• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    MRAKY: asi bych rozlisil mezi - cist pokyny k ovladani neceho a cist skutecne myslenky. Rekl bych ze rozdil bude podobny jako dnesni "AI" ktera je v podstate samoucici se automat a skutecna AI s vlastnim vedomim.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    SEJDA: "ono ti bude cist tvoje myslenky" tohle pri rizeni nechces :D
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PES: A jaka je nevyhoda toho ze jde auto hacknout nebo na dalku vypnout ?

    Preferujes konservativni odcizeni s pomoci pletaci jehlice a likvidaci ridice vybusninou ?
    PES
    PES --- ---
    SEJDA: a představ si, že dokud byla auta off-line a bez chytré elektroniky, nedala se jen tak hacknout, natož aby jim někdo něco na dálku omezoval/vypínal...
    ...a teď?

    Trochu symbolicky viz. Ghost in the Shell (nejlépe ta animovaná verze a nikoli ta hraná)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PES: predstav si, ze das ruce na volant auta, a ono ti bude cist tvoje myslenky .. jde jenom o to, aby zvadli cist vzruchy z ruky, nebo aby jsi mil port, z mozku na ruce, aby byl umozneny prenos dat s danym zarizenim, ktereho se dotykas.
    Kdo je tu blazen? :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SpaceX dělá z cest do vesmíru rutinu. Zdvojnásobí loňský rekordní počet startů, v prosinci sveze i konkurenty pro Starlink – VTM.cz
    https://vtm.zive.cz/clanky/spacex-dela-z-cest-do-vesmiru-rutinu-zdvojnasobi-lonsky-rekordni-pocet-startu-v-prosinci-sveze-i-konkurenty-pro-starlink/sc-870-a-219707/default.aspx
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Tim nechci rict ze s tim souhlasim, ale deje se to abude se to dit jeste vic, vsechno brzo bude pripojeny na internet az prijde IoT a neudelas stim nic - krom toho ze se s tim naucis zit. Jasne ze ta hranice je tenka, tim spis se musime naucit s tou technologii bezpecne zit.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Neuralink faces federal probe over alleged animal abuse, “hack job” surgeries | Ars Technica
    https://arstechnica.com/science/2022/12/neuralink-faces-federal-probe-over-alleged-animal-abuse-hack-job-surgeries/

    In all, Neuralink has killed roughly 1,500 animals since 2018, including pigs, monkeys, and more than 280 sheep, according to Reuters. The outlet noted that a rival, Synchron, has made better progress using far fewer animals—only about 80 sheep. Like Neuralink, Synchron launched in 2016, but it has less lofty goals for its device. Still, the company's device allowed paralyzed people to text and type with their thoughts after the company got approval to run human clinical trials in 2021.
    PES
    PES --- ---
    OTAVA: Vadí, všechno...
    ... naštěstí auto je ještě 100% off-line.
    Telefon co nejvíce v tomhle omezený (nepočítaje v to jeste Dumb-phones) - o to více (mne) štve ten tlak firem a bohužel i státu na to, aby každý měl toho Smart-šmíráka prakticky povinně (aby se vůbec mohl přihlásit k někam, kde off-line variantu ruší/zrušili/udělali co nejvíce nepřístupnou/nepřátelskou)...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PES: A auto napojeny an internet ktery ti nekdo muze ovladat a delat s nim v podstate cokoliv ti nevadi ?
    A telefon ktery se muze zmenit na odposlouchavaci / smirovaci zarizeni ti nevadi ? :-)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    BTW: Ten chaos v Twitteru také není úplně optimální.
    Twitter Chaos Endangers Public Safety, Emergency Managers Warn - Scientific American
    https://www.scientificamerican.com/article/twitter-chaos-endangers-public-safety-emergency-managers-warn/
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    PES: No tak když je to móda a zaplatí si za to, aby byl volný, obdivovaný a šel s dobou..
    PES
    PES --- ---
    OTAVA: tedy upřesním - k čemukoliv nelokálnímu a síťově dál komunikujícího...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PES: GIOMKYho nevidim, ale lidi co nemuzou chodit, nevidi, nebo nemaji ruku by IMHO po podobnem implantatu sahli okamzite, pokud by jim umoznil premostit poskozenou michu, vyuzit zrak z kamery v oku, nebo ovladat protezu tak jako by to byla jejich koncetina.
    PES
    PES --- ---
    GIOMIKY: jen blázen si nechá svůj mozek přidrátovat k čemukoliv...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Neurolink Staff Warn It’s Rushed and Unsafe “Hackjob”
    Neurolink Staff Warn It’s Rushed and Unsafe “Hackjob” | flyingpenguin
    https://www.flyingpenguin.com/?p=42626
    Čím lepší marketing, tím větší *(@#$@#()$*@#O.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    KOUDY: jasny, tohle vsechno vim, ale pokud neni nezavisle vedecke mereni, je vsechno pouze spekulace, nic vic ric nechci.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OTAVA: Protoze predvolebni pruzkumy ukazovaly spis na drtivou vyhru republikanu i bez Muskovejch tweetu a spekulovalo se o republikansky vlne, ke ktery nakonec nedoslo. Musk ve svejch tweetech jen psal, ze je podle nej spatne kdyz ma vsechnu moc v rukou jen jedna strana a ze je podle nej lepsi aby ten pomer sil byl kvuli demokracii vyvazenej. Lidi ale samozrejme resili jen jeden jeho tweet a ne na nej navazujicich pet dalsich/vysvetlujicich :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    KOUDY: ted nic proti, ale jak muzes vedet jestli by bez jeho tweetu nevyhrali treba 60 /40 a nebo nevyhrali treba kongres. Tohle je proste stejne spekulativni jako to co rika druha strana. Jediny zpusob jak tohle zmerit je udelat dvoje volby ve stejnou chvili se stejnymi lidmi jednou ovlivneni twiterem, podruhe neovlivneni twitterem (a kontrolni skupiny a tak dale)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Jak se tu par lidi pred mesicem balo te republikanske vlny a ze Musk je zmrd, kterej svejma tweetama nuti 100M followeru aby volili republikany a ze svet shori..Tak to dopadlo presne jak jsem rikal. Lidi maj svoji hlavu a neridej se podle toho, co nejakej Musk rekne na netu. Republikanska vlna se nekonala a i druhy kolo v Georgii vyhrali demokrati, takze maj vetsinu v senatu. Neni proto treba z Muska delat poloboha a arcidemona kteryho slepe nasleduje 100M lidi..:)

    Demokraté si vítězstvím v Georgii upevnili většinu v americkém Senátu - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/spojene-staty-vitezstvi-volby-georgie-demokrate-senat.A221207_055837_zahranicni_misl
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    MRAKY: bud v klidu, armada si neco naobjednava, pak zjisti, ze na obsluhubu bude potreba armadu a armadni rozpocet a tak toho necha a vrati se k zbranim.
    Aby neco takoveho vzniklo, musela by se nejaka armadni slozka uskromnit ..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam