• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    PES
    PES --- ---
    HONZA09: Zmiňuje se o nějaké "invazi aktivistů" v roce 2020... to asi nebude o Muskovi (i když IMHO infiltrace levicové woke scény probíhala do Soft/IT firem v USA alespoň dekádu předtím)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    PES: Ehm. Neovládnul Twitter Musk? Jsem zmatenej. Kdo jsou ti aktivisti?
    JORGES
    JORGES --- ---
    https://twitter.com/jxcksweeney/status/1603028610209779712
    PES
    PES --- ---
    Twitter ovládli aktivisté. Je to moje vina, kaje se jeho spoluzakladatel Dorsey - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-amerika-twitter-ovladli-aktivisti-je-to-moje-vina-kaje-se-jeho-spoluzakladatel-dorsey-40417428

    „Twitter pod mým vedením i ten současný Twitter žádný z těchto principů nesplňují. Je to jenom moje vina, protože jsem v roce 2020 po vstupu aktivistů do společnosti na dodržování těchto principů netlačil,“ doznával se Dorsey v úterý na blogu služby Revue, kterou vlastní Twitter.

    „Největší chybou, kterou jsem udělal, bylo pokračování v investicích do našich nástrojů pro správu diskuze na úkor nástrojů pro samotné uživatele tak, aby si mohli diskuzi spravovat sami,“ sype si Dorsey popel na hlavu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONZA09: ja si nemuzu pomoci, ale z Elona se stava ponekud curak. Myslim, ze ho ceka takovy typicky konec vsech americkych genialnich miliardaru.. zblazni se a zamkne v hotelovym pokoji, srat a chcat bude do sklenic od okurek.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Překvapení od Muska: Ukrajinci se nemohou přihlásit ani zaregistrovat na Twitter - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-svet-prekvapeni-od-muska-ukrajinci-se-nemohou-prihlasit-ani-zaregistrovat-na-twitter-40417391

    Poradce ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak na informace o ukrajinských účtech reagoval pochopitelně podrážděně. Na Twitteru napsal, že válka na Ukrajině kvůli tomu zmizela z trendů na sociální síti. Následně Muska v příspěvku označil s dovětkem, že „by ho zajímalo, jestli se někdy dočkáme Twitter Files o podzimu/zimě 2022?“.
    PES
    PES --- ---
    VYHULENY_UFO: měl Teslu už předtím "vycashovat" ;-)
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: říkáš Daně a Smrt?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //z elona se stava solidni loser

    Musk sesazen. V čele žebříčku nejbohatších lidí světa je poprvé Evropan | Hospodářské noviny (HN.cz)
    https://byznys.hn.cz/c1-67150230-musk-sesazen-v-cele-zebricku-nejbohatsich-lidi-sveta-je-poprve-evropan
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: to si v devadesátkách mysleli všichni technomágové, ale ukázalo se, že jako vždycky daně si cestičku najdou.
    PES
    PES --- ---
    OTAVA: tohle v realitě přestalo fungovat (a časem přestane z velké části i platit) právě s nástupem nehmotných digitálních produktů a firem v globalizovaném světě...
    ...jen ta setrvačnost byrokracie ještě dává zdání, že ne
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    OTAVA: SEC je bud zahlteny vysetrovanim alebo si proste vyberaju ciele na zaklade nejakej objednavky :) SEC is a joke je stare meme https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/comments/i004r1/sec_is_a_joke_insider_trading_is_rampant_if_youre/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    GIOMIKY: Zajimavy. Ja jsem na nich furt pres 400% v plusu :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PES: opet mas trosku problem s kauzalitou, regulatori maji za povinnost dohlizet aby vsechny podniky fungovaly v ramci platnych zakonu. Jestli mas problem s tim ze staty maji nejake zakony a ty vymahaji, tak se budes muset odstehovat asi nekam kde zadne zakony neplati.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    OTAVA: to jo, ale na druhou stranu se s nima může soudit.. :)

    a SEC nebyl moc úspěšný když posledně manipuloval cenou akcií, iirc směšná pokuta a zákaz nějakych formálních funkcí?

    jak už jsem tu psal kdysi, tohle může trvat dlouho, setrvačnost (mega platforma, technika funguje sama dlouho než začne kolabovat katastrofálně) je velká, a mezitím se to může nějak ustálit..
    PES
    PES --- ---
    OTAVA: Nakonec bude Twitter třeba fungovat na orbitě na StarLink satelitech i s konektivitou...
    ... no a "dlouhé prsty" regulátorů a také "gate keeperů" (Google, Apple, AWS atd.) by měli naopak lidi (uživatele) varovat, že to je mnohem větší nebezpečí, když "pro ně někdo chce páchat dobro a to za jejich peníze" (to nikdy neskončilo a neskončí dobře)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    E2E4: ty regulatori, ti se ale obvykle nezakecaji a leckde maji na Elona pifku (treba SEC kvuli manipulovani ceny akcii zejo), aby se jeste nedivil. Pocitam ze nejdriv ho jenom jemne klepnou pres prsty ale kdyz to nepochopi ...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PES: tak určitě je třeba vydělávat, zvyšovat příjmy, omezovat náklady a být víc efektivní..

    akorát nevím, jestli k tomu je nejlepší cesta vyhodit půlku lidí a celý C-level, zbytku zhoršit podmínky, zavést placení $8 během 2 týdnů a pak ho zrušit, popudit si proti sobě zadavatele reklamy, přestat platit nájem kanceláří, neresit požadavky regulátoru apod.. co asi funguje je Qanon welcome a jeho vlastní trolling :)

    jinak ano, to neznamená že Twitter zkolabuje zejtra, technologie má setrvačnost, pořád je to jedna z největších platforem a jsou tu jiný vlivy (makroekonomické prostředí, vyčerpání business modelu služby zdarma za reklamu).
    PES
    PES --- ---
    E2E4: Tak on je to svým způsobem i střet mezi "startup klasikou" (tj. "pálení" investorských peněz a čekání na bohatého kupce s příjmy z jiné oblasti jako exit strategie) versus "tvrdě komerčním přístupem" (tj. je třeba "na sebe" vydělat a zbytečné náklady ořezat)...
    ... uvidíme jak to v tomto případě dopadne.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    jinak ten jeho styl řízení, pokud to není vyloženě "malé dítě dostalo moc", je to návrat k Taylorovi..

    přičemž se asi dá očekávat, že u lidí pracujících hlavou to bude fungovat ještě méně.

    na druhou stranu, možná to fungovat bude - najmeme lidí, ale jen ty extrémně výkonné, navíc ochotne pracovat víc než 8 hodin denně (vtipy o 10X engineers vložte zde), vyzdimeme je a až vyhoří, najdeme si nové..

    Elon Musk's archaic management style prioritizes profit over people
    https://theconversation.com/elon-musks-archaic-management-style-prioritizes-profit-over-people-195520
    E2E4
    E2E4 --- ---
    GIOMIKY: ono je zajímavý pozorovat, co všechno ještě jde.

    https://twitter.com/KimZetter/status/1602782901489188864?s=19
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam