• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    TOXICMAN: Aaa, zase jednou pristani na pevnine! :-D
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TOXICMAN: T-3min
    PES
    PES --- ---
    Nebylo to tu již?
    Starlink spouští satelitní internet pro obytná auta. Stojí o 680 korun víc a může být pomalejší – Connect.cz
    https://connect.zive.cz/clanky/starlink-spousti-satelitni-internet-pro-obytna-auta-stoji-o-680-korun-vic-ale-muze-byt-pomalejsi/sc-320-a-216622/default.aspx
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Tesla's FSD Beta Is Getting CONFIDENT | V 10.12.1 | 2022.12.3.15
    https://youtu.be/WP0qfFAEBsE
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    VIRUS31: Ani moc lidí tam není co? Takže pro to mizivé procento samot má ten megalomanský projekt fakt opodstatnění. (a nemluvím o tom, že již desetiletí existuje jiná možnost satelitního internetu cenově srovnatelná). Ale chápu že ten argument LADINEK s rozlehlou Amerikou má asi opodstatnění. Nicméně jak tu již padlo. Trh sám rozhodně. (jen toho času, než to zkrachuje je škoda ;-D)
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    HOWKING: neni tam ani edge ani nic jinyho, bez signalu. Mozna kdyz vylezes vysoko na strom chytnes neco z vedlejsi zeme.
    LEGI
    LEGI --- ---
    PES: v českém jazyce, jasně.
    dostali pojeb za nějaký tweety atd.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    HOWKING: no trebas za mne - oderske vrchy - pokryti mizerne. Hranicni oblast ceska totez - nemam samozrejme projite vsechno, ale tam kde jsem byl, tak vysledek byl ocekavany - pokryti mezi sousednimi zememi se obcas bije == spatne pripojeni.
    jakekoliv vysoke oblasti budou mit problemy s kvalitou take ( ne prilis optimalizovatelne pokryti)
    PES
    PES --- ---
    LEGI: Hlavně že o tom měli celý kus ráno na ČT24 (se Stachem?) z Hvězdárny v Praze...
    LEGI
    LEGI --- ---
    dneska ve 20:27 našeho času startuje Falcon 9, Transporter 5
    na palubě český cubesat Planetum - jenže.. jak jsem pochopil, oni ani teď pár hodin před startem nemůžou nic říct, že startujou, protože jiim to smlouva se Space X zakazuje... (dokud to nějak ofiko neproflákne Space X).. krom toho vetují veškeré PR materiály společností, kterým vynáší hardware..
    inu, "monopol"
    KAERO
    KAERO --- ---
    HOWKING: mimochodem vsiml sis ze rusaci posilali rakety treba i na Lvov? Daleko od fronty, neni to misto tezkych boju, ale infrastruktura dostava zabrat. Hele, ja taky nejsem nadseny z toho jak se svini obloha, myslim si ze to je pro astronomii katastrofa, ale nebudu kvuli tomu vykrikovat ze to nema pouziti, mlit nesmysly o muskove sekte, popirat zkusenost jinych a hlavne nebudu ze sebe delat dementa. Kdezto ty to tady delas primo ukazkove.
    Mimochodem bez LADINKovi vykopat ten kabel, at teda nemusi pouzivat Starlink.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    HOWKING: civilizovaným světem bereš co? Třeba USA kde pořád nemá 25% (už nevím přesně) přístup k rychlému netu? Kolik to je lidí z 340M si můžeš spočítat sám ;-)

    Ty si to představuješ strašně jednoduše. Když mi na mobilu sviti LTE tak jsem za vodou. Jenže ono to tak prostě nefunguje a světě div se, pořád jsou i v civilizovaný Evropě místa kde není signál vůbec.

    PS: teď akorát tocim u starýho mlejna někde u Vlašimi a proto abych mohl odeslat tuhle zprávu jsm musel vylézt na kopec protože dole v údolí signál prostě není a dost pochybuju, že je tu vůbec telefonní linka...
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    VIRUS31: To ti věřím, ale LTE tam máš, ne? (a hlavně reaguju na to, že očividně on s tím není zrovna "na horách" - proto postrádám smysl - ale už to dodatečně vysvětlil, je to nerd a uctívač v jednom - pro to mám pochopení - jinak ale smysluplnost tohoto v civilizaci nevidím a mimo civilizaci v třetím světě to bude finančně nedostupné - a kvůli toho se sviní obloha)
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    HOWKING: u nas na horach bys byl se svym Tmobile VDSL za 370 takzvane v pici a ani by sis nezavolal.. )
    KAERO
    KAERO --- ---
    HOWKING: Proc pravdepodobnost? Tam kde je maji tam jim to zlepsilo pripojeni. I jedno jedine pouziti starlinku je dostatecne proti tvemu veskrze hloupemu tvrzeni "i na te Ukrajině to nepoužívají".
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    HOWKING: "Muskuv darecek" bezi i na elektrocentrale, ma jenom 100 W, takze jde v podstate napajet z autobaterie.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MRTVEJ: Ta kde jsou ostré boje asi těžko budou mít starosti hrát si s Starlinkem. Jako fakt. Tohle už je sekta muscova. Relevance argumentu k smíchu.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    KAERO: Taky mám kamarády na Ukrajině - právě proto znám dobu opravy těch BTS a i možnosti internetu v místě. Tedy si za svými slovy stojím. A jaká je pravděpodobnost, že ve vesnici, co vybombardovali mají Mucovy dárečky? Jako fakt trochu soudnosti. Tam nepůjde ani proud.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam