XCHAOS: U války na Ukrajině je dle mého ještě něco víc, než my obyčejní vidíme. Takže ten obrat Muska mě vůbec nepřekvapuje.
Ten OS má smysl jedině, že bude mít v základu i vše důležité-potřebné pro většinu uživatelů, podobně jako to měli telefony s WM 6.x. a že bude vyrábět i vlastní telefony a to buď v USA nebo v EU. Ale vzhledem k tomu jak se Evropa sama dobrovolně totálně vybrabčila, tak se stala v podstatě spíše jen loutkou.
Za mě byla blbost ekonomicky Čínu podporovat už v 89, teď je to mnohem větší průser. Ale kdo by mě tehdy poslouchal že? Mě to tehdy bylo více než jasné. Tehdy byla „jen“ 9 světovou ekonomikou, ale bylo jasně vidět jak se dere rychle dopředu.
A EU to klasika došlo hodně pozdě. A teď se bude pracně a draze snažit znovu zavádět, to co tu dříve víceméně bylo.
MS v tomhle poli krachnul, protože dělal klasika kokotiny a ten systém se stal nepoužitelný. Android na tom není o moc lépe a iOS? Možná je pro uživatele pohodlný, ale za mě je to jen další super oprátka. Proto jsem volil Android. Ale na root a úpravy už si netroufnu.
Prostor pro nový OS tu rozhodně je a velký, stejně tak jako na telefony, které zatím spíše se vyrábí ala homebrew a není to bohužel vůbec levná záležitost a za ty ceny to má více much než bych byl ochoten překousnout. Asi nejlépe by pak vyšlo pokud by použil a správně upravil nějakou verzi Linuxu a sjednotit ji. Pak má otevřenou cestu i k počítačům a získá tak velký manévrovací prostor. Ale Muskův cíl hádám bude klasika Maximize Bussness od začátku a tím si myslím že to nedá a rovnou si to pohřbí? Ale kdo ví.