• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MRTVEJ: Ta kde jsou ostré boje asi těžko budou mít starosti hrát si s Starlinkem. Jako fakt. Tohle už je sekta muscova. Relevance argumentu k smíchu.
    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    jj taky me pobavila predstava hrdinnych techniku jak opravujou bts a kolem litaj delostrelecky granaty :o)
    KAERO
    KAERO --- ---
    HOWKING: Rozesmáls, ale smutně. Zkus si představit, jak v novinách čteš že vybombardovali vesnici kde bydlí tvůj brácha, a v klidu počkáš 10 hodin než opraví tu BTSku, abys mu mohl zavolat jestli je OK. Teda pokud se dovoláš, protože ta přetížená BTSka klekne rychle. Ale jestli chceš, dám ti email kamarádce v Kyjevě, abys jí to osobně vysvětlil. Chceš? Stojíš si za svými slovy?
    JANOS
    JANOS --- ---
    MAWRHIS: Premyslel jsem celych 5 dnu. Mozek rikal CANCEL, srdce rikalo CONFIRM. Nakonec jsem to koupil protoze jsem Elonuv fanboy. Mam doma stabilni pripojeni na lepsi urovni, takze Starlink beru jako DIY projekt. Chci se hrat s nejakym routerem, zlepsit si networking skills, udelat nejake to load balancovani mezi 2 linky a pod. No a az me to prestane bavit tak to bud zrusim a prodam na ebay, nebo odparkuju k rodicum, kteri maji pitomou DSL linku co neda ani 10Mbit (a maji volnou strechu bez prekazek)
    PES
    PES --- ---
    LADINEK: Před StarLinkem v minulosti by to byla šance pro nějakého neúnavného fandu domluvit s lidmi podél údolí vybudování nějaké vlastní sítě ( Valley.Net ;-) ) dokud by se nedosáhlo na nějaké místo s dostatečnou kapacitou připojení ;-)) #JenŽertuji ;-))
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    JANOS: rad bych tady ten nekonstruktivní brekot posunul do nejaky konkrétnější roviny - zajimalo by me, jestli si pořizoval čistě na zkoušku, nebo máš v plánu používat a vyšší cena je vyvážená použitelností, kterou bys v danym místě s jiným poskytovatelem nedosáhl?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Obivious troll is obivious - bud si to na sebe vydela nebo nevydela, jednoduchy.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    HOWKING: blbost. Mám chatu v údolí Sázavy, 50km od Prahy, signál mobilních operátorů je tam velice slabej, defakto stabilní jen EDGE. Kopat tam přípojku by bylo finančně náročný, na žádnou wifi nevidím. Takže jaký bych měl dle tebe použít připojení k rychlýmu netu v případě, že bych se tam chtěl odstěhovat a pracovat odtamtud?
    A tohle není jedinej případ, znám jich poměrně dost, začíná to přesně recma o tom, že máme na vesnici LTE za pár korun a končí to brekotem, že se večer na nic nepodívam páč je moje vesnice a další dvě na jedny BTS a každej čumí na Netflix v HD ;-)

    Opravdu to není jen pro Afriku, ale dost dobře se to dá využít i v centru Evropy ;-)
    PER2
    PER2 --- ---
    SpaceX just fired a Raptor on the horizontal test stand for 365 seconds. That is the longest Raptor test observed at McGregor. Previous record was 360 seconds which was set last week.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    HOWKING: gratuluji k tve lokalite, kde mas dobry internet za super cenu.
    Ja mam 30/30 Mbps za 750 Kc (5 GHz WiFi = parabola na dome). LTE 25/8 Mbps za 650 Kc.
    V druhe domacnosti mam 100/20 Mbps za 750 Kc (VDSL)
    Jedno je okres s 90 tis. obyvateli a druhe krajske mesto s 90 tis. obyvateli.

    Na ukrajine maji vsude (skoro) EDGE. A je fakt, ze na rovinkach, ktere Ukrajine dominuji (ale ne vsude), mas neprerusovany signal.
    Mapa pokryti 50 Mbps resp. 100 Mbps LTE (realne 30 Mbps):

    Coverage
    https://m.lifecell.ua/en/small-business-lifecell/support/coverage/

    Navic, na ten "den", kdy mas LTE "sestrelene", je Starlink vice nez dobry. No a pak nejlogictejsi, kdyz je sestreleny kabel (napriklad z duvodu likvidace blizkeho mostu), je pripojit Starlink rovnou k BTS.

    JANOS: satelitu jeste neni 20 tisic. Ale i tak uz je to pekny vysledek.
    PES
    PES --- ---
    HOWKING: Dost divné jednotky MB na rychlost... a na VDSL (třeba i od toho T-Mob) máš rychlost 1:10 popř. 1:5, takže u T-Mob je to 100/20 (Pevný Internet L), což by s bondingem mohl dát těch 200Mbps na downloadu, ale rozhodně ne 100Mbps na uploadu ;-)
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    HOWKING: Takze jsi sem placnul neozdrojovany obrazek (kdybych se nezeptal), ktery je zcela irelevantni (jine misto, jiny cas), proste jen aby bylo videt, jak je to "spatne"...

    Jak rikam, poplivavac...
    Uzij si minuska!
    JANOS
    JANOS --- ---
    Moje mereni tady... Zatim je to prvni nastrel, uvidime zda najdu lepsi umisteni.

    HOWKING
    HOWKING --- ---
    BLACKHEAD: To je měření z článku na Lupa.cz
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    HOWKING: A to je teda tvoje mereni, nebo sis to nekde stahnul?
    HOWKING
    HOWKING --- ---

    Nádhera. To fakt stojí za ty prachy.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    BLACKHEAD: O tom to není. Mám 200 MB download, 100 MB upload, Ping 12 ms, výpadky 0, blokování? Čeho? Sputniku? To je pro mě přidaná hodnota. Cena 370 kč měsíčně (T-Mobile VDSL). Chápu, že si to pořídí někdo na Gruňi (ale i tam je LTE), ale jinak, tohle je jen do Afriky (i na te Ukrajině to nepoužívají, protože mají funkční LTE téměř všude a poničené BTS se opravují v řádech hodin. To si jen Musc udělal PR.
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    SEJDA: Jakobys nevedel, ze HOWKING je notorickej poplivavac StarLinku... ;-)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    HOWKING: cena x rychlost x latence x dostupnost x blokovani .. to uz mame 5 parametru, ze lterych vyzdvyhujes jenom prvni dva.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    JANOS: Super co? Platit 10x tolik za 10x horší připojení :)
    JANOS
    JANOS --- ---
    CRAZY_IVAN: V evrope zatim vsem chodi tento kulatej model, hranatej je jen v USA (a na ukrajine)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam