329

    Each Raptor 1 engine above produces 185 metric tons of force. Raptor 2 just started production & will do 230+ tons or over half a million pounds of force.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ALCATOR: komunikace ESA s veřejností je tragédie celkově, přitom ta organizace má fakt potenciál - je to po odchodu UK z EU asi nejvíc pan-evropská organizace vůbec, protože je v ní i Švýcarsko a UK. stojí úplně mimo půdorys EU. S trochu nadsázky se dá říct, že chceme, aby EU byla daleko víc jako ESA, než obráceně. Akorát to na rozdíl od NASA prostě nikdo neumí odprezentovat a prodat...
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @SpaceX
    Static fire test of Falcon 9 complete – targeting Saturday, December 18 at 1:24 a.m. PT for launch of 52 Starlink satellites to low-Earth orbit from California.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    DZODZO: Pokud myslíš Matta Taylora z Evropské vesmírné agentury, tak na tom případu mě nejvíc sralo, že ESA zcela nepochybně má oddělení pro komunikaci s veřejností, jehož úlohou je mimojiné připravovat zaměstnance na komunikaci s médii, a nikdo z nich si nesplnil svou úlohu - nikdo z nich k Mattovi nepřistoupil a neřekl "Hele, Matte, půjdeš před kamery, tak si vezmi tohle firemní tričko, co jsme ti přinesli."
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    XCHAOS: mne to cele len pripomina tu kauzu s nejakym tym vyvojarom co mal na sebe "sexisticke tricko" a tak sa vo finale vobec neriesilo co na tlacovke povedal, lebo to cele prehlusili nareky sjws o tom ako sa oblieka
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    XCHAOS: Ono je to uz trochu obohrata pesnicka, ale neda mi to. Vela ludi poukazuje na to, ako tesla nasava dotacie. Drviva vacsina z nich vhodne ignoruje fakt, ze to Tesla robi ako sucast vacsej strategie - zacat od nuly v najvacsom regulacnom pekle a porazit existujucich hracov na trhu v ich vlastnej hre. Popri domovskej Kalifornii je to napriklad fabrika v Berline. Podla mna to uz medzicasom doslo aj managementu Volswagenu, ze pokial sa nerozhybu, bude do dvoch rokov najpredavanejsim elektrouautom Made in Germany prave Tesla model 3 :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    On se Elon dnes na Twitteru chytnul s jistou senátorkou... a hlasy, co se ho zastávají, že zaplatil na daních víc, než kdy všichni politici dohromady, poněkud pozapomínají, že Tesla hodně používá státních pobídek, ať už na nákup elektroaut nebo na solární panely a baterie, a SpaceX hodně dostává veřejné zakázky (a i na Starlink jsou nějaký ty dotace na vidlácký internet). Jestli platí Elon víc na daních, nebo víc dostává z daních ostatní Američanů, díky tomu, že umí čerpat dotace, to je velká otázka.

    Elon určitě není první z amerických mogull závislý na veřejných penězích - v aerospace průmyslu ostatně vojenské zakázky (armáda a letectvo) byly celá desetiletí normou. Celá IT bublina od PC přes software po Internet byla v tomhle ohledu spíš velkou výjimkou, Elon se spíš vrací k tomu, z čeho žil např. Howard Hughes apod. Oddělení ekonomiky od státu není v USA tak striktní, jak by ideologicky čisté libertariánství očekávalo :-) (i když samozřejmě, není to tam tak běžné, jako třeba v Evropě, kde je to v postatě stejně základ všeho)

    Co se bude dít, je zajímavé. Minimálně Starlink je taková hodnota, že SpaceX určitě nezbankrotuje. Ale možná je to nějaká předehra k tomu, že SpaceX (nebo aspoň Starlink samotný) vstoupěj na burzu a strčej tržní kapitalizací Teslu do kapsy. (Spíš Starlink - bude potřebovat tolik startů, které nikdo jiný než SpaceX nedokáže zajistit, že si tím SpaceX zajistí slušný příjem, aniž by museli nést riziko spojené s tím obrovkým množstvím peněz, které za to bude potřeba utratit)

    Je to určitě zajímavé. Globální necenzurovatelné pokrytí je předpokladem pro globální přijetí kryptoměn, protože ty se bez konektivity neobejdou. Je to celé takové propojené a jestli cílem je vysosat pobídky na zelenou ekonomiku (která se ale v podání Tesly přeci jen děje), kolonizovat Mars, ovládnout telekomunikační měny a nebo převést globální ekonomiku od bankami kontrolovaného financování na nekontrolovatelné kryptoměny... to ví jen Elon. Nejspíš všechno najednou :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DZODZO: ve skutečnosti, prezidentkou SpaceX je žena, což je v oboru nezvyklé. A samozřejjmě, tyhle věci jsou v USA především politické téma, je to země neomezených možností soudit se s kýmkoliv o cokoliv. zprávy to můžou být asi stejně reálné, jako teď u nás na sociálních sítích, že se Landa nechal očkovat. Nezapomínej, že všechno tohle může pohnout akciema Tesly (ať už tak či onak), cenama kryptoměn, apod.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SUMAC: "The former employees also believe the company is reluctant to hold some men accountable for bad behavior, especially if those men have put in a lot of time at SpaceX or have contributed great things to the company."

    To bude poprask az sa nejakym odhalenim za par rokov zisti, ze nas na mars dostali sexualni predatori, nieco jak ked panelove sidliska v cssr stavali vezni, ktori tiez napachali ktovie co vsetko

    Jeden clen blahej pamati nasho quake klanu siel sediet za danove uniky a pocas pobytu v base pracoval v cihelne, chces si postavit dom a tam ti cihly vyrobi zlodej, skandal
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Bloomberg by asi nekecal...
    Tesla to Accept Dogecoin ($DOGE) for Some Merchandise, Elon Musk Says - Bloomberg
    https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-12-14/tesla-will-allow-people-to-buy-merch-with-dogecoin-musk-says
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Elon Musk opäť šokoval. Tesla začne akceptovať dogecoin, jeho cena okamžite vystrelila
    https://fontech.startitup.sk/elon-musk-opat-sokoval-tesla-zacne-akceptovat-dogecoin-jeho-cena-okamzite-vystrelila/
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    PES:
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    PER2: No nevim, asi to neni ten nejlepsi zdroj informaci (lioness.co), kdyz mi to neprojde pres corporate-content-filter. ;-)
    PER2
    PER2 --- ---
    TOXICMAN: ha, po diskusis z novinek cloveka uz nic nemuze prekvapit
    SEJDA: snad si konecne uvedomil ze zachranovat lidstvo neni zas tak skvelej napad :) porad cekam kdy elon prejde k dark side, bude z nej skvelej zaporak

    takze tesla nezkrachovala, tak ted budou vsichni psat jak zkrachuje spacex, mmkey


    harasment ve spacex
    At SpaceX, we're told we can change the world. I couldn't, however, stop getting sexually harassed.
    https://www.lioness.co/post/at-spacex-we-re-told-we-can-change-the-world-just-don-t-try-to-stop-the-sexual-harassment
    PES
    PES --- ---
    SEJDA: Jako že připouští něco jako tohle?
    Elon Musk si není jistý, zda vývoj kosmické lodi Starship neskončí fiaskem – VTM.cz
    https://vtm.zive.cz/clanky/elon-musk-si-neni-jisty-zda-vyvoj-kosmicke-lodi-starship-neskonci-fiaskem/sc-870-a-213856/default.aspx
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam