• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    PES
    PES --- ---
    OTAVA: Protože byla jen Trumpova a hlavně že byla nová, tj. nikdo tam moc nechtěl, protože tam nikoho neměl...
    ...Twitter už alespoň nějakou základnu (snad dostatečnou) má a tudíž tímhle trpět nebude. Teď jen vybalancovat dost lidí za $ předplatné versus potenciální úbytek inzerentů (ovšem tam bude hrát roli první velký inzerent, který woke a podobné křičící hnojometné aktivisty pošle do zadele a... ...a nestane se mu finančně vůbec nic, resp. pokud konkurence nebude inzerovat - na TW - tak by bylo skvělé, kdyby si ještě pomohl). Ovšem to by si manageři firem museli vytáhnout hlavy z písku a uvědomit si jakou "moc" to sama nad sebou zadarmo dali zanedbatelné hrstce uječených aktivistů...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    OTAVA: Kam kdo tíhne imo vůbec nevíme, právě kvůli biasu platforem.. Dá se odvodit kam na příští volební období táhne big business, ale to je tak všechno.
    Nevím jak teda v US, ale podle osobních zkušeností by se u nás speciálně z inženýrů mohla udělat rovnou NSDAP, kdyby se zorganizovali ;)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    YMLADRIS: Jasne..uz to nekde rikal, ze si mysli ze ma na to pretahnout uzivatele z fcb jakmile prida nejake featury treba z youtube,fcb apod..Takze verim tomu ze ten pocet uzivatelu se bude zvetsovat a tim padem se bude zvetsovat i pocet platicich uzivatelu. Ted je otazka co firmy a reklamy. Ony ty firmy jak rikas..pak nemaj moznost moc kam jinam cpat. Kdyz bude nejaka platforma kde je miliarda uzivatelu, tak tam budou chtit mit reklamy no.
    OTAVA: Budou tam probihat jeste asi slusny zakulisni boje no..Ted dostava hate za ty postele v kancelarich twitteru :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    KOUDY: Uvidime. Trumpova Truth zatim moc diru do sveta neudelala. Dalsi vec je, ze inzenyri a chytri lidi obecne spis tihnou k liberalismu, takze kdyz budes mit spolecnost kde budou dominantni treba Fox news a Tumph, tak se to projevi na firmeni kulture a driv nebo pozdeji budes pro urcitou skupinu zamestnancu toxicke misto pro praci.

    Hele, nechme to Muskovi, von hodne casto dela hodne velkohubych prohlaseni a pak je realita jina,
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KOUDY: muskova logika je, ze inzerenti budou chtit byt tam, kde je zivot. Jeho predstava je miliarda aktivnich uzivatelu Twittru. Cili oboji - x miliard mesicne jako predplatne od uzivatelu, plus prijmy z reklamy
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    CRAZY_IVAN: To v americe neni mozne. Prvni co se stane, tak ten postizenej pujde s tim banem v ruce k soudu a bude je zalovat o miliardy.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Ted je otazka jestli je lepsi mit slunickovou platformu, ktera bude pro uzivatele zdarma a firmy na ni budou platit za reklamu kvuli tomu, ze je slunickova. Nebo mit free speech platformu, kde bude moct kazdej rict svuj nazor (v ramci free speech), ale nebude kvuli tomu slunickova a tim padem na ni nebudou inzerovat firmy, takze ta platforma bude zit z toho, ze cast uzivatelu bude platit 8 dolaru mesicne za lepsi featury. Za me je ta druha verze lepsi.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    OTAVA: za mě by to vlastně bylo naprosto v pořádku, kdyby prostě soukromá firma a projekt někomu dala shadow ban a tomu prostě na férovku napsala: "Hele náš největší inzerent coca cola má problém s tvými tweety, protože upozorňuješ na nehumánní podmínky jejich pracovníků"... to je imho lepší než prostě dát shadowban a tvářit se, že se nic neděje. Ale je mi jasný, že takhle to nikdy nebude a že by to ani nebylo správný.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PES: Holt asi nemuzes brat penize za reklamu od farma firem a netlumit lidi co jsou antivax.
    Je to vtipne, ale verim ze tyhle shdow bany jsou motivovane predevsim snahou nenasrat inzerenty.

    Jak transparentne zashadow banujes nekoho koho nesnasi jeden z tvych nejvetich inzerentu ? Kdyz to neudelas, nebo kdyz to priznas verejne, ten inzerent odejde? Udelas to parkrat a odejdou ti vsichni. Mozna si to predstavuju moc jednoduzse, ale jsou veci ktere zadna pricetna firma nezverni.

    Jak rikam - at dela jak umi a uvidime.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    tady je celej thread
    https://twitter.com/bariweiss/status/1601007575633305600
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    OTAVA: Ne transparentně.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    CRAZY_IVAN: Wait a minute - neni to presne to co delali doted ?
    PES
    PES --- ---
    OTAVA: Problémem není tlumení extremistů typu nácků, ale to, že se to použilo/používá na i republikánské a pravicově orientované politiky a novináře (zatímco "ti správní" levicoví, proDems, progresivisti jsou naopak nekriticky zesilováni)...
    ...a to je ten zásadní kritický problém.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    OTAVA: “New Twitter policy is freedom of speech, but not freedom of reach. Negative/hate tweets will be max deboosted & demonetized, so no ads or other revenue to Twitter. You won't find the tweet unless you specifically seek it out, which is no different from the rest of the Internet,” read Musk's tweet.19. 11. 2022

    Další věcí je, co Musk chce, aby bylo prostě transparentně dané PROČ a KDO má shadow ban etc. Což se dřív nedělo evidentně nedělo.
    Navíc už xkrát řikal, že policy se nemění a bany se pořád rozdávaj za nelegální věci.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Ja se tesim az ten Twitter bude opravdu svobodnej a mezinarodni firmy jako treba benneton, nebo nejak zidovska rirma budou mit reklamu vedle hajlujiciho Hitlera.

    Ono to tlumeni extremisu (z obou stran spektra) ma nejakej duvod a az se stane Twitter koservativnim rajem, uvidime jestli je na svete dost konservativnich penez aby ho udrzely nazivu.
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: ani v seznamu zpráv na hlavní stránce se to prakticky neohřálo (ani ne hodinu po zveřejnění je to zapadlé jen v sekci Zahraničí, aby se nedalo říct, že to nezveřejnili, ale dosah Novinky naprosto stejně "utlumili")
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: ...a co z toho. Jelikož zvítězil "ten správný" prezident a strana, tak to přece bylo všechno naprosto OK...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Twitter umlčoval uživatele a utlumoval vybraná témata, naznačují další úniky - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-amerika-twitter-umlcoval-uzivatele-a-utlumoval-vybrana-temata-naznacuji-dalsi-uniky-40416947?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SUMAC: no tak zvědaví jsme všichni, že jo :-) investoři ale navíc sázej a některý maj rádi riziko. Ovlivní případný crash Starshipu cenu akcií Tesly? to ale může být pro Elona i plus, pokud si nějaké ty akcie plánuje koupit zpět ... :-)
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    XCHAOS: pozornost plus investory, co jedou po zisku a ne zrovna po technicke proveditelnosti.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAR3K1987: tak vzhledem, jak málo tam je při přistání paliva, to ani nebude rychlá a bezbolestná smrt...tam budeš čekat v nakřáplé, našikmo stojící plechovce a čekat, jestli zbytky paliva bouchnou, jako při těch testovacích přistáních :-)

    no hlavně teda ohlásit posádku, když ještě ani neproběhlo první úspěšné reentry, je samozřejmě trik, jak přilákat větší pozornost k tomu chystanému orbitálnímu testu. protože ono se poměrně hodně očekává, že ten první design aeroplácaček možná v hypersonických rychlostech tak docela neobstojí... ne, že by byl špatně celý ten koncept, ale zkrátka hypersonické rychlosti jsou hypersonické rychlosti, že jo... jde o ty panty, kterými je to přichycené...
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    XCHAOS: tato nehoda se stává maximálně jednou... za deset let :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OTAVA: no přiznám se, že belly flop maneuver bude s lidma na palubě docela adrenalinový :-) si představ, pokud třeba už budou na oběžné dráze a některý z těch tankerů, co je budou dotankovávat, se při přistání rozseká :-O
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam