• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    dosli lidi na fack-checking .. predvolani Muska do Senatu za 3 .. 2 .. 1.
    Konec boje proti dezinformacím o covidu. Twitter zrušil politiku ověřování jednotlivých tweetů | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/technologie/twitter-dezinformace-covid-koronavirus-elon-musk_2211292119_har
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Booster 7 - 13 Second Static Fire Test | SpaceX Boca Chica
    https://youtu.be/_vLy23jGq7o
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    SEJDA: omyl, zaplatíš, abys ho mohl vypnout...
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    JANFROG: zajímavý, to mě obohatilo, napiš víc o tom jak ses u toho cítil
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    TADEAS: Diky. Ted jsem si chvili cetl tu uvodni stranku o Urbit OS a ten text mi prijde jako...no prinejmensim dost tendencni a manipulativni, kdyz uz ne total BS.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    JANFROG: to je operacni system, kde budes muset nejdrive zaplatit, abys ho mohl zapnout.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    QWWERTY: hm koho tym memom impersonoval? Postol to pod uctom CNN s modrou fajfkou alebo pod svojim?
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    TADEAS: krypto-web3 nativni operacni systemy
    To je presne co?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    PES: imho na zduvodneni staci oslabeni moderace obsahu podana jako app store violation, kdy apple bude tvrdit, ze chrani svoje zakazniky pred questionable obsahem. a nejsem si uplne jisty, jestli policy violation muzes schovat pod diskriminaci v ramci monopolu

    + ze vlastnik platformy generuje fake content a porusuje vlastni pravidla, reputaci platformy taky zrovna neprida

    Elon Musk posts meme mocking CNN -- violating his own Twitter rules
    https://nypost.com/2022/11/28/elon-musk-posts-meme-mocking-cnn-violating-his-own-twitter-rules/
    Elon Musk trolled the cable news network Monday by posting a Photoshopped image of anchor Don Lemon with the headline of a fake news story.
    Musk brushed off CNN’s response, tweeting: “Lmaoooo.”
    ....
    Musk required Twitter users to label their accounts as parody if they intended on impersonating others.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    XCHAOS: U války na Ukrajině je dle mého ještě něco víc, než my obyčejní vidíme. Takže ten obrat Muska mě vůbec nepřekvapuje.

    Ten OS má smysl jedině, že bude mít v základu i vše důležité-potřebné pro většinu uživatelů, podobně jako to měli telefony s WM 6.x. a že bude vyrábět i vlastní telefony a to buď v USA nebo v EU. Ale vzhledem k tomu jak se Evropa sama dobrovolně totálně vybrabčila, tak se stala v podstatě spíše jen loutkou.

    Za mě byla blbost ekonomicky Čínu podporovat už v 89, teď je to mnohem větší průser. Ale kdo by mě tehdy poslouchal že? Mě to tehdy bylo více než jasné. Tehdy byla „jen“ 9 světovou ekonomikou, ale bylo jasně vidět jak se dere rychle dopředu.
    A EU to klasika došlo hodně pozdě. A teď se bude pracně a draze snažit znovu zavádět, to co tu dříve víceméně bylo.

    MS v tomhle poli krachnul, protože dělal klasika kokotiny a ten systém se stal nepoužitelný. Android na tom není o moc lépe a iOS? Možná je pro uživatele pohodlný, ale za mě je to jen další super oprátka. Proto jsem volil Android. Ale na root a úpravy už si netroufnu.

    Prostor pro nový OS tu rozhodně je a velký, stejně tak jako na telefony, které zatím spíše se vyrábí ala homebrew a není to bohužel vůbec levná záležitost a za ty ceny to má více much než bych byl ochoten překousnout. Asi nejlépe by pak vyšlo pokud by použil a správně upravil nějakou verzi Linuxu a sjednotit ji. Pak má otevřenou cestu i k počítačům a získá tak velký manévrovací prostor. Ale Muskův cíl hádám bude klasika Maximize Bussness od začátku a tím si myslím že to nedá a rovnou si to pohřbí? Ale kdo ví.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    PES: ty uzavreny ekosystemy jsou totalni perverze, doufam ze do toho pujdou a ze se jim to vrati a po smrti techle molochu prijdou krypto-web3 nativni operacni systemy
    PES
    PES --- ---
    Vyřadíme Twitter z aplikačního obchodu, pohrozil Apple. Musk netuší proč - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/mobil/tech-trendy/elon-musk-twitter-apple-reklama-inzerce-konec.A221129_100445_mob_tech_LHR

    ...na druhou stranu by tenhle krok byl pro Muska trumf do soudního sporu o monopolní praktiky Apple (popř. Google) v souvislosti se "App Store"
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KAERO: android == opensource cast +google apps. Problem je v tom, ze ta google apps ma v sobe hromadu veci, ktere dneska podminuji to, co ocekavame od telefonu...

    no nic. zpet k tematu (twitter se stale jeste nezhroutil ):

    https://mobile.twitter.com/JoeTegtmeyer/status/1597293218542260224
    "Did you know SpaceX has a huge 507,000 Sq feet warehouse near Giga Texas & across street from the BORING CO site in Bastrop Texas? This is 18 miles/25 Km East of Giga Texas and a tunnel connects the Boring Co & SpaceX sites! Video coming later today! "
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ROLAND: ono to má asi společného jmenovale: čínské telefony, které mají vlastní appky a nenabízí Google Play. Pokud by vlastně Elon měl záměr stát se marketérem levné čínské elektroniky na Západě a otevřít tak mj. cestu k fúzi Twitteru s Wechatem a použití Wechatu jako appky i na západě....

    Faustovská smlouva s čínským režimem? Volné pole pro Teslu (a světě div se, třeba i Starlink - ten potenciál to prostě má...) v Číně - pokud nebude čínská spotřební elektronika na Západě sloužit jen jako plaforma pro Googlem a Applem schválené aplikace?

    Už dříve tu zaznělo, že Elonův postoj k válce na Ukrajině se od jistého momentu hodně synchronizoval s čínským oficiálním stanoviskem.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    KAERO: Těch problémů je tam daleko více než jen nějaký store. Chybí třeba nějaký logický jednoduchý a smysluplný koncept toho systému. Pokud tohle budeš mít v základu OS vyřešeno, pak není ani problém s obchodem a aplikacemi. Jinak spíš ti klasicky bude házet klacky pod nohy konkurence.
    KAERO
    KAERO --- ---
    PES: alternativni funkcni OS existuji, a android je vicemene opensource. Problem je jen a pouze v nejakem obchodu odkud lidi berou software (aplikace). Pokud v 'storu' nebude napr. PID Litacka, tak to nikdo nebude chtit.
    CRS
    CRS --- ---
    POSPIK2705
    POSPIK2705 --- ---
    Elon Musk JUST EXPOSED Joe Biden's CORRUPTION!
    https://www.youtube.com/watch?v=5ztxpO2n43M
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    PES: Tak prachy by sice na to měl, jen by nesměl být takové jelito. Ale proč by ne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam