• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    rozhovor s kurzweilem, rec je i o neuralinku, podle nej je stale moc low-bandwidth na merge do digitalniho prostoru, budoucnost je v nanobotech .)

    Ray Kurzweil: Singularity, Superintelligence, and Immortality | Lex Fridman Podcast #321
    https://www.youtube.com/watch?v=ykY69lSpDdo
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SEJDA: nevím, jestli mám na mysli řešit všechno přes superpočítače, protože některé z těch situací určitě budou nelineární a budou se simulovat špatně...

    Jde prostě o to trefit se rámcově do nějakého parametrického prostoru, ve kterém ty optimalizace má smysl vůbec zkoušet.

    Je pravda, že ocel se v aerospace vždy používala u aplikací jako ruské nadzvukové stíhačky. V 50tých letech proběhla vlna nerezových designů, ale kosmonautika se posunula k těm různým isogridům frézovaným do hliníku a tak.

    Prakticky všechny rakety, třeba i když vylověj z moře severokorejský první stupen', maj nějakou přidanou vnitřní strukturu. U Superheavy a Starship jsme ji viděli jen u těch prvních iterací (to znamená, že tam nebyla žádná) - co je uvnitř nádrží jako vyztužující konstrukce ted', už není public domain. Ale něco tam téměř určitě být musí... silně pochybuju, že to bude jen svinutý plech konstantní tlouštky, a že akorát tu správnou najdou iterativním designem...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    XCHAOS: svarec pracuje rychlosti vyssi nez superpocitac pri pocitani proudu ohrivajici se a vyprazdnujici se nadrze. No a kdyz k tomu pripocitas i vypocet chyby modelu, a nechas tym analytiku vypracovavat mozne moune zdroje chyb, uz je upraveny stupen znova vysvareny, na place pripraveny na dalsi test.
    Ani v leteckem prumyslu se neuplatnuji pri inovacich modely ale spise iterace.
    Pokud tim myslis to, ze nahradis svarece robotem s obsluhou. Tak ano, to stihnes 2 testy, nez se superpocitac vubec dostane k 42 :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SEJDA: hmm, matematika je přežitek z doby před érou post-scacrcity society. Až na to, že možná z enviromentálního hlediska bychom neměli mít pocit, že jsme až tak post-scarcity... nevím...
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    SEJDA: Analogie jsou jak nohy - ne každému fungují.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    zajímavost k baterkám v tesle při požáru baterií

    PER2
    PER2 --- ---
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ALCATOR: aby z ni konecne prestaly padat ty desticky .. ale metodu chapu, stavi tu raketu co nejlehci .. zacali s tensimi plechy, nez jake pouzivaji ted, s mene vyztuhama atd. Uz nenici stupne na zemi, ale priblizuji se ke niceni stupnu v atmosfere.

    Nicmene ta predstava .. postavime most, a zkusime, jestli po nem prejde kocka, pak pes, pak clovek .. pak tank, pak 2 tanky .. no a kdyz spadne, nebo se prohne, tak pridsme material :)
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    KAERO: B7 vezou do hangáru, aby tomu "vyztužili" trup.
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    KAERO: Ano.
    KAERO
    KAERO --- ---
    ONDRA_99: ech, dobre, zeptam se jinak. Vi nekdo co ted vylepsuji u starship? Byly zjisteny nejake nedostatky? Problem s odpadavanim dilku izolace byl vyresen? atd. atd.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KAERO: Na vsem maji neustale vyvoj.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Na starshipech je ted nejaky vyvoj nebo se jen ceka na boostery?
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    B7 jede zpět pro upgrady, B8 nástup

    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Orbital flight date?

    @elonmusk
    Late next month maybe, but November seems highly likely. We will have two boosters & ships ready for orbital flight by then, with full stack production at roughly one every two months.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @elonmusk
    Our focus is on reliability upgrades for flight on Booster 7 and completing Booster 9, which has many design changes, especially for full engine RUD isolation.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    TOXICMAN: vyborne. A to me tu jeden z mistnich rozumbradu nekdy pred rokem povysene poucoval, ze na boosterech nikdy neprobehne plnej static fire.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Every SpaceX Starship Variant Explained
    https://www.youtube.com/watch?v=EsuoDtwEaJg
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    JONAS3: "wet rehearsal"
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Už se na to porno nemůžu dočkat!!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam