• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    Uz jsem videl vicero velmi efektivne fungujicich IT tymu. V podstate vzdy mely jednu vec spolecnou: extra dobreho cloveka jako "line manager" (tj. ten clovek, co na nejnizsi urovni bezprostredne ridi praci ostatnich). Takze kdybych ja chtel optimalizovat chod IT firmy (a jsem moc jsem rad, ze to muj job neni ;-) ), tak bych se zameril na tuhle uroven a ne kadrovani jednotlivych developeru, jestli jsou dost hardcore a delaji dostatecne cool veci. Natoz podle tydenich "samohodnoceni".

    Ale ono je to v zasade asi vlastne dost jedno. Nemyslim si, ze by v Twitteru delalo az tak moc jedinecnych nenahraditelnych lidi. Oni zas tak prevratne technologie nepouzivaji. Takze pokud Musk vyhaze prilis mnoho zamestnancu, tak pak bude mozna muset utratit hromadu penez, aby je nahradil. Ale sezene je. Nekdo bude horsi, nekdo lepsi. A nebo se mu skutecne podari vytvorit pravou IT-utopii, kde sedi vedle sebe jeden genialni programator vedle druheho a krome pauzy na obed (za vlastni!) spolu krasne spolupracuji a pisi dokonaly kod. Tak jako tak tyhle zmeny v Twitteru asi budou neco, z ceho se casem budou moct ostatni poucit. Ale nas vsechny tady (at uz Twitter pouzivate nebo na nej jen zvenku v hruze koukate) az tak neovlivni, jestli Musk bude muset zaplatit za lidi 2x vic nebo 50% usetri. Asi to nepodelaji tak, aby se Twitter neopravitelne rozpadnul. A pokud bude vyvoj nejake nove funkce trvat o mesic dele... so what?

    Co je asi vyrazne zajimavejsi, je jaka bude dalsi role Twitteru ve spolecnosti. Musk se tvari jako maximalni zastance free speech, ale mnozi jej kritizuji za banovani parodickych uctu. Ja bych to tak nevidel. Podle me jsou "free speech" a "anarchie" nezavisle veliciny. Twitter by mohl chtit po zakaznicich neprustrelnou verifikaci identity, ale pak nechat Frantu Novaka pod svym jmenem napsat "Inzulin by mel byt zadarmo pro vsechny" nebo "Elon je magor". A nebo nejakou ulitlou Q-anon konspiraci ci birther kecy. A mate temer absolutni free speech. Nebo muze nekomu z jednorazoveho mailu nechat vyrobit ucet EliLillyForReal, za $8 z predplacene anonymni platebni karty mu prodat "overeny" ucet a nechat ho napsat "Inzulin bude zdarma pro vsechny". A mate poradnou "anarchii".

    Osobne si nejsem jisty, kde presne by mela byt hranice "free speech" a "hate speech". Ale pokud Elon zrusi oddeleni "pokud nebudete poslusne rikat jen to, co my povazujeme za spravne (a tudiz jedine pravdive), tak si na vas doslapneme", tak se zlobit nebudu :-).
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    DZODZO: scrub, špatné počasí
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    POSPIK2705: furt ma prachy ale letos sel z ~260 mld usd na 160mld usd. Jeste rok a pul a muze bejt na nule (nadsazka :) )
    Tesle se prej ted v Cine nedari a museli zase snizovat cenu
    POSPIK2705
    POSPIK2705 --- ---
    E2E4: no presne tak :D kdyz nebudes dost hardcore tak tam prsote nepatříš .. novej majitel novej řád. kdyz se tito nelibi tak cau .. musk chce zkrouhnout vydaje aby je mohl pak promenit na výdělek ..a co jako :D
    POSPIK2705
    POSPIK2705 --- ---
    E2E4: to se muzu ptat i ja vas kde berete zase ze to nedela dobre..vis co ..
    no :D v dnesni dobe je tolik uz pred delanyho kodu ze jdes na github tak to skopcis pak to prepises a je to ..kdyz jsem se ptal kamose jak koduje tak mi odpovedel takhle ..pak to presne predelam podle potreby a ono to funguje .. O_o ale tak je to asi v poradku no .. kdo by vsechn odelal dneska od peaky ..

    navíc btw : kdyz se na to podiváme logicky. tak o proti me nebo tobe elon vybudoval x podniku x jich ztratil ale furt ma prachy a furt mu je lidi chcou pujcovat ...a kolaborovat snim .. takze asi tak
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    PER2: Fascinuje ma ako nizko mieri ta antena :) Cool, ze uz maju dost druzic na obeznej drahe na prakticke pokrytie aj takychto oblasti.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    OMNIHASH: neboj, lidstvo od nich zachrani multimiliardar co ma jako konicka vesmirne rakety :D
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    STARE_CASY: koukám, že programátor v IT korporátu pomalu ale jistě prosakuje na pozici nejnenáviděnějšího povolání dneška. Hajzl si celej den sedí v luxusním kanclu, pojídá firemní krevety, sem tam si odskočí na hodinu jógy do vedlejší místnosti a bere za to víc, jak průměrná slušná rodina!
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MRAKY: to byla reakce konkrétně na POSPIK2705, obecně na náhodne pozitivní reakce na Muska v Twitteru na Twitteru.

    a jak to funguje v Twitteru netuším, jistě ne ideálně..

    ale nějak nemyslim, že se to zlepší tak, že budou všichni ICs každý pátek posílat generálnímu řediteli maily co dělali s kousky kódu, a on bude podle svého dojmu vyhazovat slabší kusy..

    nebo obecně, že funguje přístup mikromanagement + vyhazováni těch co nejsou dost hardcore.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    MRAKY: nejsem pospik. jen mne to zaujalo.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    E2E4: "mi přijde, že čím míň lidí rozumí tomu jak funguje vývoj software/internetových služeb, případně řízení velkých firem, tim víc jim přijde že to ten Elon dělá dobře.."

    git znam/pouzivam a plati to i dalsich ... nicmene nemam moc tuseni o stavu v twitteru - v jakem stavu maji procesy. Jak dobre maji nastaveny provoz. Jaky je stav jejich vyvoje...? Opravdu pouzivaji to co ty automaticky predpokladas ?

    nez budes pokracovat. ty mas nejake insider info? ano/ne
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Komentář: Musk opět šokuje. Zaměstnanci mají pracovat a zákazníci platit - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-komentar-musk-opet-sokuje-zamestnanci-maji-pracovat-a-zakaznici-platit-219803
    PER2
    PER2 --- ---
    Starlink is now available across all of Alaska and Canada
    Now also serving Finland, in addition to expanding coverage across all of Sweden and Norway

    PER2
    PER2 --- ---
    DZODZO: zrovna cisnky ceo asi nechtej bejt moc videt nebo si nejak vyskakovat, protoze by taky mohli zmizet, zejo .. jack ma posila pozdravy
    PER2
    PER2 --- ---
    JIMIQ: to je takova ta cinnost, kde cely den vymyslis, co tam jeste napises za blaboly :D
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    DZODZO: V bledemodrym uz to tu bylo... ;-)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    E2E4
    E2E4 --- ---
    POSPIK2705: hele a ty tomu nějak jako rozumíš, slyšel jsi třeba o Gitu, pull requestech a tak ?

    mi přijde, že čím míň lidí rozumí tomu jak funguje vývoj software/internetových služeb, případně řízení velkých firem, tim víc jim přijde že to ten Elon dělá dobře..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    QWWERTY: plus hlavně se to naučí fejkovat.

    POSPIK2705: jako myslíš že na to bude mít 10 sekretářek, který mu z toho budou posílat vycuc? nebo že to nějak půjde hierarchii řízení?
    POSPIK2705
    POSPIK2705 --- ---
    DZODZO: no presne... who cares
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam